Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Sezona klāt: Pļaviņš un Solovejs dodas uz Ķīnu

Jānis Celmiņš

Sezona klāt: Pļaviņš un Solovejs dodas uz Ķīnu
Aleksandrs Solovejs un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: ViniIrDivi.lv

Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs jau piektdien dosies uz Ķīnu, kur aprīļa beigās un maija sākumā risināsies pirmie divi FIVB Pasaules kausa tūres posmi. Sezonas startā OPEN posms Ķīnas pilsētā Fužo, bet nedēļu vēlāk arī pirmais „Grand Slam” posms Šanhajā.

Mārtiņš ziemas sezonu atkal pavadīja Turcijā, „Halkbank” komandas rindās izcīnot jau trešo šīs valsts ziemas čempionāta zeltu. Aleksandrs tikmēr Aigara Birzuļa vadībā gandrīz visu ziemu svīdis pludmales sporta centrā „Brazīlija” kopā ar citiem „Mārtiņa Pļaviņa Sporta kluba” pārstāvjiem. Aprīļa sākumā kluba sportisti aizvadīja treniņnometni Ventspilī, kur lika pamatus šai sezonai. Par Pļaviņa spēles kvalitātēm šaubās tikai retais, bet šajā ziemā labi pielicis izskatās arī Solovejs, līdz ar to sezonas sākumam komanda ir gatava.

Gandrīz gatava… Šajā nedēļā Pļaviņš un Solovejs eksaminēja nesen tapušo Latvijas duetu Ruslanu Sorokinu un gados jauno Edvartu Buividu. Uzvaras treniņmačos tika dalītas uz pusēm, bet nepatīkamākais ir fakts, ka Solovejs vienā no tiem iedzīvojās potītes savainojumā, kas viņam pirmajos sezonas turnīros noteikti traucēs. Jācer, ka sacensību atmosfēra un noskaņojums liks Sašam piemirst to, taču jebkurš savainojums ir nepatīkams, tāpēc duets uz Ķīnu dodas ar nelielu piesardzību. Zināmu optimismu rada fakts, ka Fužo turnīru Latvijas pāris iesāks ar pamatturnīru, kas garantē gan reitinga punktus, gan arī noņem jautājumus par smagajām cīņām kvalifikācijas „gaļas mašīnā”.

Pirmais sezonas „Grand Slam” turnīrs Šanhajā gan, visticamāk, mūsējiem būs jāsāk ar kvalifikāciju (ja no turnīra neatteiksies vairāki vadošie pāri). Aizvadītās sezonas beigās iekrātais punktu skaits Dienvidāfrikas OPEN posmā (tika izcīnīts sudrabs) dod labu starta kapitālu šīs sezonas startam, taču ne vietu „Grand Slam” sacensību pamatturnīrā.

Ziema paskrējusi, jaunā pludmales volejbola sezona ir klāt, un tas liek Latvijas sporta draugiem cerēt uz pozitīvām emocijām. Lai izdevusies vasara Latvijas pludmales volejbolam!

Pirmie sezonas turnīri Ķīnā:

TurnīrsLaiks
PK posms (Ķīna; Fuzhou Open)22. - 26. aprīlis
Grand Slam (Ķīna; Shanghai PPTV Grand Slam)29. aprīlis – 3. maijs