Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam un Co panākums arī otrajā Turcijas čempionāta posmā

Jānis Celmiņš

Pļaviņam un Co panākums arī otrajā Turcijas čempionāta posmā
Mārtiņš Pļaviņš un Murats Giginoglu
Foto: tvf.org.tr

Uzvaru Turcijas atklātā čempionāta otrajā posmā vakar izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš un turku pludmales volejbolists Murats Giginoglu, kuri pārstāv „Halkbank” kluba krāsas. Posma finālmačā Latvijas un Turcijas apvienotais duets trijos setos pieveica savus niknākos pretiniekus „Ziraat Bankası” klubu - 2:1.

Jau ziņojām, ka Mārtiņš Pļaviņš un „Halkbank” komanda bez zaudējumiem (18 uzvaras 18 spēlēs) noslēdza Turcijas pludmales volejbola čempionāta regulāro turnīru un nu sacensības turpina pēc visai interesanta formāta - seši atsevišķi turnīri, kuros iekrātie punkti summēsies.

21. un 22. janvārī tika aizvadīts pirmais no turnīriem (atklātais), kurā uzvarēja Pļaviņš un Giginoglu, sperot pirmo soli čempionu titula virzienā. Jau ziņots, ka ceturto vietu izcīnīja Latvijas pēdējo gadu perspektīvākais pludmales volejbola duets Haralds Regža un Armands Āboliņš.

Aizvadītajā nedēļā risinājās otrais posms, kurā gan dueti no citām valstīm nestartēja. Līdz finālam abas finālistes, kas savā starpā tikās arī pirmajā posmā, aizspēlējās pārliecinoši un arī fināls apliecināja, ka tieši „Halkbank” un „Ziraat Bankasi” komandas ir galvenās favorītes uz uzvaru čempionātā. Pirmo setu Mārtiņš ar Muratu uzvarēja (21:16), bet otrajā, ilgu laiku esot vadībā, pamanījās zaudēt (19:21). Trešajā setā viss nostājās savās vietās un uzvaru svinēja Latvijas un Turcijas apvienotais duets – 15:12, triumfējot arī visā spēlē – 2:1.

Nākamais čempionāta posms risināsies jau nākamajā nedēļas nogalē.