Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Hāgā triumfē mājinieki

Jānis Celmiņš

Hāgā triumfē mājinieki
Rihards Šuils un Rainders Numerdors
Foto: www.fivb.com

FIVB pasaules kausa posmā Hāgā uzvaru šodien svinēja mājinieki nīderlandieši Numerdors / Šuils, kuri savu skatītāju vētraini atbalstīti, finālā apspēlēja spāņus Gavira / Herera – 2:1. Trešajā vietā ierindojās brazīlieši Harlijs / Alisons.

Līdz Hāgas posma pusfināliem bija izdevies aizspēlēties nīderlandieši Numerdors / Šuils, igauņi Kaiss / Vesiks, brazīlieši Harlijs / Alisons un spāņi Gavira / Herera. Pusfināla pāros spēkiem mērojās Nīderlandes un Igaunijas, kā arī Brazīlijas un Spānijas dueti.

Pirmajā no tiem mājinieki Numerdors / Šuils divos setos tika galā ar igauņiem Kaisu un Vesiku – 2:0 (21:17, 21:16), bet spāņi Gavira / Herera krietni vien spraigākā cīņā pieveica brazīliešus – 2:1 (21:15, 18:21, 15:11).

Kā vēlāk izrādījās, arī finālā tika spēlēti trīs seti. Spēli nedaudz sekmīgāk iesāka mājinieki un gandrīz visā seta garumā turoties vadībā tā galotnē bija iekrājuši jau trīs punktu pārsvaru (18:15). Lai arī Gavira / Herera spēja rezultāta starpību samazināt līdz minimumam (17:18), galotnē savu vārdu teica nīderlandieši – 21:17.

Otrais sets aizritēja pēc līdzīga scenārija, taču šoreiz ar Spānijas pludmales volejbolistu nelielu (divu līdz trīs punkti) pārsvaru visa seta garumā. Tā galotnē loģiska Gaviras un Hereras uzvara – 21:18 un pa setiem rezultāts neizšķirts – 1:1.

Trešajā setā, savu skatītāju atbalstīti, mājinieki aizvadīja nedaudz sekmīgāk un setā svinēja vairāk kā pārliecinošu uzvaru – 15:10. Atgādināsim, ka arī pirms nedēļas Ālandu salās uzvaru svinēja tieši nīderlandieši.

Cīņā par trešo vietu igauņi Kaiss un Vesiks uzvarēja pirmajā setā ar 21:19, taču nākamajos divos Harlijs / Alisons revanšējās (21:14, 15:2) un ieguva bronzas godalgas.

Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins Hāgas posmā izcīnīja augsto devīto vietu. Cīņu par augstākām vietām posmā Latvijas pārim liedza tieši posma bronzas medaļnieki – Harlijs / Alisons. Jau ziņojām, ka šis bija Aleksandra un Ruslana pēdējais kopīgais starts pludmales volejbola sacensībās šosezon. Kopumā abu pirmā kopīgā sezona izvērtās ļoti veiksmīga – devītā vieta pasaules čempionātā, kā arī otrā vieta FIVB pasaules kausa posmā Norvēģijā runā paši par sevi. Jau septembra sākumā Ruslans dosies uz Franciju, kur spēlēs klasisko volejbolu, bet Aleksandrs turpinās mācības Banku augstskolā.

Izmantotie resursi:
fivb.com