Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Latvijas čempionāts regbijā-7

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noslēdzies Latvijas čempionāts regbijā-7
Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Šodien Baldones stadionā tika aizvadīts pēdējais Latvijas Čempionāta regbijā- 7 posms, kurā labākie bija Baldone/ĶNSS, bet divu posmu kopsummā par čempioniem kļuva Brander/Livonia.

Šajā posmā piedalījās astoņas komandas: divas RFC “Livonia” kluba komandas – “Brander/ Livonia” un “Garkalne/ Livonia” , divas RK “Miesnieki” komandas – “CoverPower/Ķekava” un Ķekavas novads, “Fēnikss”, “Jūrmala”, Baldone/ĶNSS, “Eži”. Komandas bija izvietotas divās apakšgrupās pa četrām komandām katrā apakšgrupā.

A apakšgrupā 1.vietu ieņēma “Brander/Livonia” ar 9 punktiem un 3 uzvarām, 2.vietā ierindojās “Fēnikss”, 3.vietā – “Jūrmala”, savukārt 4.vietā palika Ķekavas novada komanda. B apakšgrupā 1. vietu ieņēma Baldone/ ĶNSS arī ar 9 punktiem un 3 uzvarām savā kontā, 2.vieta tika “CoverPower/ Ķekava”, 3.vietā – “Eži”, bet 4.vietā ierindojās “Garkalne/Livonia”.

Pusfinālā tikās “Brander/Livonia” un “CoverPower/Ķekava”, kā arī Baldone/ĶNSS un “Fēnikss”. Spēlē “Brander/Livonia” pret “CoverPower/Ķekavu” pārsvaru izrādīja ķekavieši, uzvarot spēli ar rezultātu 19:7. Otrajā pusfinālā Baldone/ĶNSS ar rezultātu 17:5 pārspēja “Fēnikss” komandu.

Spēlē par 3.vietu tikās “Brander/Livonia un “Fēnikss”, kurā “Brander/Livonia” komanda izrādīja ievērojamu pārākumu, gūstot uzvaru ar rezultātu 57:0. Savukārt dienas noslēdzošajā spēlē jeb finālā uz laukuma devās “CoverPower/Ķekava” pret Baldones/ĶNSS.

Pirmajās minūtēs dominēja “CoverPower/Ķekava” komanda. Pēc Baldones/ĶNSS komandas spēlētāja Kaspara Jakuša gūtās dzeltenās kartiņas “Cover/Power/Ķekava” komandas spēlētājs Emīls Balodis atklāja spēles rezultātu ar gūtu piezemējumu, savukārt Andrejs Mantenieks rezultātu nostabilizēja ar veiksmīgu realizācijas sitienu, rezultātam kļūstot 7:0. Artūra Alaiņa gūtais piezemējums un Laura Dūzeļa rezultatīvais realizācijas sitiens ļāva Baldones komandai panākt neizsķirtu – 7:7.

Vēlāk sekoja vēl viens Artūra Alaiņa piezemējums Baldone/ ĶNSS komandas labā un rezultatīvs Laura Dūzeļa realizācijas sitiens no laukuma malas. Tādējādi pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 14:7 par labu Baldone/ĶNSS komandai.

Arī spēles otrais puslaiks tika aizvadīts saspringtā cīņā, vienai komandai gūstot punktus un otrai komandai rezultātu izlīdzinot. Spēles otrais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 21:21, kas nozīmēja vienu – papildlaiku. Spriedzes pilnais papildlaiks noslēdzās ar Elmāra Šefanovska piezemējumu, nodrošinot Baldone/ĶNSS 1.vietu Latvijas čempionāta regbijā-7 2.posmā.

Taču divu posmu kopvērtējuma tabulā komandas “Brander/Livonia” 1.posmā gūtā pirmā vieta nodrošināja viņiem čempionu titulu regbijā-7 2022.gadā. Otro vietu ieguva 2.posma uzvarētāji, Baldone/ĶNSS, trešo vietu ieņēma “CoverPower/Ķekava”, ceturtā vieta tika “Fēnikss” komandai, piektie – jūrmalnieki, sestajā vietā Baldone/ĶNSS, septīto vietu ieņēma “Eži”, bet astoto – Ķekavas novada komanda.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv