Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Buks pārvēlēts kā Latvijas Volejbola federācijas prezidents

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Buks pārvēlēts kā Latvijas Volejbola federācijas prezidents
Jānis Buks. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) biedru attālinātajā kopsapulcē šodien par organizācijas prezidentu tika ievēlēts līdzšinējais vadītājs Jānis Buks.

Atgādinām, ka 2019. gada 18. janvāra ārkārtas vēlēšanās Buks pirmoreiz kļuva par šīs federācijas prezidentu. Toreiz 45 biedri bija par, astoņi atturējās, bet viens nobalsoja pret. Pirms tam LVF prezidents bija Atis Sausnītis.

Jānis Buks šoreiz tika izvirzīts kā vienīgais kandidāts uz prezidenta amatu. Par viņu atbalstīja 44 biedri, trīs atturējās, bet viens balsoja pret. Pirmais termiņš bija divi gadi, bet tagad ievēlēts uz četriem. Šodien apstiprināja federācijas statūtu jauno redakciju, tā paredz padomes izveidi, kas būs atbildīga par valdes iecelšanu.

“Paldies par dāvāto uzticību, es noteikti strādāšu visa Latvijas volejbola labā, lai volejbols ir tāds kā Jūrmalā, kad cilvēki raud no prieka, lai visa nācija ir lepna par mūsu volejbolistu sasniegumiem, kā kad Kiprā Latvijas vīriešu volejbola izlase izcīnīja ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru,” teica Jānis Buks tūlīt pēc ievēlēšanas.

“Pārdomājot šos divus gadus, pirmās sajūtas, kas man nāk prātā, ir emocijas par laiku prezidenta amatā. Viens no atslēgas vārdiem, ar ko es asociēju volejbola saimi, ir aizrautība, ar kādu volejbola cilvēki ir “iekšā” savā darbā. Par to man patiess prieks,” prezidents vērtēja iepriekšējos divus gadus. “Mans negatīvais atklājums ir tāds, ka volejbola sabiedrība ir nedaudz greizsirdīga, kas nav viennozīmīgi slikti, jo tas dzen uz priekšu, bet gribētos, lai mums ir vienoti kritēriji kopīgu stratēģisku mērķu sasniegšanā. Gadiem ejot, esmu pārliecinājies, ka volejbols ir mana sirdslieta, bet galvenais mērķis ir sakārtot šo sistēmu, lai volejbols atkal ir vadošais sporta veids Latvijā”.

Viens no būtiskākajiem kopsapulces jautājumiem bija jaunās statūtu redakcijas pieņemšana. Balsojumā par jauno LVF statūtu apstiprināšanu piedalījās 46 biedri, no kuriem par jaunajiem statūtiem balsoja 39 sapulces dalībnieki.

Jaunajos statūtos ir ieviesta jauna struktūra – padome. “Piedāvājam jaunu pārvaldes modeli "uzraudzības padomi’" jeb padomi, lai stiprinātu valdes darbu,” jaunievedumu pamato prezidents. “Padomes pamatfunkcija būs uzraudzīt valdes darbu, lai nenovirzītos no ilgtermiņa statēģijas un attīstības mērķiem, kā arī sponsoru piesaiste. Valdē būs cilvēki, kuri būs līdz detaļām volejbolā, bet padome stratēģiski neļaus valdei novirzīties no kopējā fokusa”.

LVF biedru kopsapulcē ar 35 balsīm “par” apstiprināja jaunizveidoto padomi, kur priekšsēdētāja Jāņa Buka vadībā strādās Ralfs Kļaviņš (uzņēmējs), Armands Kovaldins (uzņēmējs), Andris Blaka (uzņēmējs), Rita Sproģe (Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece), Jānis Rozenbergs (Cēsu novada domes priekšsēdētājs), Toms Reiziņš (finanšu eksperts).

Uz tuvāko LVF padomes sēdi apstiprināšanai tiks virzīts šāds LVF Valdes sastāvs: Gunta Aizporiete (LVF ģenerālsekretāre), Kaspars Timermanis (LVF valdes loceklis), Linda Mežgaile (LVF valdes locekle), Kristaps Čerņavskis (RVS direktors un Latvijas sieviešu volejbola izlases menedžeris), Aleksandra Misirova (trenere un LSPA lektore), Armands Namiķis (LVF Pludmales komisijas vadītājs), Jānis Stukuls (EVL rīkotājdirektors).

“Valdes komandu Jānis Buks uzticēja uzrunāt man, jo lielu daļu no iepriekšējās Valdes bija uzrunājis Padomē” par jauno sastāvu saka Gunta Aizporiete. “Jaunie uzrunātie Valdes locekļi ir “līdz kaulam” volejbolā un līdz šim ir pierādījuši, ka prot nošķirt savus personiskos mērķus no kopējā volejbola vajadzībām. Tāpēc man ir pārliecība, ka visi kopā lemsim par labāko iespējamo variantu volejbolam. Kaut arī pārstāvam dažādas volejbola jomas, negribu nodalīt katra pienākumus, bet par visiem jautājumiem spriest kopā”.

LVF biedru kopsapulcē visi lēmumi tika pieņemti ar pārliecinošu biedru vairākumu.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv