Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Divreiz par planētas labāko regbistu atzītais Barets karjeru turpinās Japānā

Juris Miņins
Juris Miņins

Divreiz par planētas labāko regbistu atzītais Barets karjeru turpinās Japānā
Bodens Barets
Foto: AFP/Scanpix

Jaunzēlandiešu regbists Bodens Barets ir apstiprinājis, ka šīs sezonas izskaņā pametīs savu līdzšinējo komandu Oklendas "Blues", lai jau 2021. gadā spēlētu Japānas čempionātā.

Jaunzēlandes izlases viens no līderiem, 29 gadus vecais Bodens Barets, kurš tikai pirms šīs sezonas nomainīja savu pierakstu starp divām "Super Rugby" franšīzēm, no Velingtonas "Hurricanes" pievienojoties Oklendas "Blues", šodien apstiprināja, ka ilgi pie oklendiešiem neuzturēsies, jo jau šīs sezonas beigās pievienosies Japānas čempionāta komandai "Suntory Sungoliath". Lai arī sākotnēji tika ziņots par to, ka līgums ir noslēgts uz divām sezonām, oficiālajā paziņojumā minēts, ka pagaidām sadarbība ir plānota vienas sezonas garumā.

Jāatzīmē, ka "Suntory Sungoliath" ir komanda, kas regulāri piesaista planētas vadošos regbistus, jo to rindās ir bijuši austrālieši Mets Gito un Džordžs Smits, ASV izlases kapteinis Tods Klīvers, samonānis Tusi Pisi, 2007. gada PK ieguvējs Šalks Burgers, bet pašlaik vienību pārstāv arī austrālietis Semi Kerevi.

Bodens Barets iepriekšējos gados noteikti varētu tikt saukts par "All Blacks" komandas līderi un ar šo komandu, lai arī 2019. gada Pasaules kausā tika izcīnīta "tikai" trešā vieta, viņš ir izcīnījis arī daudzus titulus, ieskaitot 2015. gada Pasaules kausu. Tāpat viņš ar "Hurricanes" vienību ir triumfējis "Super Rugby" turnīrā, bet 2016. un 2017. gadā aizsargs ir atzīts par planētas labāko regbistu "World Rugby" vērtējumā, kas šajā sporta veidā ir augstākā individuālā atzinība.

Tāpat interesanti, ka, lai arī Barets 2021. gada sezonu aizvadīs Japānā, bet "All Blacks" sastāvā iekļauj tikai vietējos klubos spēlējošos regbistus, pastāv iespēja, ka Baretam nebūs jāizlaiž neviens jaunzēlandiešu mačs, jo, pirmkārt, viņam vēl būs spēkā esošs līgums ar Jaunzēlandes regbija savienību un, otrkārt, lai arī pašlaik nav skaidrības par Japānas čempionāta formātu, visdrīzāk, tas noslēgsies vēl pirms 2021. gada vasaras testu mačiem.

Izmantotie resursi:
https://www.ultimaterugby.com/