Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Rinkevičs/Bedrītis pieveic austriešus un Monpeljē izcīna bronzu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rinkevičs/Bedrītis pieveic austriešus un Monpeljē izcīna bronzu
Artūrs Rinkevičs. Foto: FIVB

Dalību Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīrā Francijas pilsētā Monpeljē noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis. Latvieši pusfinālā zaudēja Serbijas pārim, bet cīņā par bronzu pieveica Austrijas duetu.

Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis vakar pārliecinoši uzvarēja astotdaļfināla un ceturtdaļfināla spēles, iekļūstot pusfinālā. Tajā Latvijas pludmales volejbolistiem bija iespēja revanšēties Serbijas pludmales volejbolistiem Džordžem Klasničam un Lazaram Kolaričam par zaudējumu grupu turnīrā.

Spēles sākumā cīņa ritēja līdzīgi, vispirms minimālā vadībā turoties serbiem, bet tad to pārņemot latviešiem. Pirmie pie divu punktu pārsvara tika serbi, izvirzoties vadībā ar 9:7. Latvijas duetam uzreiz izdevās atgūt zaudēto, bet pēc tehniskā pārtraukuma Klasničs un Kolaričs atjaunoja divu punktu pārsvaru (12:10). Turpinājums Rinkevičam un Bedrītim nebija sekmīgs, nonākot iedzinējos arī ar piecu punktu deficītu. Latvieši nepadevās, pietuvojās divu punktu atstatumā, bet seta galotnē tomēr atzina pretinieku pārākumu ar 17:21.

Otro setu ar diviem punktiem sāka servi, bet latvieši atbildēja ar trīs punktu izrāvienu, uz brīdi pārņemot vadību. Serbijas duets veica piecu punktu izrāvienu, iekrājot četru punktu pārsvaru (7:3). Kad rezultāta starpība sasniedza sešus punktus, bija skaidrs, ka arī šajā spēlē Rinkevičs un Bedrītis nespēs pieveikt serbus. Nekādi pavērsieni vairs nesekoja, latviešiem zaudējot spēlē ar 0-2 (17:21, 15:21).

Spēlē par trešo vietu Rinkevičs un Bedrītis mērojās spēkiem ar austriešiem Fēliksu Frīdlu un Maksimilianu Trammeru, kuri pusfinālā ar 1-2 (21:16, 19:21, 13:15) zaudēja mājinieku favorītiem Kvinsī Ajē un Arno Gotjē-Retam. Spēli nedaudz labāk sāka austrieši, izvirzoties vadībā ar 6:2, kad sekmīgi blokā nospēlēja Frīdls. Latviešiem turpinājās problēmas ar Frīdla apspēlēšanu pie tīkla, nonākot iedzinējos arī ar piecu punktu deficītu (4:9). Dueti apmainījās ar kļūdām uzbrukumos, tādējādi rezultāta starpība nemainījās. Pēc tehniskā pārtraukuma sekmīgi aizsardzībā nospēlēja Trammers, palielinot Austrijas dueta pārsvaru (16:10). Latvieši paņēma pārtraukumu, bet pēc tā nespēja savākties un zaudēja setu ar 11:21.

Arī otrā seta sākumā austrieši sekmīgi spēlēja aizsardzībā, vispirms neļaujot latviešiem iegūt divu punktu pārsvaru, bet pēc tam paši izvirzoties vadībā (2:1). Bedrītis labi pacīnījās pie tīkla un palīdzēja Rinkevičam atgūt minimālu vadību (4:3). Bedrītis atzīmējās arī ar bloku, latviešiem veicot izrāvienu (7:4). Austrieši paņēma pārtraukumu, bet nespēja apturēt Latvijas dueta izrāvienu.

Bedrītim pēc labām darbībām pie tīkla bija iespēja arī palielināt pārsvaru līdz pieciem punktiem, bet viņš raidīja bumbu autā. Ko nepaveica Bedrītis, to brīdi vēlāk Rinkevičs (11:6). Pēc tehniskā pārtraukuma Rinkevičs atzīmējās ar eisu, palielinot pārsvaru līdz sešiem punktiem (14:8). Īsi pēc tam Bedrītis uzlika bloku, vēl vairāk pietuvinot Latvijas duetu uzvarai otrajā setā. Uzvara nekur neizpalika, latviešiem esot pārākiem ar 21:12.

Trešo setu labi sāka Latvijas pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 2:0. Turpinājumā latvieši palielināja savu pārsvaru līdz trim punktiem, kad sekmīgi blokā nospēlēja Bedrītis (5:2). Četru punktu pārsvaru pie tīkla nokārtoja Bedrītis, kurš pieķēra bumbu un ļāva Rinkevičam tikt pie viegla punkta. Rinkevičs vēlreiz atspēlēja bumbu aizsardzībā, principā izšķirot spēles likteni (11:6). Austrieši paņēma pārtraukumu, bet nespēja lauzt cīņas gaitu. Rinkevičs un Bedrītis guva arī nākamos četrus punktus, pelnīti tiekot pie bronzas godalgas - 2-1 (11:21, 21:12, 15:6).