Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kantors/Losjaks pieveic ierastos finālistus no Kataras un Sočos izcīna zeltu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kantors/Losjaks pieveic ierastos finālistus no Kataras un Sočos izcīna zeltu
Bartošs Losjaks pret Čerifu pie tīkla. Foto: FIVB

Par Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīra uzvarētājiem Krievijas pilsētā Sočos kļuvuši Polijas pludmales volejbolisti Pjotrs Kantors un Bartošs Losjaks, kuri finālā pārspēja Kataras pludmales volejbolistus Čerifu un Ahmedu. Uzvara turnīrā poļiem principā garantējusi vietu Tokijas Olimpiskajās spēlēs.

Ceturto turnīru pēc kārtas uzvaru pusfinālā svinēja Čerifs Jounouse un Ahmeds Tidžans, kuri trīs setu cīņā ar 2-1 (12:21, 21:18, 15:13) pārspēja nīderlandiešus Stevenu van de Veldi un Kristianu Vārenhorstu. Tikmēr otrā pusfinālā poļi Pjotrs Kantors un Bartošs Losjaks ar 2-0 (25:23, 21:16) pārspēja itāļus Adrianu Karambulu un Enriko Rosi. Tādējādi poļi oficiāli apsteidza olimpiskajā rangā Aleksandru Samoilovu un Jānis Šmēdiņu, bet latviešiem priekšā arī iepriekš bija Karambula un Rosi, kuri vēl palielināja pārsvaru.

Kantors un Losjaks šosezon jau reizi pieveica Kataras pludmales volejbolistus, esot pārāki Kankunas trešā turnīra grupā. Tas gan neliedza Čeriham un Ahmedam vēlāk uzvarēt turnīrā. Arī šajā turnīrā Kataras duets zaudēja spēli grupā, bet tāpat tika līdz finālam, kamēr poļi iztikuši bez zaudējumiem.

Finālspēli ar diviem punktiem sāka Polijas pludmales volejbolisti, bet tad Kataras duets atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Tiesa muguru sastiepa Ahmeds, kuram bija nepieciešama īsa medicīniskā palīdzība. Poļi uzreiz atjaunoja divu punktu pārsvaru, bet Ahmeds atspēlēja bumbu aizsardzībā (6:6). Kantors un Losjaks noturējās vadībā līdz seta vidum, tehniskajā pārtraukumā dodoties pie labvēlīga rezultāta 12:9. Pēc pārtraukuma divreiz kļūdījās Losjaks, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam. Kataras duets ieguva arī divu punktu pārsvaru, bet seta galotnē Čerifs nostrādāja blokā, kas ļāva gūt panākumu ar 21:17.

Otrā seta sākumā Kataras duets turpināja iesākto, izvirzoties vadībā ar 5:2. Poļiem izdevās pārņemt vadību un doties tehniskajā pārtraukumā pie labvēlīga rezultāta (11:10). Seta otrajā pusē Kataras pludmales volejbolisti ieguva četru punktu pārsvaru, bet neprata to noturēt. Uzbrukumā kļūdījās Ahmeds, Kantors ieservēja eisu un rezultāts jau bija 19:19. Punktu setam lika Losjaks, kurš atspēlēja bumbu aizsardzībā un panāca 23:21.

Trešā seta pirmajā pusē cīņa ritēja līdzīgi, te vienam, te otram duetam izvirzoties minimālā vadībā. Tad divu punktu pārsvaru ieguva Kantors un Losjaks, kuri seta galotnē pilnībā sakāva savus pretiniekus, izcīnot uzvaru turnīrā, kas principā bija arī olimpisko spēļu ceļazīmes vērtē - 2-1 (17:21, 23:21, 15:10).

Cīņā par bronzas godalgām Van de Velde un Vārenhorsts izmantoja auguma pārsvaru jau no pirmajām izspēlēm, pirmajā setā uzreiz iegūstot četru punktu pārsvaru. Vēlāk Vārenhorsts atzīmējās ar vēl vienu bloku, panākot jau sešu punktu pārsvaru (11:5). Rosi arī spēja atzīmēties ar diviem blokiem, bet ar to pietika vien deficīta samazināšanai līdz četriem puktiem (10:14). Tuvāk par trim punktiem itāļi tā arī netika. Nīderlandieši paņēma pārtraukumu, ar bloku un eisu tiekot pie piecām setbumbām. Vārenhorsts pārliecinoši lika punktu setam ar vieglu uzbrukuma sitienu pāri blokam - 21:16.

Otro setu ar diviem punktiem sāka Itālijas pludmales volejbolisti, bet nīderlandieši ātri vien atjaunoja līdzsvaru uz tablo (4:4). Līdzīga cīņa turpinājās līdz seta otrajai pusei, kad nīderlandieši tika pie iespējas pārņemt vadību, bet Rosi laboja situāciju ar bloku (12:11). Tad Itālijas duets ieguva divu punktu pārsvaru, bet Karambula neizmantoja iespēju to vēl palielināt. Seta galotnē Van de Velde ieservēja eisu, panākot izlīdzinājumu (19:19). Atspēlējuši vairākas setbumbas, nīderlandieši tika pie mačbumbas iespējas, ko nerealizēja. Karambula atjaunoja minimālu vadību Itālijas duetam, kas brīdi vēlāk ļāva izmantot setbumbu - 28:26.

Trešajā setā Van de Velde un Vārenhorsts salika visu pa plauktiņiem, atkal setu sākot ar četru punktu izrāvienu. Turpinājumā Itālijas duets ne uz brīdi netika tuvāk kā līdz diviem punktiem, kas nīderlandiešiem ļāva tikt pie godam nopelnītas bronzas - 2-1 (21:16, 26:28, 15:9).

Jau nākamajā nedēļā Čehijas pilsētā Ostravā risināsies četru zvaigžņu turnīrs, kurā vēl būs iespēja tikt pie olimpiskā ranga punktiem. Īpaši svarīgs tas būs Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, kuriem nu jau būs jāķer konkurenti, lai tiktu pie olimpiskās ceļazīmes. Tāpat Ostravā spēlēs Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Tocš, kā arī Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Kvalifikācijai pieteikti arī Mihails Samoilovs un Rūdolfs Stankevičs.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-30 19:16, pirms 3 gadiem
Nav ko pārdzīvot - olimpiādes laikam nebūs...iespējams tajā laikā tiks kaut kur uzrīkots alternatīvs turnīrs ar olimpiskajiem dalībniekiem...ja dabūs Jūrmalā, tad mūsu pāris varēs aizvietot olimpiādes mājiniekus japāņus...medaļās gan netiks dotas olimpiskās ...

     [+] [-]

, 2021-05-30 21:25, pirms 3 gadiem
CC pretinieki būs vājāki kā FIVB 4*. Ok, spēles tur būs vairāk, bet neredzu problēmu tur uzvarēt, ja nesāks Jāņus svinēt