Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti labākie Latvijas jaunatnes čempionātā pludmales volejbolā telpās 1.posmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti labākie Latvijas jaunatnes čempionātā pludmales volejbolā telpās 1.posmā
U20 Latvijas čempionāta pjedestāls pludmales volejbolā telpās. Foto: O-Sands / Latvijas Volejbola federācija

Šodien, 29. janvārī “O-Sands” smiltīs tika aizvadīts pirmais posms Latvijas Jaunatnes čempionātā pludmales volejbolā telpās, kur sacentās U-20 grupa pludmales volejbolisti. Gan meitenēm, gan zēniem kopā piedalījās 33 komandas.

Pirmais turnīra posms U-20 vecuma grupā tika aizvadīts “O-Sands” pludmales volejbola laukumos Rimi Olimpiskajā centrā. Sacensības atklāja meiteņu pāri, kur par uzvaru cīnījās 21 komanda, taču veiksme šoreiz bija Denielas Konstantinovas un Kitijas Martini – Ādamsones pusē. Konstantinova pārstāv Beach Box Gepardus, bet Ādamsone RUUKKI/ PPVK.

Zelta medaļas izcīņā Konstantinova un Ādamsone pieveica Moniku Mamaju un Emīliju Mačukāni, kas šoreiz saņēma sudraba medaļas un arī ir Beach Box Gepardu pludmales volejbola skolas pārstāves. Bronzas godalgas saņēma “O-Sands” meiteņu duets Keita Leinsare un Anna Kilke.

Pēc meiteņu fināla sacensības uzsāka U-20 vecuma grupas zēni, piedaloties 12 komandām. Zēniem visas trīs godalgotās vietas ieņēma “O-Sands” pludmales volejbola kluba komandas.

Spraigā fināla cīņā spēcīgākie šoreiz izrādījās Kristians Fokerots pārī ar Ernestu Puškundzi, otrajā vietā atstājot Oliveru Bulgaču un Miku Vabeli. Seta galotnē Bulgačs un Vabelis centās pietuvoties pretiniekiem, gūstot 3 punktus pēc kārtas blokā, taču Fokerotam izdevās pēdējo punktu gūt ar jaudīgu uzbrukumu, pieveicot pretiniekus ar 21:14. Bronzas medaļas pirmajā posmā ieguva Kristaps Kārlis Naglis un Markuss Maculēvičs.

Čempionāta mērķis ir veicināt jauno pludmales volejbolistu attīstību arī ziemas aukstajos mēnešos, kā arī nodrošināt ar sacensību un spēļu pieredzi arī iekštelpās. Čempionāts tiek aizvadīts U-20 un U-16 vecuma grupām, taču finālā, kas paredzēts marta pēdējā un aprīļa pirmajā nedēļā, komandas tiks dalītas arī U-18 vecuma kategorijā, tādējādi dodot iespēju lielākam skaitam pāru piedalīties finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija