Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Polijā uzvar brazīlieši Harlijs un Elisons

Polijā uzvar brazīlieši Harlijs un Elisons
Harlijs Markešs Silva
Foto: www.fivb.com

Ar Brazīlijas pludmales volejbolistu Harlija Markeša Silvas un Elisona Keruti triumfu šodien Polijas pilsētā Mislovicē noslēdzies FIVB pasaules kausa 4. posms pludmales volejbolā vīriešiem. Finālā viņi ar 2:0 (25:23, 21:17) pārspēja amerikāņus Keisiju Dženingu un Metjū Ferbringeru, tiekot pie otrās uzvaras pasaules kausa posmos šogad.

Šonedēļ Polijas pilsētā Mislovicē norisinājās FIVB pasaules kausa izcīņas 4. posms pludmales volejbolā vīriešiem. Jau ziņojām, ka Latviju tajā pārstāvēja divi dueti, kuri startēja ar mainīgām sekmēm. Jānis un Mārtiņš Freidenfeldi zaudēja jau pirmajā kvalifikācijas kārtā, kamēr Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ne vien pārvarēja kvalifikāciju, bet arī izcīnīja divas uzvaras pamatturnīrā, kas ļāva iegūt dalītu 13. vietu. Igaunijas duets Kristians Kaiss un Rivo Vesiks, kuri liedza mūsu duetam iegūt augstāku vietu, šī posma kopvērtējumā izcīnīja 7. vietu, bet par godalgām cīnījās Brazīlijas, ASV un Vācijas pludmales volejbolisti.

Līdz finālam Mislovices posmā bija tikuši brazīlieši Harlijs Markešs Silva un Elisons Keruti (zināmi kā Harlijs un Elisons), kā arī amerikāņi Keisijs Dženings un Metjū Ferbringers. Brazīlieši šajā posmā bija izlikti ar 1. numuru un līdz pat finālam nebija zaudējuši ne spēli, kamēr amerikāņi (izlikti ar 12. numuru) vienu spēli bija zaudējuši, pie kam tieši Harlijam un Elisonam (17:21, 22:20, 13:15), tomēr vēlāk pa zaudētāju zaru prata tikt līdz finālam.

Finālspēle sākās līdzīgā cīņā, bet pirmajiem nelielu pārsvaru izdevās gūt amerikāņiem (9:6). Brazīlieši uzreiz paņēma minūtes pārtraukumu, kas viennozīmīgi līdzēja – līdz tehniskajam pārtraukumam viņi jau bija līdzās (10:11). Punktu pa punktam abi dueti guva līdz pat seta beigām, kad ar lielisku aizsardzību ASV duets ieguva +2 (19:17). Brazīlieši atkal paņēma minūtes pārtraukumu, un tas atkal palīdzēja – trīs uzvarētas izspēles pēc kārtas un jau setbumba viņiem. Seta uzvarētāju noteica ļoti saspringtā cīņā ar daudz emocijām un strīdiem. Vairākas setbumbas bija kā vieniem, tā otriem, bet par uzvarētājiem tomēr kļuva Harlijs un Elisons, kad viņiem tika piešķirts apšaubāms punkts par eisu (atkārtojumos šķita, ka bumba tomēr neskāra līniju) – 25:23.

Otrajā setā sākuma iniciatīva piederēja brazīliešiem, kuri izvirzījās vadībā ar 8:5. Līdz tehniskajam pārtraukumam viņi šo pārsvaru saglabāja (12:9), turklāt nepieļāva kļūdas uzbrukumos, kas ļautu ASV duetam deldēt pārsvaru. Pēc pārtraukuma amerikāni deldēja pretinieku pārsvaru, tiekot pat līdz punkta deficītam (16:17), tomēr brazīliešiem vēl bija atbildes gājiens – ar lielisku aizsardzību uzvarēti trīs punkti pēc kārtas, un mirkli vēlāk Harlijs pielika punktu mačam ar gremdi – 25:23, 21:17. Brazīlijas duetam šī bija otrā uzvara šī gada pasaules kausa posmos, bet abas pārējās reizes viņi arī bijuši uz goda pjedestāla.

Spēlē par bronzas godalgām sacentās cits ASV duets Džeikobs Gibs un Šons Rozentāls un vācieši Juliuss Brinks un Jonass Rekermans. Lai gan ar augstāku numuru turnīrā bija izlikts Vācijas duets (3. pret 15.), tomēr bronzas mačā viņiem lielas izredzes uz panākumu nebija. Abos setos amerikāņi droši kontrolēja cīņas ritējumu, un tikai otrā seta beigās vāciešiem izdevās nedaudz radīt spriedzi – 21:16, 21:19. ASV duetam šīs bija pirmā godalgas šajā sezonā, kamēr Romas posma uzvarētāji vācieši šoreiz palika bešā.

Tagad pludmales volejbolistiem priekšā gada svarīgākais turnīrs – pasaules čempionāts, kas no 25. jūnija norisināsies Norvēģijas pilsētā Stavangerā.

FIVB pasaules kausa posmu rezultāti vīriešiem

1. posms – Brazilja (Brazīlija)

VietaSportistiValsts
1.Rikardu/EmanuelsBrazīlija
2.Harlijs/ElisonsBrazīlija
3.Marsio Araužo/Fabio LuissBrazīlija
4.Rodžerss/DalhauzersASV

2. posms – Šanhaja (Ķīna)

VietaSportistiValsts
1.Harlijs/ElisonsBrazīlija
2.Kunja/PedroBrazīlija
3.Brinks/RekermansVācija
4.Kaiss/VesiksIgaunija

3. posms – Roma (Itālija)

VietaSportistiValsts
1.Brinks/RekermansVācija
2.Kunja/PedroBrazīlija
3.Harlijs/ElisonsBrazīlija
4.Rikardu/EmanuelsBrazīlija

4. posms – Mislovice (Polija)

VietaSportistiValsts
1.Harlijs/ElisonsBrazīlija
2.Dženings/FerbringersASV
3.Gibs/RozentālsASV
4.Brinks/RekermansVācija

Izmantotie resursi:
fivb.com


, 2009-05-31 16:26, pirms 15 gadiem
Freidenfeldi labākie
, 2009-05-31 17:48, pirms 15 gadiem
siipolinjsh, gribētu redzēt kā pats spēlē!
, 2009-05-31 23:32, pirms 15 gadiem
Ja būtu jārēķina sasniegtie rezultāti attiecībā pret ieguldīto naudu sīpoliņš un jebkurš no mums noteikti ir produktīvāks par Freidenfeldiem.
, 2009-06-04 21:37, pirms 15 gadiem
Ko Freidenfeldi dara tajos posmos, vai viņi piehaltūrē par laukuma strādniekiem?
, 2009-06-09 00:06, pirms 15 gadiem
tas harlijs psc kaa kapaa
Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Ēbere/Konstantinova pārliecinoši uzvar trešajā setā, tiekot Madrides pusfinālā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. 1/4 finālā Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) šovakar uzvarēja (21:23, 21:19, 15:9) spānietes Sofiju Isuskisu/Karolīnu Fernandesu (#14). Rīt plkst. 12.30 būs pusfināls - tiešraide šajā rakstā!
Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: volleyballworld.com

Ēbere/Konstantinova iesoļo Madrides 1/4 finālā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) uzvarēja (21:12, 21:18) spānietes Anu Vergaru/Anju Esarti (#15). Plkst. 19.00 būs ceturtdaļfināls - tiešraide šajā rakstā!
Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: Artūrs Stiebriņš, CEV
2

Ēbere/Konstantinova Madridē piekāpjas galvenajām favorītēm un turpinās rīt

Spānijas galvaspilsētā Madridē risinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) otrajā mačā zaudēja (21:16, 18:21, 10:15) pirmo kopīgo turnīru aizvadošām spānietēm Marijai Karro/Sofijai Gonsalesai (#1) un ieguva otro vietu A grupā. 18. maijā plkst. 12.00 izslēgšanas spēļu pirmā kārta.