Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Birzulis: "Ja uzvarēsim kaujās, varēsim domāt arī par karu"

Birzulis: "Ja uzvarēsim kaujās, varēsim domāt arī par karu"
Aigars Birzulis
Foto: PlavinsSmedins.lv

„Funkcionāli izskatāmies pietiekami labi. Dabīgi, ka pēdējās atbildes sniegs turnīrs Klāgenfurtē,” īsi pirms Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra grupu izlozes pauž Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa treneris Aigars Birzulis.

Jau rīt Klāgenfurtē pulksten 21.00 pēc Latvijas laika risināsies Londonas olimpisko spēļu grupu izloze, kurā pretiniekus uzzinās arī abi Latvijas pludmales volejbola dueti. Abi mūsu pāri iekļauti vienā grozā, kas nozīmē, ka vienā grupā cīņas Londonas smiltīs viņi nesāks. Izlozes noteikumi paredz, ka vienas valsts komandas vienā grupā turnīru nemaz nedrīkst sākt, taču vienīgās cerības uz šādu pavērsienu ir Šveices komandām. Ja arī šveicieši tiks salozēti vienā grupā, tad izloze tiks atkārtota, vēsta nolikums.

Vaicāts kāds noskaņojums mūsējo nometnē valda desmit dienas līdz Londonas olimpiādes sākumam, treneris Aigars Birzulis pauž, ka viss ir kārtībā. „Funkcionāli izskatāmies pietiekami labi. Dabīgi, ka pēdējās atbildes sniegs turnīrs Klāgenfurtē. Turnīrā došu uzdevumu izspēlēt dažādus taktiskos varantus. Redzēsim, kā laukumā darbosies manas idejas. „King of the Beach” turnīrā redzētais liecina, ka abas mūsu komandas ir labā formā. Ritms Londonā būs neierasts, jo nāksies spēlēt katru otro dienu. Nekas, brīvajās dienās patrenēsimies. Pēc grupu izlozes noteikti sīkāk paanalizēsim katru pretinieku, lai uz katru spēli ietu ar mājas darbu. Skaidrs, ka sporta spēlēs bieži visas shēmas nobrūk un nākas paļauties uz meistarību,” klāsta treneris.

Vaicāts par mērķiem olimpiādē, treneris konkrētu vietu nenosauc. „Visi uzdod jautājumu par mūsu mērķi. Ja Useins Bolts simts metrus skrien zem desmit sekundēm, tad visi no viņa gaida medaļu, skaidrs viņš ir favorīts. Sporta spēlēs tā nav. Skatoties kā rit šī sezona, es nevaru nosaukt nevienu konkrētu favorītu uz uzvaru olimpiādē. Skaidrs, ka mēs nebūsim turnīra favorīti. Mūsu uzdevums būs cīnīties katrā no kaujām un, ja izdosies tajās uzvarēt, tad varēsim domāt arī par karu. Nedomāju, ka kāds no Latvijas olimpiskās komandas dalībniekiem brauc uz Londonu ar domu piedalīties. Katrs grib izcīnīt iespējami labāku rezultātu,” klāsta Birzulis.

„Neticu, ka kāds no pasaules pāriem visu šo sezonu maskējas, lai Londonā pēkšņi rādītu pilnīgi citu sniegumu. Mūsdienās neviena komanda ar pusi spēka otru apspēlēt nevar, tā vienkārši nenotiek. Ja vēl pirms pāris gadiem, iespējams, tas varēja notikt, tad šobrīd nē,” Birzulis pauž, ka īsti netic faktam, ka top pāri briest tikai vienam sezonas startam, visu sezonu spēlējot paslēpes.

Treneris komentēja arī faktu, ka tieši Mārtiņam Pļaviņam olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā uzticēts nest Latvijas karogu. „Nekādā gadījumā nebija doma atteikties no šī goda. Šāda uzticēšanās ir izrādīts gods ne tikai Mārtiņam, bet arī mums visiem, kas darbojas pludmales volejbolā. Ja esam tā novērtēti, tad būtu muļķīgi atteikties no šī goda. Esmu ļoti lepns par Mārtiņu,” pārliecināti pauž treneris.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandra Samoilova un Mārtiņa Pļaviņa duelis pie tīkla
Foto: FIVB
17

Latviešu duelī Samoilovs/Šmēdiņš sagrauj Pļaviņu/Regžu

Longbīčas "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā savā starpā tikās abi vadošie Latvijas pludmales volejbola dueti. Intriga izpalika, Aleksandram Samoiovam un Jānim Šmēdiņam sagraujot Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu ar rezultātu 2-0 (21:9, 21:15).
Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža
Foto: FIVB
17

Pļaviņš un Regža pārspēj kanādiešus, pulksten 1:00 latviešu duelis

Longbīčas "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā būs vērojams Latvijas pludmales volejbolistu duelis. Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (24:22, 21:16) pārspēja kanādiešus Kameronu Vīlanu un Maiklu Plantingu, bet astodaļfinālā cīnīsies pret Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.
Haralds Regža
Foto: FIVB
5

Pļaviņš un Regža zaudē arī krieviem un izstājas no Klāgenfurtes

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haraldes Regža ar zaudējumu noslēguši Klāgenfurtes "Major" sērijas pamatturnīru. Latvieši ar rezultātu 0-2 (15:21, 11:21) piekāpās kanādiešiem Čeimam Šalkam un Benam Saktonam. Pēc tam sekoja arī zaudējums izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā - trīs setos pret krieviem Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu.