Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Jānim sezona Vācijā noslēgusies, gaidām mājās!

Jānis Celmiņš

Jānim sezona Vācijā noslēgusies, gaidām mājās!
Jānis Šmēdiņš
Foto: moerser-sportclub.de

Jānis Šmēdiņš jau aprīļa pirmajās dienās atgriezīsies mājās no Vācijas, kur pavadīja ziemas sezonu, spēlējot Vācijas Bundeslīgas klubā „Moers”. Trešdienas vakarā viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja trešo zaudējumu Bundeslīgas pusfinālā pret spēcīgo „Generali Haching” vienību, sērijā piekāpjoties ar 0-3, tādejādi Jānim sezona Vācijā noslēgusies.

Bundeslīgas pusfināla sērijā līdz trim uzvarām „Moers” komandai pretī stājās regulārā čempionāta uzvarētāji „Generali Haching” volejbolisti, kuri šosezon spēlēja arī prestižākajā Eirokausu turnīrā Čempionu līgā. Jau pirms sērija par tās favorītiem varēja uzskatīt „Haching” klubu un šo statusu vienība arī apliecināja, sērijā triumfējot ar 3-0.

Pirmajā sērijas mačā „Moers” piekāpās ar 0:3, otrajā zaudēja ar 1:3, bet trešajā prata no pretiniekiem paņemt divus pirmos spēles setus, zaudējot ar 2:3. Jānis visas trīs spēles uzsāka „Moers” komandas sākumsastāvā, katrā no tām gūstot attiecīgi sešus, četrus un 12 punktus.

Plānots, ka kādu laiku Jānis pavadīs atpūšoties, bet pēc tam uzsāks treniņus smiltīs kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, kuram vēl jāaizvada pēdējās spēles „Poliurs / Ozolnieki” rindās Latvijas čempionāta finālsērijā, kā arī jāpiedalās paraugturnīrā Izraēlā. Plānots, ka pludmales volejbola sezonu Mārtiņš un Jānis sāks ar turnīru Polijā, aprīļa pēdējā nedēļā.

Kopumā ar sezonu apmierināts

„Mājās vēl nezinu, kad būšu. Rīt iešu runāt ar komandas bosu, bet, visticamāk, nākamās nedēļas sākumā,” pauž Jānis Šmēdiņš, piebilstot, ka ar aizvadīto ziemas sezonu kopumā ir apmierināts. „Komanda bija laba un to arī apliecinājām, tiekot pusfinālā. Tur mums klājās krietni grūtāk, jo pretī tomēr bija ļoti spēcīga komanda, kuras budžets atšķiras no mūsu, līdz ar to arī spēlētāji nedaudz augstākas klases. Divas no trim pusfināla cīņām aizvadījām ļoti labi, pakutinot „Haching” nervus,” saka Jānis.

„Moers” komandas pirms sezonas izvirzītais mērķis bija sasniegt labāko četrinieku un komanda to ir izdarījusi. „Ja mēs uz izbraukuma spēlēm nedotos maču dienās, tad rezultāts būtu labāks. Desmit stundu ceļā… nebija viegli! Arī savā spēļu zālē trenēties netikām. Tas bija nedaudz nenopietni, jo kā labi zināms, ja tu trenējies zālē, kurā spēlē, tu vari sasniegt daudz labāku spēles kvalitāti. Neskatoties uz visu to, komanda aizvadīja ļoti labu sezonu un esmu apmierināts.”

„Šobrīd nedaudz jāatpūšas no volejbola, jāpaskrien, jāaiziet uz svaru zāli un plānots, ka 9. aprīlī sāksim treniņus kopā ar Mārtiņu,” savus tuvākos plānus ieskicē Jānis.