Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pludmales volejbola sezona noslēdzas ar Rosas un Kesijas uzvaru Bangkokā

Jānis Celmiņš

Pludmales volejbola sezona noslēdzas ar Rosas un Kesijas uzvaru Bangkokā
Dženifera Kesija un Eirpila Rosa
Foto: fivb.org

Aizvadītajā nedēļas nogalē oficiāli noslēgusies pludmales volejbola sezona. Pēdējo FIVB Pasaules kausa posmu aizvadījušas arī dāmu komandas, kuras sezonu noslēdza Taizemē. Uzvaru sezonas pēdējā posmā svinēja ASV pāris Dženifera Kesija un Eirpila Rosa.

Pasaules kausa posma, kas aizvadītajā nedēļā risinājās Taizemē (Bangkokā), finālā pirmo reizi spēkus samēroja ASV un Krievijas dāmu dueti. Londonas olimpisko spēļu sudraba medaļnieces Dženifera Kesija un Eirpila Rosa finālmačā visai vienkārši pieveica Krievijas pludmales volejbolistes Jevgeņiju Ukolovu un Jekaterinu Homjakovu – 2:0 (21:17, 21:19).

Cīņā par trešo vietu cits ASV duets Lorēna Fendrika / Nikola Branaga divos setos piekāpās Brazīlijas pludmales volejbolistēm Agatai un Bednarčukai – 1:2 (21:19, 19:21, 9:15). Interesanti, ka posma uzvarētājas turnīra gaitā atzina Fendrikas un Branagas pārākumu, taču vēlāk uzvarēja visā turnīrā.

Atgādināsim, ka vīriešu dueti sezonu noslēdza jau pirms diviem mēnešiem, kad Polijā (Stare Jablonki) triumfēja Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Šobrīd kļuvis zināms, ka Kontinentālā kausa finālturnīrs no 2013. gada 9. līdz 13. janvārim risināsies Brazīlijā. Turnīra dalībkomandas un izspēles sistēma pagaidām nav skaidra, taču Latvijas divas spēcīgākās komandas šim turnīram ir kvalificējušās. Pagaidām gan nav skaidrs, kādos virknējumos šo turnīru mūsu pludmales volejbolisti aizvadīs, taču var gadīties, ka Pļaviņš un Šmēdiņš šajā turnīrā varētu arī spēlēt kopā.

Tāpat pagaidām nav zināmi arī sezonas labākie spēlētāji un spēlētājas, kas saņems individuālās balvas dažādās nominācijās.