Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Šanhajā jāsāk pret čehiem; grupā arī ASV un Brazīlijas dueti

Jānis Celmiņš

Šanhajā jāsāk pret čehiem; grupā arī ASV un Brazīlijas dueti
Jānis Šmēdiņš
Foto: fivb.org

Mārtiņš un Jānis jau agrā 3. maija rītā aizvadīs savu pirmo spēli Ķīnā (Šanhajā) notiekošajā sezonas pirmajā „Grand Slam” turnīrā. Pamatturnīra pirmajā apakšgrupas pirmajā spēlē pulksten 6.00 spēlēs pret čehiem Premislu Kubalu un Petru Benešu.

Mārtiņš un Jānis sezonas pirmā „Grand Slam” turnīra pamtsacensībās izsēti ar 20. numuru un iekļauti vienā grupā (M) kopā ar jau pieminētajiem čehiem (izlikti ar 13. numuru), brazīliešiem Rikardo Santušu / Pedru Kunju (izlikti ar 4. numuru) un amerikāņiem Bredliju Kīnanu / Džonu Majersu (izlikti ar 29. numuru).

Pļaviņa un Šmēdiņa pirmie pretinieki jau agrā ceturtdienas rīta stundā būs pieredzējušie čehi – Banešu un Kubalu. Vienīgo reizi savstarpējās cīņās PK posmos pārāks bijis čehu duets un rīt latviešiem būs iespēja revanšēties. Mačs risināsies uz piektā korta un tā sākums paredzēts pulksten 6.00 pēc Latvijas laika.

Otrā cīņa mūsējiem jau pulksten 10.00, kad jāsamēro spēki ar brazīliešiem Rikardo Santušu / Pedru Kunju. Šo duetu latvieši divas reizes pratuši apspēlēt, taču tāpēc par izteiktiem mača favorītiem latviešus padarīt nebūtu pareizi. Brazīlijas duets sezonu sācis ļoti pārliecinoši, sezonas pirmajos divos PK posmos Brazīlijā un Polijā izcīnot godalgas – pirmajā posmā bronza, otrajā – zelts! Šī cīņa risināsies uz ceturtā laukuma.

Piektdien Mārtiņam un Jānim nosacīti vieglākais apakšgrupas mačs, kurā jātiekas ar ASV duetu Bredliju Kīnanu / Džonu Majersu. Ar šo pāri mūsējie līdz šim nav spēlējuši. Amerikāņi cīņas Šanhajā sāka ar kvalifikācijas sacensībām, apspēlējot nebūt ne vājākos pasaules pārus – brāļus Sesus no Francijas un austrāliešu Makhagu un Slaku. Spēles sākums laiks būs zināms pēc mūsējo pirmajām divām cīņām, taču jau tagad skaidrs, ka spēle risināsies agrā piektdienas rītā pēc Latvijas laika.

Par "Grand Slam"

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins), facebook.com (facebook.com/Plavins.Smedins) un uzzini pirmais!