Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Birzulis: "Bija jācenšas lauzt spēles gaitu"

Birzulis: "Bija jācenšas lauzt spēles gaitu"
Aigars Birzulis

„Domāju, ka komanda slikti nospēlēja taktiskajā ziņā. Neredzēju, ka Mārtiņš ar savu pārinieku būtu mēģinājuši kaut ko mainīt,” pauž Aigars Birzulis, atskatoties uz sava audzēkņa Mārtiņa Pļaviņa izšķirošo spēli Turcijas pludmales volejbola čempionātā.

„Šī bija viena no Mārtiņa sliktākajām spēlēm, kuru esmu redzējis. Ņemot vērā, ka pūta stiprs vējš, mača kvalitāte nemaz nebija tik slikta. Domāju, ka komanda slikti nospēlēja taktiskajā ziņā. Jau pirms spēles runājām, ka Mārtiņa komanda spēlēs pa pretinieku bloķētāju, jo viņš esot vieglāk salaužams. To viņi visu spēli arī darīja, nepameklējot citus taktiskos risinājumus. Viena serve bija arī pa aizsargu un viņš kļūdījās, uzskatu, ka vajadzēja pamēģināt spēlēt caur viņu. Neredzēju, ka Mārtiņš ar savu pārinieku būtu mēģinājuši kaut ko mainīt. Pretinieks nospēlēja ļoti labi. Mārtiņš pirmajā setā pēc labām epizodēm aizsardzībā punktus neguva un pretinieki to sajuta, sākot spēlēt caur viņu. Savu artavu noteikti deva arī vējš,” uz Mārtiņa Pļaviņa un turka Murata Giginoglu izšķirošo spēli Turcijas pludmales volejbola čempionātā pret „Ziraat Bankasi” komandu atskatījās Aigars Birzulis.

Vaicāts vai šī ziema Turcijā Mārtiņam nāks par labu, gatavojoties ziemas sezonai, Aigars konkrētu atbildi nerada. „Grūti spriest, to redzēsim sezonas laikā. Viņš tomēr spēlēja ar citu pārinieku (ne Jāni Šmēdiņu). Tam visam ir ļoti daudz nianses. Mārtiņš ar Jāni tomēr spēlē krietni daudzveidīgāk, „Halkbank” spēlēja klasiskāku pludmales volejbolu,” pauda Birzulis.

„Protams, žēl, ka viņam neizdevās kļūt par Turcijas čempionu. Domāju, ka nākotnē otras iespējas vara arī nebūt. Nedomāju, ka Turcijas trešajam vai ceturtajam pārim Latvijā klātos viegli. Mums tāda līmeņa pāri ir ļoti daudz. Domājams, ka nākamsezon Turcijas čempionāts kļūs spēcīgāks, taču mums nākamā ziema būs gatavošanās olimpiskajām spēlēm un es labprātāk vēlētos redzēt līdzīgu čempionātu tepat „Brazīlijā”. Zinu, ka interesi izrāda baltkrievi, arī krievi. Es gan neuzskatu, ka ziemā būtu jāaizvada daudz spēļu. Ziemā ir jātrenējas un jāgatavojas vasarai,” uzskata treneris.

Ir skaidrs, ka uz pirmo Pasaules kausa posmu duets noteikti nebrauks. Galējie lēmumi tiks pieņemti pēc Jāņa Šmēdiņa atgriešanās mājās. Šobrīd grūti prognozēt kā Berlīnes „SCC” klubam, kurā Jānis spēlē ziemā, veiksies Vācijas Bundeslīgā. Tāpat duets gatavojas piedalīties Kontinentālā kausa izcīņā, kas būs viena no atlases iespējām Londonas olimpiskajām spēlēm.

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins)


Aleksandra Samoilova un Mārtiņa Pļaviņa duelis pie tīkla
Foto: FIVB
17

Latviešu duelī Samoilovs/Šmēdiņš sagrauj Pļaviņu/Regžu

Longbīčas "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā savā starpā tikās abi vadošie Latvijas pludmales volejbola dueti. Intriga izpalika, Aleksandram Samoiovam un Jānim Šmēdiņam sagraujot Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu ar rezultātu 2-0 (21:9, 21:15).
Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža
Foto: FIVB
17

Pļaviņš un Regža pārspēj kanādiešus, pulksten 1:00 latviešu duelis

Longbīčas "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā būs vērojams Latvijas pludmales volejbolistu duelis. Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (24:22, 21:16) pārspēja kanādiešus Kameronu Vīlanu un Maiklu Plantingu, bet astodaļfinālā cīnīsies pret Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.
Haralds Regža
Foto: FIVB
5

Pļaviņš un Regža zaudē arī krieviem un izstājas no Klāgenfurtes

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haraldes Regža ar zaudējumu noslēguši Klāgenfurtes "Major" sērijas pamatturnīru. Latvieši ar rezultātu 0-2 (15:21, 11:21) piekāpās kanādiešiem Čeimam Šalkam un Benam Saktonam. Pēc tam sekoja arī zaudējums izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā - trīs setos pret krieviem Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu.