Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Šaubu par uzvaru nebija ne mirkli"

Samoilovs: "Šaubu par uzvaru nebija ne mirkli"
Ruslans Sorokins un Aleksandrs Samoilovs
Foto: AP/Scanpix

Mēģinājām spēlēt nopietni, taču koncentrēšanās brīžiem pazuda, pēc salīdzinoši vieglas uzvaras olimpiskā turnīra otrajā kārtā pret dievidāfrikāņiem Goldšmitu un Čiju atzina Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins. Jau šovakar abu iekļūšana nākamajā kārtā no gandrīz drošas var kļūt par pilnīgi oficiālu.

"Vieglu spēļu nav. Taču nenoliegšu - šaubu, ka varētu nevinnēt, nebija ne mirkli," pēc mača atzina Aleksandrs Samoilovs. "Treneris stingri pateica, ka jānospēlē nopietni, citādāk grūti spēlēt kā pa viļņiem - pirmais mačs nopietns, tad - vieglāks. Nevar zināt, kāds pēc tam būtu nākamais, tāpēc uz šo spēli gājām tā, it kā pretī būtu amerikāņi. Protams, bija brīži, kad radās problēmas ar koncentrēšanos - piemēram, otrajā setā aizgāja trīs kļūdiņas pēc kārtas. Taču paņēmām pārtraukumu, saņēmāmies un galotni nospēlējām akurāti. Treneris pirms spēles pateica, ka vajag ielaist ne vairāk kā 15 punktus setā, tas izdevās, taču patiesībā punktus neskaitījām - spēlējām brīvi. Jo - ja uzvaram trīs spēles, punktu starpība nav svarīga!"

Ruslans Sorokins piebilda, ka šis mačs izdevies labāks nekā pirmais: "Emocionālā ziņā - vairāk koncentrējāmies jau kopš pirmā punkta, bija kvalitatīvāks uzbrukums. Mazliet kliboja bloks, taču aizsardzība - tāpat laba. Mazāk kļūdu." Vērtēt savas izredzes turnīra kontekstā spēlētāji vēl nebija gatavi. "Top-6 komandas - abi amerikāņu pāri, abi brazīlieši, holandieši un vācieši - ar katru spēli uzlabo savu sniegumu, tāpēc grūti pateikt. Olimpiāde ir īpašs turnīrs - atceros, Pekinā bija spēles, kad izteikti favorīti zaudēja, tostarp play-off mačos. Līdz ar to - sarežģīti prognozēt. Mūsu mērķis - mēģināt uzvarēt katru nākamo spēli. Ja līdzās nosauktajam sešniekam beigās būs divas Latvijas komandas - tas būtu ideāls astoņnieks," labā noskaņojumā Samoilovs.

Tagad priekšā grupas pēdējā spēle - pret spēcīgajiem amerikāņiem Gibu un Rozentālu. 33 gadus vecais dienvidāfrikānis Frīdoms Čija sportacentrs.com atzina, ka šodienas pretinieku vērtē augstāk, nekā amerikāņus, kam tikpat pārliecinoši (10:21, 11:21) zaudēja aizvakar, taču abu savstarpējās cīņas uzvarētāju labāk neprognozēja. "Negribu salīdzināt, un nezinu, kas notiks mačā starp šīm divām komandām, taču varu pateikt, ka šodien mēs spēlējām pret ļoti, ļoti agresīvu pāri - ļoti kustīgu, mobilu pretinieku. Šodienas spēle mums bija smagāka nekā pirmā." Sorokins šos komplimentus iesaka neņemt pārāk dziļi pie sirds, jo amerikāņi savu labāko spēli pirmajā dienā noteikti vēl pietaupīja. "Otrā spēle jau ir otrā spēle - pirmā vienmēr daudz grūtāka. Domāju, šodien arī amerikāņi nospēlēs jau daudz labāk, bet parīt - jau pavisam labi. Nopietni jāgatavojas."

Samoilovs un Sorokins neslēpa, ka joprojām cer sagaidīt Dabas mātes palīdzību, kas pret favorītiem amerikāņiem būtu tieši laikā. "Lietus būtu vēlams. Arī viņi ir fiziski spēcīgi, taču - tā būtu priekšrocība mums. Pret dievidāfrikāņiem ASV noteikti neparādīja visu savu potenciālu, bet šovakar pret poļiem - noteikti jau spēlēs savu labāko spēli," atzina Ruslans. Šī vakara maču starp Gibu/Rozentālu un Fijaleku/Prudelu abi uzvarētāji droši vien pat neskatīsies - tas būs trenera pārziņā. "Būs ļoti interesanta spēle. Poļiem par katru cenu vajadzīga uzvara, lai tiktu laukā no grupas, tā ka amerikāņiem nebūs viegli," paredz Sorokins.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-30 16:02, pirms 12 gadiem
23:00 ASV pret Poliju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-07-30 16:32, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: nee un pasaki ka ta nebija
ja godīgi, man ar tas melnis neizskatījās pēc bīča spēlētāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-30 16:40, pirms 12 gadiem
muusu Lion King, turaas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-30 16:51, pirms 12 gadiem
''Treneris pirms spēles pateica, ka vajag ielaist ne vairāk kā 15 punktus setā, tas izdevās, taču patiesībā punktus neskaitījām - spēlējām brīvi. Jo - ja uzvaram trīs spēles, punktu starpība nav svarīga!"

Šis komentārs man patika vislabāk. Var redzēt, ka veči iet uz augstu rezultātu. Lai nu viss izdotos. Turam īkšķus!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-31 17:30, pirms 12 gadiem
Jūs gudrie runātāji bumbu esat rokās turējuši?Tas DAR pāris Jūs komentētājus apspēlētu vienos vārtosVarbūt zinat cik kg ir Alisonam,Gibam,Rikardo,Houeram???