Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Čempionu duelī uzvar “Warriors”

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempionu duelī uzvar “Warriors”
Foto: glasgowwarriors.org

Šovakar Pro 12 turnīrā tika izspēlētas atlikušās pirmās kārtas spēles un vienā no mačiem tikās divas komandas, kas triumfējušas iepriekšējās sezonās – Glāzgovas “Warriors” un Konahta. Sezonas pirmajā spēlē pie panākuma tika Glāzgovas vienība, kas uzvarēja ar 41:5.

Glāzgovas un Konahtas komandu spēlei pirmajā kārtā bija īpaša nozīme, jo pagājušajā sezonā tieši Konahtas regbisti bija tie, kas aizlika Glāzgovas komandai priekšā kāju ceļā uz čempionu titula aizstāvēšanu, pusfinālā pārspējot “Warriors” ar 16:11.

Šajā cīņā gan nebija nekā no iepriekšējā pavasarī redzētā, jo spēles viesi jau no pirmajām minūtēm ar lielu entuziasmu un cīņassparu devās uzbrukumā, uzreiz arī parādot, ka viņi grib revanšēties par iepriekšējā sezonā piedzīvoto zaudējumu.

Jāsaka, ka revanšs arī izdevās vairāk nekā lielisks, jo sākot ar Skotijas izlases spēlētāja Tomija Seimūra piezemējumu “Warriors” aizskrēja prom no īru regbistiem un ne brīdi neatskatījās atpakaļ. Puslaika turpinājumā Seimūrs guva arī otro piezemējumu, bet konahtieši vienīgos punktus un vienīgo piezemējumu (Niji Adelokuns) guva laikā, kad viņu pretinieki atradās mazākumā, jo dzelteno kartīti bija nopelnījis Raiens Vilsons.

Otrais puslaiks pagāja pēc absolūta Glāzgovas “Warriors” diktāta, jo viņi guva četrus piezemējumus, uzvarot otrajās 40 minūtēs ar kopējo rezultātu 28:0, bet visu spēli – ar 41:5. Jāpiebilst, ka šī bija otra lielākā rezultāta starpība visā pirmajā kārtā, ar vēl lielāku pārsvaru panākumu bija izcīnījuši vien “Ospreys”, tiesa, viņiem pretiniekos bija “Zebre” vienība, kas gadu no gada kuļas pa pēdējām vietām turnīra tabulā.

Pro 12 regulārā sezona, 1. kārta

DatumsMājniekiViesiRezultāts
02.09.LeinsteraTrevīzo “Benetton”20:8
“Ospreys”“Zebre”58:5
UlsteraŅūportas “Gwent Dragons”29:8
03.09.“Scarlets”Munstera13:23
KonahtaGlāzgovas “Warriors”5:41
Kārdifas “Blues”Edinburga34:16