Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande "kruīza režīmā" pārbrauc pāri Tongai – 102:0

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande "kruīza režīmā" pārbrauc pāri Tongai – 102:0
Damiens Makenzijs gūst mača pirmo piezemējumu. Foto:AFP/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlase šodien uzsāka savu 2021. gada vasaras testu sēriju ar maču pret Tongas izlasi un tika pie graujošas uzvaras ar 102:0.

Jaunzēlandes izlase, kas pasaulē pazīstama arī kā "All Blacks", šodien aizvadīja savu pirmo pārbaudes spēli 2021. gada vasaras starptautisko maču logā, tiekoties ar Tongas valstsvienību. Jāsaka, ka, protams, neviens no šī mača negaidīja sīkstu spēkošanos, jo, Tonga, tomēr, ir līmeni zemāka izlase, taču tas kā spēle izvērtās pārsteidza pat rūdītākos pesimistus.

Jau pēc desmit aizvadītām spēles minūtēm rezultāts uz tablo bija 24:0 un tas bija tikai sākums – Jaunzēlandes izlase "kruīza režīmā" pārbrauca pāri saviem pretiniekiem, puslaiku noslēdzot ar 49:0, bet visā spēlē uzvarot ar 102:0.

Ar pieciem piezemējumiem šajā mačā izcēlās Kraistčērčas "Crusaders" aizsargs Vils Džordans, bet trīs piezemējumi Hamiltonas "Chiefs" pārstāvja Breda Vebera kontā. Kopumā jaunzēlandieši 16 reizes nogādāja bumbu Tongas ieskaites zonā.

Jāpiebilst, ka, lai gan 102:0 ir patiešām graujošs rezultāts, nevar teikt, ka Tongas izlase spēlēja ievērojami sliktāk kā no viņiem tika gaidīts, jo iepriekšējā savstarpējā cīņa noslēdzās ar rezultātu 92:7. Interesanti, ka arī pirms 21 gada, 2000. gadā, "All Blacks" sagrāva Tongas izlasi ar tieši šādu pašu rezultātu (102:0).

Pirms šīs spēles savu otro maču vasaras starptautisko pārbaudes maču logā aizvadīja Jaunzēlandes rezervistu izlase, jeb "Maori All Blacks", kurā spēlē tikai maoru izcelsmes spēlētāji. Viņu pretinieki bija cita salinieku izlase, Samoa. Lai arī ne tik pārliecinoši kā valsts galvenā komanda, arī "Maori All Blacks", katrā puslaikā gūstot pa 19 punktiem, svinēja panākumu – 38:21. Jāpiebilst, ka šī bija 125. maoru izlases spēle starptautiskajā arēnā.

Jāatgādina, ka Tongas un Samoa komandām šīs spēles bija svarīgas, jo tie bija vienīgie testu mači pirms nākamnedēļ gaidāmā 2023. gada Pasaules kausa Okeānijas zonas kvalifikācijas turnīra. Abas komandas divu maču summā noskaidros, kurai ceļazīme uz Francijā notiekošo turnīru pienāksies automātiski, bet kurai cīņa par to būs jāturpina.

2021. gada vasaras starptautiskā regbija testu mači

MājniekiViesiRezultāts
Maori All BlacksSamoa38:21
JaunzēlandeTonga102:0
ĪrijaJapāna
VelsaKanāda
RumānijaArgentīna
AnglijaASV
UrugvajaArgentīna B