Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Sorokins jau ceļā uz Ķīnu

Jānis Celmiņš

Samoilovs un Sorokins jau ceļā uz Ķīnu
Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins
Foto: www.fivb.com

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins šorīt devās ceļā uz Ķīnu, lai piedalītos otrajā šīs sezonas Pasaules kausa posmā. Portāls Sportacentrs.com īsi pirms lidmašīnas pacelšanās gaisā aprunājās ar Samoilovu, lai lūkotu uzzināt, kādus mērķus jaunajā pludmales volejbola sezonā stāda šis duets.

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins aizvadītajā vasarā pārrakstīja Latvijas pludmales volejbola vēstures grāmatu, Pasaules kausa posmā Norvēģijā aizspēlējās līdz finālam, kurā zaudēja krieviem Dmitrijam Barsukam un Igoram Kolodinskim, līdz ar to pirmo reizi Latvijas pludmales volejbola vēsturē kāds no mūsu duetiem PK posma noslēgumā kāpa uz goda pjedestāla.

Pateicoties veiksmīgajam sniegumam aizvadītajā sezonā, šo sezonu Samoilovs / Sorokins stabili iesāks spēlējot pamatturnīros. Dueta galvenais mērķis ir nostabilizēties labāko 24 duetu skaitā, lai jau pirms nākamās sezonas varētu nedomāt par spēlēšanu PK kvalifikācijas sacensībās. "Gribētos arī šosezon tikt pie kādas medaļas, taču apzināmies, ka sezonas pirmajā pusē tas nebūs reāli, apzināmies, ka uz kaut ko vairāk varam cerēt sezonas otrajā pusē. Šosezon vēlamies iekrāt maksimāli daudz punktu, lai 2011. gadā, kad sāksies atlase uz Olimpiādi mēs varētu būt droši par savu vietu pamatturnīros."

Laika kopējiem treniņiem Aleksandram ar Ruslanu pirms sezonas nav bijis daudz. Ruslans tikai pirms divām nedēļām beidza klasiskā volejbola sezonu.

Šosezon pludmales volejbolā ieviestas jaunas bumbas par, kurām Samoilovs nav sajūsmā. "Man personīgi tā nepatīk. Šī bumba krietni vairāk planē un problēmas ar servju uzņemšanu netrūkst."

Nākamnedēļ FIVB Pasaules kausa otrajā posmā Šanhajā (Ķīna) jauno pludmales sezonu atklās četri dueti no Latvijas. Dāmu konkurencē startēs Inguna Minusa un Inese Jursone, bet kungu turnīrā Latvija būs pārstāvēta ar trim pāriem. Šanhajā cīnīsies gan Jānis un Mārtiņš Freidenfeldi, gan Jānis Šmēdiņš/Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins.

Plašāku sarunu ar Aleksandru Samoilvu portālā Sportacentrs.com lasiet īsi pirms PK posma starta nākamās nedēļas sākumā.

  +3 [+] [-]

, 2010-04-30 15:22, pirms 14 gadiem
veiksmi čaļiem šai sezonā

     [+] [-]

, 2010-04-30 19:24, pirms 14 gadiem
Lai veicas Ruslanam un Samoilovam-patīk jūsu mērķtiecība,stingrais raksturs un sajūsmina trenera darbs.Paraugs bičistiem.