Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Blogs: Birzulis par pirmo dienu Kristiansandā

Jānis Celmiņš

Blogs: Birzulis par pirmo dienu Kristiansandā
Aigars Birzulis
Foto: PlavinsSmedins.lv

Kristiansanda mūs sagaidīja ar saulainu un pietiekami siltu laiku. Pats šeit esmu pirmo reizi, bet puiši dažādos virknējumos šeit ir spēlējuši. Vislabāk gājis Aleksanran Samoilovam un Ruslanam Sorokinam, kuri Pasaules kausa posmā 2009. gadā te izcīnīja sudrabu. Mums izdevās aizvadīt nelielu treniņu un sajust smiltis, kas rīt jau būs "jāar" pavisam citā noskaņojumā.

Laukumi nav sevišķi "smagi", bet noteikti pūtīs vējš, kas šogad turnīros praktiski nav bijis. Parīt sola arī lietu. Vēja klātbūtne domāju, ka mums tikai palīdzēs.

Par turnīra norisi - Eiropas čempionāts pirmo reizi tiks aizvadīts pēc tādas pašas formulas kā pasaules čempionāts. 32 komandu grupas turnīrs, pēc kura atsijās astoņas, bet pārējās 24 vienmīnusa izslēgšanas spēlēs noteiks medaļniekus.

Par grupām:

Laba grupa trāpījusies Tomam ar Arti, kas dod reālas iespējas labi nospēlēt un tikt tālāk. Arī mēs nevaram sūdzēties.

Krievijas pirmais pāris noteikti gribēs revanšēties par zaudējumu Austrijā. Pret abiem citiem pretiniekiem neesam spēlējuši, tāpēc uztveram tos ļoti nopietni. Beļģi jau pērn daudziem radīja nepatīkamus brīžus, bet jebkura Nīderlandes komandām var piedalīties "torņu" parādē, kur mazākais no vīriem sākas ar diviem metriem.

Viegli neklāsies Sašam ar Ruslanu, jo viņiem grupā neērtie čehi, stabilie poļi un jādomā, ka arī turki viegli nevienam neko nedos - bet kā jau teicu Kristiansanda ir Sašas un Ruslana pilsēta.

Pirmie rītdienas spēles uzsāks Saša ar Ruslanu pulksten 11.00 pret šogad neērtāko pretinieku Benešu / Kubalu (CZE). Mēs 11.00 uz otrā korta pret (BEL). Toms ar Arti 16.00 uz centrālā korta pret mājiniekiem Horremu / Hordviku. Dienā jāaizvada viena spēle, tāpēc varēsim viens otru atbalstīt vismaz šajā turnīra stadijā. Šodien izdevās satikt arī meitenes. Nedaudz saaukstējušās un pašsajūta neesot tā labākā, bet domāju, ka no grupas izkļūs, bet tālāk jau darbojas pavisam citi spēles noteikumi, kur kaut ko prognozēt būs grūti. Gaidām rītdienu un pirmās cīņas norvēģu smiltīs.

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins) un uzzini pirmais!