Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

papildināts Pļaviņš/Šmēdiņš zaudē mājiniekiem un nonāk "zaudētāju zarā"

Andrejs Siliņš

Pļaviņš/Šmēdiņš zaudē mājiniekiem un nonāk "zaudētāju zarā"
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: fivb.com

Čehijas galvaspilsētā Prāgā notiekošajā Pasaules kausa posmā pludmales volejbolā Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš ceturtdien pirmajā spēlē ar rezultātu 2:1 apspēlēja austriešus Klemēns Doplers un Matiass Melcers, bet otrajā kārtā trijos setos piekāpās mājinieku pārim Petrs Benešs un Premisls Kubala.

Latvijas duets, kas turnīrā izlikta ar astoto numuru, spēlē pret austriešiem pirmā seta galotnē nodemonstrēja savu favorītu statusu - 21:19. Sekoja manāms atslābums, kas otrajā setā lika zaudēt pagājušā gada Eiropas vicečempioniem ar 13:21, bet izšķirošajā setā ar 15:12 atkal pārāki bija latvieši, 53 minūtēs izcīnot uzvaru savā sezonas pirmajā spēlē.

Otrajā kārtā mūsu duetam pretī stājās mājinieki Benešs / Kubala, kas pirmajā kārtā ar 2:0 bija apspēlējuši Šveices duetu Laciga / Veingarts. Šis mačs risinājās uz centrālā korta, taču to veiksmīgāk iesāka Jānis un Mārtiņš, uzvarot pirmajā setā ar 21:18. Otrā seta ievadā laukumā ritēja līdzīga cīņa, taču pēc tehniskā pārtraukuma čehi guva trīs punktus pēc kārtas, iegūstot izšķirošo pārsvaru setā - 14:11 un vēlāk setu noslēdzot ar uzvaru - 21:15. Arī trešā seta ievads bija līdzīgs, bet tā galotnē veiksmīgāk nospēlēja mājinieki - 15:11 un visā spēlē uzvara ar 2:1. Izšķirošajos brīžos Čehijas pārstāvji daudz veiksmīgāk nospēlēja blokā, kas arī izšķīra mača likteni.

Līdz ar to Mārtiņš un Jānis nokļuvuši tā sauktajā "zaudētāju zarā" un sacensības turpinās rīt. Pretiniekos zviedri Hanness Brinkborgs un Stefans Gunnarsons. Mača sākums pulksten 13.00 uz otrā korta. Aizvadītajā sezonā dueti spēkiem reizi jau mērojās, toreiz uzvaru svinēja zviedri. Jāņem revanšs!

Pēc mača ar čehiem ir pārliecība, ka piektdien Mārtiņš un Jānis aizvadīs ne tikai vienu maču...

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins)