Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē konkurentiem un sarežģī kvalificēšanos OS

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē konkurentiem un sarežģī kvalificēšanos OS
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Krievijas pilsētā Sočos ar zaudējumu ceturtdaļfinālā un piekto vietu noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši atzina poļu Pjotra Kantora un Bartoša Losjaka pārākumu, kuri bija tiešie konkurenti cīņā par olimpisko ceļazīmi.

Šorīt Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš aizvadīja ļoti grūtu astotdaļfināla spēli, trīs setu cīņā pārspēja šveiciešus Adrianu Haidrihu un Mirko Gersonu. Tas ļāva ceturtdaļfinālā tikties ar tiešajiem konkurentiem cīņā par olimpisko ceļazīmi, poļiem Pjotru Kantoru un Bartošu Losjaku. Abi dueti savā starpā pēdējo reizi tikās Kankunā, kur latvieši piekāpās poļiem ar 0-2 (20:22, 15:21).

Pirms turnīra Polijas duets no latviešiem olimpiskajā rangā atpalika par 100 punktiem, bet uzvara šajā mačā ļautu šo deficītu sadeldēt vismaz līdz 20 punktiem ar atrunu, ka Kantors un Losjaks turnīrā netiek augstāk par ceturto vietu. Ja Samoilovs un Šmēdiņš izcīnītu uzvaru, tad Latvijas duets krietni nostiprinātu savas pozīcijas olimpiskajā rangā pirms pēdējā turnīra Ostravā, kurā varēs tikt pie ranga punktiem olimpiskajā ieskaitē.

Spēles sākumā dueti cīnījās gana līdzīgi. Latvieši gan visu laiku bija minimālos iedzinējos, bet pēc Kantora bloka pret Samoilovu rezultāts bija 7:9. Īsi pēc tam pie eisa, trāpot pa tīkla malu, tika Losjaks, bet pēc tam pacēla bumbu arī aizsardzībā - 12:8. Pēc tehniskā pārtraukuma poļi nespēja turpināt izrāvienu, bet Šmēdiņš ar bloku sadeldēja deficītu uz pusi (14:16). Latvijas duetam izdevās turpināt izrāvienu uz Kantora kļūdu rēķina, izvirzoties vadībā ar 17:16. Seta galotnē poļiem tomēr izdevās atgūt minimālu vadību, bet latvieši labi turējās, atspēlējot vairākas setbumbas. Setu Latvijas duets tomēr zaudēja, kad Samoilovs, sniedzoties pēc bumbas, skāra tīklu - 21:23.

Otrajā setā poļi uzreiz izvirzījās vadībā, bet tad veica pamatīgu izrāvienu, kas latviešiem lika ņemt pārtraukumu (6:2). Līdz tehniskajam pārtraukumam situācija vēl pasliktinājās, bet tad pāris labas epizodes aizsardzībā un Šmēdiņa bloks ļāva nedaudz atgūties. Tiesa seta otrajā pusē vēl joprojām bija trīs punktu deficīts, kas brīdi vēlāk jau bija pieci punkti (10:15). Lai kā Samoilovs un Šmēdiņš centās kaut ko atspēlēt, pietrūka sekmes uzbrukumā. Rezultāta starpība pieauga līdz sešiem punktiem, poļiem iztiekot bez kļūdām spēles galotnē. Tādējādi latvieši zaudēja ceturtdaļfinālā ar rezultātu 0-2 (21:23, 14:21) un noslēdza turnīru piektajā vietā, par ko saņēma tik svarīgos 480 ranga punktus.

Pēc šī posma olimpiskajā rangā Samoilovs un Šmēdiņš būtiski pietuvojās, bet rangā neapsteidza brālēnus Grimaltus no Čīles, kuri izstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, bet vēl vairāk pārsvaru palielinās itāļi Karambula un Rosi, kuri iekļuva pusfinālā. Tāpat, kā jau minēts, sekmīgs turnīra turpinājums latviešus ļaus apsteigt Kantoram un Losjakam. Situācija pirms Ostravas turnīra būs sarežģīta, bet izredzes nopelnīt olimpisko ceļazīmi nav zudušas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2021-05-29 18:59, pirms 3 gadiem
OS laikam ir izsapņots šim pārim!!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-29 19:30, pirms 3 gadiem
šķiet, ka olimpiāde nenotiks....pat sponsori jau to saka

  +1 [+] [-]

, 2021-05-29 20:04, pirms 3 gadiem
Treknais kalvits ar knarinu gatavi uznemt olimpiadi...

     [+] [-]

, 2021-05-30 01:57, pirms 3 gadiem
gaida vinoga rakstīja: Treknais kalvits ar knarinu gatavi uznemt olimpiadi...
tak aizpis muti, jobanais kartupeli.

     [+] [-]

, 2021-05-30 10:28, pirms 3 gadiem
Ostravā nedrīkst būt zemāk par 5.vietu.. un tad arī nosacījums, ka citi tiešie konkurenti ir zemāk.. (vismaz vieni no konkurentiem)