Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

papildināts Pļaviņš un Šmēdiņš turpina vareni, rīt pret spāņiem

Jānis Pārums

Pļaviņš un Šmēdiņš turpina vareni, rīt pret spāņiem
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: fivb.com

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš (izsēti ar 8.numuru) turpina veiksmīgu dalību FIVB Pasaules kausa izcīņas posma sacensībās Čehijas galvaspilsētā Prāgā, vispirms šodien pārspējot zviedrus Hanesu Brinkborgu un Stefanu Gunarsonu (2:0), vēlāk pieveicot arī vāciešus Džonatanu Erdmanu un Kaju Maitišiku - 2:1, bet dienas trešajā spēlē apspēlējot arī krievu duetu Jaroslavs Koškarevs / Aleksandrs Ļihoļetovs - 2:0.

Maču pret zviedriem Latvijas duets sāka pārliecinoši. Jau pirmā seta sākumā izvirzoties vadībā ar 5:1. Mūsējie turpināja uzņemto kursu un pirmo setu noslēdza ar pārliecinošu uzvaru – 21:10. Otrajā setā sanāca sīkstāka spēkošanās – seta sākums bija līdzīgs (6:6), vēlāk mūsējie ieguva vairāku punktu pārsvaru un prata spēli novest līdz uzvarai – 21:16 setā un 2-0 visā spēlē.

Otrajā piektdienas spēlē Mārtiņš un Jānis izcīnīja vēl vienu uzvaru, šoreiz tika pārspēts Vācijas duets Džonatana Erdmans un Kajs Maitišiks. Pirmo setu Jānis un Mārtiņš noslēdza ar uzvaru 21:19, bet otrajā Vācijas pāris prata revanšēties - 18:21. Trešo setu latvieši iesāka ar 0:2, bet ātri atspēlējās un otro reizi laukuma pusēm dueti mainījās pie neizšķirta rezultāta - 5:5. Izšķirošo pārsvaru Pļaviņš / Šmēdiņš panāca uzreiz pēc laukuma pušu maiņas, no rezultāta 6:6 panākot trīs punktu vadību - 9:6. Seta galotnē iniciatīva tika noturēta un svinēts panākums setā ar 15:10. Visā spēlē tādejādi panākums ar 2:1.

Nākamie mūsējo pretinieki piektdien bija krievi Jaroslavs Koškarevs / Aleksandrs Ļihoļetovs. Maču aizvadot ļoti pārliecinoši, Mārtiņš un Jānis tika pie vēl vienas uzvaras - 2:0 (21:18, 21:16). Tādejādi mūsējie jau nodrošinājuši vismaz septīto vietu, bet rīt ir iespēja pacīnīties arī par kaut ko vairāk. Cīņā par iekļūšanu labāko sešiniekā latviešiem pretī stāsies spāņi Adrians Gavira un Pablo Erera. Aizvadītajā sezonā spāņu duets reizi tika apspēlēts. Mačs jau rīt pulksten 11.00 uz centrālā korta.

Ceturtdien Pļaviņš/Šmēdiņš vispirms uzvarēja Austrijas duetu, bet pēc tam piekāpās čehiem, tādejādi nonākot t.s. "zaudētāju zarā".

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins)