Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts Pļaviņš un Šmēdiņš zaudē šveiciešiem, rīt turpinās cīņu

Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Šmēdiņš zaudē šveiciešiem, rīt turpinās cīņu
Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: cev.lu

Ar zaudējumu Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīru šodien noslēdza Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri divos setos atzina Šveices dueta Hoišers/Belaguards pārākumu.

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš kontinenta čempionātu trešdien sāka ar uzvaru divos setos pār grieķu pāri Kociliano Džordžio un Nikos Coupani. Šodien mūsējiem pirmajā dienas spēlē bija jātiekas ar Prāgā apspēlētajiem (pateicoties arī veiksmei) poļiem Mihalu Kadziolu / Jakubu Šalankeviču, kuri grupas pirmajā spēlē izlaida uzvaru pret šveiciešiem Patriku Hoišeru / Džefersonu Belaguardu.

Mača pašā ievadā Latvijas duets nonāca zaudētājos un viena līdz divu punktu deficīts saglabājās līdz pat tehniskajam pārtraukumam, kurā poļi varēja doties ar viena punkta pārsvaru – 11:10. Īsi pēc atelpas Jānis un Mārtiņš kopīgām pūlēm rezultātu līdzsvaroja – 13:13 un pēc brīža Mārtiņš ar bloku jau panāca vadību – 14:13. Lai gan Pļaviņš stabili noņēmās, poļi taktiku nemainīja un turpināja servēt pa viņu. Seta liktenis tika izšķirts vien tā galotnē, kurā nedaudz veiksmīgāki tomēr bija latvieši. Neatvairāma serve (eiss) padodas Jānim un tablo jau latviešiem vēsta plus divi – 19:17. Lai gan poļi vēl rezultātu līdzsvaro, setam punktu ar bloku un kārtīgu emociju pieliek Pļaviņš – 22:20.

Otrā seta sākums Pļaviņam un Šmēdiņam pagalam nesekmīgs un jau pie rezultāta 0:3 mūsējie pieņēma lēmumu pieprasīt pārtraukumu. Kadziola un Šalankevičs epizodiski pagriezuši servi pa Kreili un pirmo reizi laukuma pusēm dueti mainās pie 2:5 par sliktu latviešiem. Mūsējie centās servēt agresīvi, taču rezultātu tas nenesa. Otrā laukuma pušu maiņa notiek pie 6:8, bet tehniskajā pārtraukumā poļi var doties ar trīs punktu handikapu – 12:9. Tuvojoties seta galotnei mūsējie spēj tikt klāt (17:17, 19:19), cīnās atzīstami, atspēlējot vairākas setbumbas, taču ir spiesti samierināties ar zaudējumu – 22:24, kas nozīmēja tikai vienu – viss izšķirsies trešajā setā.

To atkal veiksmīgāk sāka poļi un līdz otrajai laukuma pušu maiņai jau spēja iekrāt četru punktu pārsvaru – 3:7. Lai gan dažbrīd mūsējie rādīja atzīstamu sniegumu, tā īsti par uzvaru pacīnīties viņiem tā arī nebija lemts – 10:15 un visā spēlē jāsamierinās ar zaudējumu 1:2.

Pēdējā mačā grupā Pļaviņam un Šmēdiņam bija jātiekas ar šveiciešiem Hoišeru un Belaguardu. Pirmo setu mūsējie aizvadīja nepārliecinoši, kas izpaudās arī rezultātā – šveiciešiem tika zaudēts pārliecinoši – 13:21.

Otro setu Pļaviņš/Šmēdiņš iesāka apņēmīgi, jau sākumā iegūstot triju punktu pārsvaru (6:3), ko veiksmīgi izdevās noturēt, bet seta vidū arī palielināt līdz četriem (12:8). Tehniskajā pārtraukumā mūsējie devās ar +3 (12:9). Vēlāk izdevās iegūt pat piecu punktu pārsvaru, taču tas ātri tika izsēts un šveicieši panāca izlīdzinājumu (15:15). Turpinājumā spēle ritēja punkts punktā, bet seta galotnē pārāks izrādījās Šveices duets – 20:22.

Nākamie pretinieki krievi

Jāņa un Mārtiņa nākamie pretinieki jau piektdien būs Krievijas pāris Jaroslavs Koškarjovs un Konstantīns Semjonovs. Ar viņiem pēdējo reizi spēlēts pagājušā gada Eiropas čempionātā, kad uzvaru divos setos svinēja latvieši. Mačs risināsies uz ceturtā laukuma un tā sākums paredzēts pulksten 15.30 pēc Latvijas laika.