Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

U18 EČ startēs arī sudraba medaļnieks Fokerots un valsts vicečempione Konstantinova

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

U18 EČ startēs arī sudraba medaļnieks Fokerots un valsts vicečempione Konstantinova
Zaiga Kalvāne un Deniela Konstantinova. Foto: Latvijas Volejbola federācija

1. septembrī Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā sāksies U18 Eiropas čempionāts pludmales volejbolā, kur spēlēs arī pagājušā gada vicečempions Kristians Fokerots un šī gada valsts pieaugušo vicečempione Deniela Konstantinova, informē Latvijas Volejbola federācija.

Izloze pagaidām nav notikusi, un pretinieki nav zināmi, taču ir cerības, ka puiši arī šogad varētu būt labāko vidū. Vismaz iekļūšana ar citiem pāriniekiem Latvijas pieaugušo čempionāta ceturtdaļfinālā liecina jauniešiem par labu. Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš startēs trenera Laura Iecelnieka vadībā.

“Ar jauniešiem ir kā ar bitēm, tomēr domāju, ka abi ir gatavi labam sniegumam. Cik labs tas būs, redzēsim 5. septembrī,” lūgts izteikt savas domas par viņa rokās esošo materiālu turnīrā Slovēnijā, saka treneris Iecelnieks. Ir papētīti arī pretinieki, un treneris bilst, ka visticamāk atkal vadošo vidū būs sporta veida lielvalstis, vismaz viens no pagājušā gada čempioniem zviedriem, bet ka arī no citām valstīm var sagaidīt pārsteigumus, jo gandrīz vienmēr uzrodas kāds labs duets no "nevolejbola valstīm".

Latvijas meiteņu duets Zaiga Kalvāne/Deniela Konstantinova šovasar sevi paspēja skaļi pieteikt gan jaunatnes čempionātā, gan pieaugušo konkurencē, kur Konstantinova un Varvara Brailko izcīnīja sudraba medaļas. Arī Zaiga ar citu pārinieci iekļuva izslēgšanas spēlēs, taču jau pirmajā kārtā bija spiestas atzīt vēlāko bronzas medaļnieču Kristīnes Briedes un Luīzes Skrastiņas pārākumu.

Par savām “Beach Box Gepardi” kluba spēlētājām treneris Rihards Finsters saka, ka vēl pavasarī viņš būtu skeptiski skatījies uz šo meiteņu iespējām pārstāvēt valsti U18 Eiropas čempionātā. “Meitenes var nospēlēt ļoti labi, atsevišķu maču aizvadot pat labāk par Aneti Namiķi un Varvaru Brailko. Taču Anetei un Varvarai bija lielāka pieredze, kamēr šīm meitenēm šis būs pirmais turnīrs ārzemēs. Jau Latvijas čempionātā bija satraukuma epizodes,” izredzes Slovēnijā ieskicē Finsters, apsolot, ka darīs visu, lai mazinātu spēlētāju stresu, bet “fiziski un tehniski viņas var izdarīt lielas lietas”.

Ceturtdien un piektdien notiks trīs grupu turnīra spēles, sestdien sāksies “play-off” etaps, bet svētdien notiks pusfināli un fināli.

Pagājušajā gadā U18 Eiropas meistarsacīkstēs Turcijas pilsētā Izmirā vislabāk veicās Fokerotam un Kārlim Ābelītim, kļūstot par vicečempioniem.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv