Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Blogs: Birzulis: Darīsim visu, lai iekļūtu četriniekā

Jānis Celmiņš

Blogs: Birzulis: Darīsim visu, lai iekļūtu četriniekā
Aigars Birzulis
Foto: PlavinsSmedins.lv

Rīts mūs sagaidīja jau ar ierastiem laika apstākļiem - pavēss, saulains, tikai vēja stiprums bija mazinājies. Pirmā spēle ar Krievu komandu nu jau bija principiāla un patīkami, ka nedevām viņiem nekādas iespējas revanšēties.

Pēc uzvaras šodien mūsu mikromačā šosezon esam vadībā ar 3-1. Bija neliels klupiens otrajā setā, kad tiesneši pie rezultāta 11:7 nepamanīja bloku, ko uzskata no sērijas „gandrīz rokas atrāva”, bet punkts tika krieviem un uz mirkli tika atdota arī iniciatīva, kas par laimi nebija ilglaicīga.

Arī tālāko izlozi varēja uzskatīt par veiksmīgu, jo uzvarēt nomināli trešo spēcīgāko norvēģu pāri bija mūsu uzdevums. Atkal centrālais korts un atkal visai stabils sniegums, kas neļāva mājiniekiem „izplest spārnus”, jo viņi parūpējās par pārsteigumu, no grupas neizlaižot itāļus, kas nebūtu patīkama komanda pirmajā kārtā.

Artim ar Tomu nedaudz pietrūka, lai arī darbojās labi, tomēr trešā seta galotni labāk nospēlēja šveicieši, kas viņus iecēla vismaz 9. vietā, bet par piekto pozīciju Mārtiņam ar Jāni svētdien būs jāspēlē tieši ar viņiem.

Saša ar Ruslanu bija ļoti tuvu vismaz devītajai vietai, bet tikai laikam kāds "augstākais" nebija lēmis uzvaru atdot Latvijas komandai. Spēle bija nervoza. Pirmo setu un īstenībā visu spēli Saša darbojās ļoti agresīvi un rezultatīvi. Cik varēja, darīja arī Ruslans. Pirmo setu punkts punktā ar nelielu izrāvienu galotnē izdevās uzvarēt mūsējiem. Otrajā jau bija kārtīgs trilleris - bezcerīgs sākums - 0:7, 3:9, tālāk jau labs seta vidus 13:15, 18:17, vēlāk 20:18 un likās, ka vāciešiem vairs nav variantu, bet izrādījās, ka varianti ir - uzvara setā un vēlāk jau visā spēlē – 2:1. Nezinu pat ko teikt un piebilst…

Citādi turnīrs turpinās bez lieliem pārsteigumiem - visi favorīti turpina cīņu par medaļā. Rīt ierindā vairs paliks tikai četras komandas, kas parīt sadalīs jaunos Eiropas čempionāta medaļu komplektus. Ceru, ka darīsim visu, lai būtu starp šīm četrām komandām, jo vairāk no Latvijas neviens vairs nav palicis, bet pretinieki mums šajā ceļā ir ļoti nopietni, bet vispirms jāuzvar šveicieši, ko arī Jānim un Mārtiņam novēlu!

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins) un uzzini pirmais!