Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš uzvar šveiciešus un pret poļiem cīnīsies par OS ceļazīmi

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš uzvar šveiciešus un pret poļiem cīnīsies par OS ceļazīmi
Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Vēl vienu svarīgu uzvaru Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā Krievijas pilsētā Sočos izcīnījuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši ar 2-1 pārspēja šveiciešus Adrianu Haidrihu un Mirko Gersonu, kuri ir vieni no tiešajiem latviešu konkurentiem cīņā par olimpisko ceļazīmi.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vakar paveica mazu varoņdarbu, izcīnot pirmo uzvaru oficiālā spēlē pret norvēģiem Andersu Molu un Kristianu Sēremu. Tas ļāva iekļūt astotdaļfinālā, kur bija iekļuvuši teju visi tiešie konkurenti cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm. Rangā salīdzinoši netālu no latviešiem atrodas šveicieši Adrians Haidrihs un Mirko Gersons, ar kuriem vajadzēja mēroties spēkiem par vietu ceturtdaļfinālā. Šveicieši sešās aizvadītajās savstarpējās spēlēs uzvarējuši vien reizi, kas kaut nelielā favorītu lomā varēja ļaut justies Samoilovam un Šmēdiņam. Tiesa jāpiezīmē, ka grupu turnīrā šveicieši pieveica gan poļus Mihalu Brilu un Gžegoržu Fijaleku, gan brazīliešus Alisonu Seruti un Alvaru Filju.

Spēles sākumā ar ļoti labu servi un diviem blokiem izcēlās Šmēdiņš, izvirzot latviešus vadībā ar 6:3. Nākamajās izspēlēs Samoilovam neizdevās sekmīgi noslēgt uzbrukumus un uzņemt Haidriha serves, rezultātam uzreiz kļūstot nelabvēlīgam (6:7). Neilgi pēc tam Haidrihs ar servi pārsteidza arī Šmēdiņu, panākot 10:8. Šmēdiņš spēja revanšēties, kas ļāva atjaunot līdzsvaru uz tablo (10:10).

Pēc tehniskā pārtraukuma ar vēl vienu Haidriha servi netika galā Samoilovs, šveiciešiem atjaunojot divu punktu pārsvaru (13:11). Situāciju atkal laboja Šmēdiņš, atzīmējoties ar sekmīgām darbībām pie tīkla (14:14). Pēc Haidriha kļūdas uzbrukumā latvieši uz brīdi ieguva vadību, bet tad Gersons pacēla bumbu aizsardzībā, veicot vadības maiņu (16:15). Pēc paņemtā pārtraukuma tiesneši pēc izspēles mainīja lēmumu par labu Latvijas duetam, bet tam sekoja iespēja iegūt arī divu punktu pārsvaru. Haidrihs spēja bloķēt Šmēdiņa uzbrukumu, kas nozīmēja neizšķirtu uz tablo (17:17). Līdzīga cīņa turpinājās līdz trešajai setbumbai, kad ar Samoilova servi netika galā Haidrihs - 23:21.

Otro setu Latvijas duets sāka ar četru punktu izrāvienu, nesekmīgi spēlējot Haidriham. Pēc pārtraukuma viņš reabilitējās ar Samoilova uzbrukuma bloķēšanu (2:4). Neilgi pēc tam laba serve padevās Gersonam, kas latviešiem neļāva tikt pie sekmīga uzbrukuma. Trīs punktu pārsvaru Latvijas duetam atjaunoja Samoilovs, kurš atzīmējās ar bloku (9:6).

Seta otrajā pusē šveiciešiem radās iespēja sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet bumba tika raidīta autā. Gersona spēle aizsardzībā deva šveiciešiem cerības uz atspēlēšanos. Šmēdiņam ar sekmīgu servi izdevās seta galotnē atjaunot zaudēto trīs punktu pārsvaru, bet Haidrihs ar bloku atjaunoja intrigu (17:18). Latvijas duets tika pie divām mačbumbām, bet šveicieši abas atspēlēja, Haidriham bloķējot Šmēdiņa uzbrukumu (20:20). Nākamajās divās izspēlēs Šmēdiņš vispirms raidīja bumbu autā, bet pēc tam netika galā ar pretinieka servi, latviešiem zaudējot setu ar 20:22.

Trešā seta sākumā cīņa ritēja punkts punktā, bet tad Latvijas duetam izdevās izvirzīties vadībā ar 5:3. Īsi pēc tam Gersons atspēlēja bumbu aizsardzībā, kas ļāva atjaunot neizšķirtu uz tablo. Drīz sekoja vēl viena neveiksmju sērija latviešu izpildījumā, kas lika nonākt iedzinējos ar 6:8. Turpinājumā bez kļūdām neiztika arī Haidrihs, divreiz raidot bumbu autā. Tas galu galā ļāva tikt pie divām mačbumbām, šoreiz Gersonam otrās mačbumbas izspēlē raidot bumbu tīklā. Tas nozīmēja svarīgu uzvaru Latvijas duetam ar rezultātu 2-1 (23:21, 20:22, 15:13).

Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš iekļuva ceturtdaļfinālā, kur plkst. 18:00 aizvadīs vēl svarīgāku spēli cīņā par olimpisko ceļazīmi. Pretiniekos būs poļi Pjotrs Kantors un Bartošs Losjaks, kuri olimpiskajā rangā elpo latviešiem pakausī. Nākamā spēle abām komandām ir ļoti būtiska.

     [+] [-]

, 2021-05-29 11:53, pirms 3 gadiem
Malači. Lai veicas pret poļiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2021-05-29 12:06, pirms 3 gadiem
Sivēns123 rakstīja: Halava. Papi sis polijai
Halava, ka papisis polijai?

  +1 [+] [-]

, 2021-05-29 12:25, pirms 3 gadiem
Visu cieņu dzekiem, kad vajag prot saņemties, lai izdodas tikt 1/2 finālā 👍

     [+] [-]

, 2021-05-29 13:23, pirms 3 gadiem
Kur jāskatās? KUR NETĀ RĀDA?

     [+] [-]

, 2021-05-29 13:29, pirms 3 gadiem
Best4sport rada

     [+] [-]

, 2021-05-29 14:27, pirms 3 gadiem
Tajā pašā livetv.sx arī. Paralēli 3x3 mūsējiem, bet nav tik svarīga spēle, izšķirošā grupā 19.20. Tad nu par Latviju bīčā un 3x3!