Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Aigara Birzuļa "olimpiskā dienasgrāmata" (1. daļa)

Jānis Celmiņš

Aigara Birzuļa "olimpiskā dienasgrāmata" (1. daļa)
Aigars Birzulis
Foto: Romualds Vambuts

Esam nodzīvojuši savu pirmo pilno dienu Londonā. Laiks mūs pagaidām lutina - ir patīkami silts, saulains un visādi citādi pieņemams. Olimpiskais ciemats pamazām pildās ar sportistiem un viss šeit notiek pēc organizatoru izstrādātā scenārija. Protams, man nepietiks laika, lai iedziļinātos konkrētos sīkumos, bet mēģināšu ieskicēt tās lietas, kas vairāk saistītas ar mūsu komandu.

26.07.2012 (plkst. 7:55 pēc Londonas laika)

Vispirms jāatzīmē, ka ciematā vakar oficiālā ceremonijā tika pacelts Latvijas karogs. Ceremonija nebija gara, bet visai nepiespiestā gaisotnē pietiekami viegla un saistoša. Londonas jauniešu teātris sniedza savus priekšnesumus Fredija Merkūrija (komentāri lieki) mūzikas ietērpā un piepildīja "telpu" starp vēl četrām delegācijā, kas piedalījās šajā pasākumā. Secīgi pēc režisora scenārija tika uzvilkti karogi, atskaņotas valsts himnas, oficiālo personu apmaiņa suvenīriem un kopējais foto beigās pielika punktu apmēram stundu garajam pasākumam.

Vakar mūsu komandai bija arī pirmā oficiālā treniņu diena. Lai nokļūtu no ciemata līdz "bīča" olimpiskajai arēnai ir nepieciešamas 35 minūtes. Lieki piebilst, ka sacensību arēna atrodas pašā Londonas centrā, karaliskās zirgu gvardes parādes teritorijā. Temza, Londonas acs, Vestminsteres pils (Big Ben), Trafalgera laukums ar admirāļa Nelsona statuju, Bekingemas pils ar visu karalieni, tālāk Haidparks, utt., ieskauj pludmales volejbola centrālos laukumus. Dalhauzers twiterī minēja, ka iespējams tie ir labākie korti, kādos viņam nācies spēlēt un ne bez pamata. Mēs vakar trenējāmies pirmajā kortā un varu tikai teikt, ka smiltis laukumā smagas, bet supertīras. Paši korti ļoti gaumīgi un vienkārši izveidoti. Šodien testēsim centrālo kortu, kuru vakar apskatījām kopā ar LTV7 komandu no malas, tad vārēsim izdarīt galvenos secinājumus.

Otro treniņu aizvadījām olimpiskā ciemata fitnesa centrā, kas vienkārši bija "pārbāzsts" ar atlētiem, tomēr atradām savu stūrīti arī sev un padarījām vajadzīgo. Kas vēl? Laikam jau neko jaunu nepateikšu. Ēdina labi - pieejamas visas pasaules virtuves ar attiecīgā reģiona specifiku. Un kur nu olimpiskās spēles bez „Mc Donalds” - viņš ir visur.

Rezumējot varu teikt, ka te par visu ir padomāts. Varbūt par daudz drošības, bet ņemot vērā politiskās negācijas tas ir saprotams un respektējams solis.

Tagad beidzu, jo darba diena ir sākusies. Plānā divi treniņi, sportistu olimpiskās spēļu formas pārbaude, bet vakarā mūs šodien apciemos Valsts prezidents.

Aigars Birzulis,
No olimpiskās Londonas

  +1 [+] [-]

, 2012-07-26 11:59, pirms 12 gadiem
1. Apsveicu tevi, Aigar, ar debiju olimpiskajās spēlēs! Sen biji pelnījis.
2. Neļauj puišiem laiskoties un turi "tonusā"
3. Galvenais nepārdegt (nav domāts - saulē) un pārējais jau nāks pats. Gan rezultāti, gan prieks, atrasties pasaules lielākajā sportistu "salidojumā".
Mēs turēsim par jums īkšķus. Lai izdodas

     [+] [-]

, 2012-07-27 09:22, pirms 12 gadiem
Kad startēs mūsējie, tad darbam būs jāuzgaida!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja