Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Jaunā sezona jau klāt

Jānis Celmiņš

Jaunā sezona jau klāt
Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš
Foto: PlavinsSmedins.lv

Jānis un Mārtiņš sava trenera Aigara Birzuļa vadībā šorīt (23. aprīlis) agri no rīta devās uz savu šīs sezonas pirmo turnīru Polijā. Kā zināms, tad no 24. – 29. aprīlim Polijas pilsētā Mislovicē risināsies šīs sezonas otrais Pasaules kausa posms.

Jānim un Mārtiņam šis būs pirmais kopīgais turnīrs šosezon, jo uz sezonas atklāšanas turnīru Brazīlijā duets nedevās, uzsvaru liekot uz gatavošanos sezonai tepat Latvijā. Kopīgus treniņus Jānis un Mārtiņš uzsāka 9. aprīlī un šajā laikā strādājuši gan smiltīs Pludmales sporta centrā „Brazīlja”, gan svaru zālē. Treneris Aigars Birzulis ar paveikto treniņos ir gandarīts. „Viss ritējis pēc manis plānotā scenārija. Traumas vai kādi citi apstākļi ir gājuši secen un varējām strādāt ar pilnu jaudu. Pēdējās treniņu dienās pievērsām uzmanību spēlēšanai, arī fiziski esam pastrādājuši labi,” uzskata treneris.

Skaidrs, ka Mārtiņa un Jāņa šīs sezonas galvenais uzdevums ir līdzdalība Londonas olimpiskajās spēlēs. Šobrīd duets olimpiskajā rangā ieņem 14. vietu, kas nodrošina dalību četrgades forumā, taču mūsu līdzjutējiem jāatgadina, ka nekas vēl nav garantēts. Ir sperts plats solis Londonas virzienā, taču garantēts vēl nav nekas – cīņas turpināsies!

Duets dalību savā šīs sezonas pirmajā turnīrā uzsāks ar pamatturnīru un cīņas uzsāks vien ceturtdien (26. aprīlī), pirmās ierašanās dienas Polijā aizvadot treniņos. Tāpat Jānim un Mārtiņam jau trešdien nāksies atbalstīt Birzuļa jaunos audzēkņus Haraldu Regžu un Armandu Āboliņu debijas cīņās PK posmu apritē. Gados jaunajiem sportistiem sacensības jāsāk ar kvalifikāciju, kur cīņas solās būt varen karstas. „Pateicoties pagājušajā vasarā sasniegtajam, viņiem šogad būs iespēja debitēt Pasaules kausa posmos. Tā ir laba iespēja uzspēlēt ar veču komandām un tas noteikti dos lielu progresu nākotnē,” pauž treneris.

Turiet īkšķus!

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins), facebook.com (facebook.com/Plavins.Smedins) un uzzini pirmais!