Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsteram un Točam otrais zaudējums pasaules čempionātā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Finsteram un Točam otrais zaudējums pasaules čempionātā
Rihards Finsters
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Edgars Točs piedzīvojuši otro zaudējumu Austrijas galvaspilsētā Vīnē notiekošajā pasaules čempionātā. Latvieši ar rezultātu 0-2 (14:21, 16:21) piekāpās Vjačeslavam Krasilņikovam un Ņikitam Ļaminam no Krievijas.

Rihards Finsters un Edgras Točs savā pasaules čempionāta debijā aizvadīta trīs setu cīņu pret beļģiem Drīsu Kūkelkorenu un Tomu van Valli, kuri latviešus uzvarējuši nu jau visās četrās savstarpējās cīņās. Vīnē beļģi bija pārāki ar rezultātu 2-1 (21:14, 19:21, 15:13). Latviešu otrie pretinieki čempionātā bija grupas favorīti Vjačeslavs Karsilņikovs un Ņikita Ļamins, kuri savā pirmajā mačā ar 2-0 (21:16, 21:14) apspēlēja marokāņus Mohamedu Abišu un Zuheiru Elgravī.

Krievijas duetam uzreiz izdevās izvirzīties vadībā ar 2:0, bet tad pirmo punktu ar grūtībām guva arī Točs. Latviešiem salīdzinoši īsā laikā bija divas iespējas atspēlēties, bet pirmajā reizē krievi atspēlēja bumbu pēc Toča bloka, bet otrajā Finsters pēc labas darbības aizsardzībā bumbu raidīja autā, uzbrūkot pa līniju. Ar trešo piegājienu rezultāts tomēr kļuva atkal neizšķirts (7:7). Ilgi gan tas tāds nepalika, jo Krasilņikovs atspēlēja Toča spēcīgo uzbrukuma sitienu un guva punktus, bet pēc tam Ļamins nospēlēja labi blokā (11:8). Latvieši paņēma pārtraukumu, pēc kura divus punktus uzreiz atspēlēja, Finsteram izpildot lielisku servi pa sesto zonu starp spēlētājiem - 10:11.

Pēc tehniskā pārtraukuma daudz labāk nospēlēja krievi, piespiežot latviešus kļūdīties. Seta liktenis ātri tika izšķirts, rezultātam kļūstot 17:12. Ļamins turpināja kontrolēt notikumus pie tīkla, bet latviešiem tā arī vairs neizdevās samazināt deficītu. Krievi nospēlēja pārliecinoši, uzvarot pirmo setu ar 21:14.

Otro setu labāk sāka Latvijas gūstot pirmos divus punktus. Divu punktu pārsvars saglabājās tikai uz brīdi, Krasilņikovam precīzi ieservējot eisu. Pēc tam Finsters kļūdījās savā uzbrukumā, kas ļāva krieviem pārņemt vadību un iegūt arī trīs punktu pārsvaru pēc laukuma pušu maiņas (6:3). Pēc neizteiksmīgajiem uzbrukumiem un kļūdas serves uzņemšanā, Finsters un Točs paņēma pārtraukumu. Pēc pārtraukuma nekas būtiski nemainījās, Ļaminam ar tīkla palīdzību tiekot pie eisa un panākot četru punktu pārsvaru. Uzreiz pēc tam Finsteram izdevās atspēlēt bumbu aizsardzībā, bet pēc Toča diviem blokiem rezultāts kļuva neizšķirts (9:9).

Pirms tehniskā pārtraukuma Ļaminam izdevās bloķēt Toča uzbrukuma sitienu, kas ļāva atjaunot trīs punktu pārsvaru (12:9). Seta otrajā pusē cīņa ritēja līdzīgi, te vienai, te otrai komandai gūstot pa diviem punktiem pēc kārtas. Tiesa tādējādi arī rezultāta starpība svārstījās divu līdz četru punktu robežās par labu Krievijas duetam. Krievi ar to bija pilnīgi mierā, sagādājot latviešiem otro zaudējumu šajā čempionātā ar rezultātu 0-2 (14:21, 16:21).

Izšķirošo spēli par izkļūšanu no grupas pret Marokas pludmales volejbolistiem Finsters un Točs aizvadīs otrdien. Mača sākums paredzēts plkst. 14:30 pēc Latvijas laika 2. laukumā.

F grupa

VPārisSUZSetiPunktiP
1.Krasilņikovs/Ļamins2204:084:604
2.Kūkelkorens/van Valle1102:155:482
3.Točs/Finsters2021:478:970
4.Abiša/Elgravī1010:230:420

  +1 [+] [-]

, 2017-07-30 11:46, pirms 7 gadiem
Finster, tikai nelec ārā pa fenster būs ok!