Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Aigars Birzulis: "Pietrūka drosmes"

Aigars Birzulis: "Pietrūka drosmes"
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Ar zaudējumu ASV duetam un izcīnītu piekto vietu pasaules U-19 čempionātu beidza Tīna Graudiņa un Paula Nečiporuka. Kā pietrūka pēdējā spēlē un kā vērtējams dueta sniegums Larnakā, stāsta izlases treneris Aigars Birzulis.

Zaudējums ar 0:2 (22:24, 19:21) amerikānietēm Katrīnai Plammerei un Milicai Mirkovičai bija dubultā sāpīgs, jo lielāko daļu abu setu vadībā bija latvietes. Rezerves bija.

“Kā pietrūka pēdējā spēlē, lai uzvarētu galotnēs? Drosmes!” pēc pēdējās spēles čempionātā ar pārdomām dalījās dueta treneris Aigars Birzulis. “Drošu sitienu, precīzu darbību. Neiet viegli, jo pārliecība, kas bija radusies pēc pagājušā gada Eiropas U-18 čempionāta Rīgā, ir zudusi. Ir cita vecuma grupa, spēcīgas pretinieces, kuras ir daudz strādājušas. Nedrošība izpaudās setu galotnēs. To pašu varu teikt arī par pēdējo zaudēto spēli CEV satelītturnīrā Timišoarā, kur Tīna spēlēja ar Anastasiju Kravčenoku.”

Turnīra sešās spēlēs Graudiņa un Nečiporuka izcīnīja četras uzvaras, zaudējot vien diviem pirmā četrinieka pāriem, tai skaitā grupā – galvenajām turnīra favorītēm brazīlietēm Eduardai Līsboai un Viktoriai Lopesai. Vai viņas uzvarēs Kiprā, kā arī, kādu vietu ieņems vīriešu sacensībās Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits, uzzināsim jau šodien.

Lūgts novērtēt aizvadīto turnīru kopumā, Birzulis atzīmēja, ka “īsti neatradām stabilu spēli. Bija lieli kritumi, labas epizodes mijās ar ne tik labām. Nepaveicās arī izlozē, jo bija zems reitings un uzreiz grupā vajadzēja spēlēt ar turnīra galvenajām favorītēm brazīlietēm. Tas bija trieciens pārliecībai par saviem spēkiem, kas izpaudās arī abos setos ar ASV volejbolistēm, kaut gan noskaņojušās meitenes šai cīņai bija labi.

No Eiropas valstīm tikai Nīderlandes pāris ir mums priekšā. Pirmoreiz spēlējām ar brazīlietēm. U-17 čempionātā bijām spēlējuši ar Katrīnu Plammeri. Viņas spēles klasei esam tuvojušies, un šoreiz viņu izglāba aizsardzības spēlētāja Mirkoviča, kura bija drusciņ jaudīgāka par Paulu.”

volejbols.lv