Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš uzvar grupā un iesoļo "King of the Court" pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš uzvar grupā un iesoļo "King of the Court" pusfinālā
Aleksandrs Samoilovs. Foto: King of the Court

Nīderlandes pilsētā Utrehtā turpinās "King of the Court" turnīrs pludmales volejbolā. Pilnu emociju gammu līdzjutējiem sagādāja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri knapi pārvarēja pirmo spēli, bet vēlāk ar lielisku sniegumu uzvarēja grupā, kvalificējoties pusfinālam.

"King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

Vakar kā pēdējie pirmo turnīra fāzi pārvarēja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri izslēgšanas kārtas pēdējā spēlē ieguva vajadzīgo pārsvaru, lai tiktu tālāk. Šovakar latvieši jau spēlēja grupu turnīra fāzē. Pagājušajā nedēļā Hamburgā Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja grupā un uzreiz iekļuva pusfinālā. Nu Latvijas duets centās to atkārtot arī Utrehtā.

Pirmajā spēlē latviešiem izdevās nokļūt "karaļa" pusē jau otrajā minūtē, bet nesekmīga serves uzņemšana lika to atstāt bez gūtiem punktiem. Pirmajās piecās minūtēs ar punktu vākšanu vislabāk klājās Gutu un Arturam no Brazīlijas, kamēr latvieši vienīgie bija tukšā. Septiņas minūtes līdz spēles beigām Šmēdiņš nobloķēja Artura uzbrukuma sitienu, bet brīdi vēlāk pirmo punktu guva Samoilovs. Sekoja nesekmīga izspēle un "karaļa" puses atdošana nīderlandiešiem Stefanam Bormanam un Jorikam de Grotam. Tieši Nīderlandes duets bija Samoilova un Šmēdiņa tiešais konkurents cīņā par palikšanu turnīrā. Abiem pēc 10 spēlētām minūtēm bija pa punktam, bet vadībā ar astoņiem bija Šveices un Austrijas duets Marko Kratigers/Morics Pristaucs.

Izšķirošajās minūtēs pirmie pie iespējas papildināt punktu ražu tika nīderlandieši, bet viņus apturēja Gutu un Arturs. Tieši Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja garāku izspēli pret brazīliešiem, brīdi vēlāk arī tiekot pie otrā punkta. Bormans un De Grots nomainīja latviešus "karaļa" pusē, bet slikta serves uzņemšana neļāva izbēgt no pēdējās pozīcijas. Par prieku mājinieku līdzjutējiem nīderlandieši tika atpakaļ "karaļa" pusē, bet atdūrās pret brazīliešu aizsardzību. Pēc Artura kļūdas Latvijas duets uz brīdi nokļuva "karaļa" pusē, bet Samoilovs raidīja bumbu blokā. Nīderlandes duetam vēl bija viena iespēja izglābties, bet serve lidoja autā. Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš ar diviem punktiem tomēr spēja saglabāt iespēju turpināt cīņu.

Arī otrajā spēlē bija jāpaiet minūtei, lai Latvijas duets nonāktu "karaļa" pusē. Samoilovam un Šmēdiņam "karaļa" pusē neklājās viegli nevienā izspēlē, bet latvieši tika pie četriem punktiem, kamēr pārējie vēl nebija guvuši nevienu. Samoilovs ar bloku ļāva latviešiem uz brīdi atgriezties "karaļa" pusē, bet neveiksme uzbrukumā lika to pamest bez gūtiem punktiem. Pēc piecām ar pusi spēlētām minūtēm Šmēdiņš atspēlēja bumbu aizsardzībā, bet, esot "karaļa" pusē, Latvijas duets guva vēl trīs punktus.

Spēles otrajā pusē latviešus centās noķert Kratigers un Pristaucs. Pēc atgriešanās "karaļa" pusē Latvijas pludmales volejbolisti palielināja savu pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem līdz astoņiem punktiem. Gan Samoilovs, gan Šmēdiņš atzīmējās ar vairākiem spēcīgiem uzbrukuma sitieniem, kas līdz šim nebija latviešu galvenais ierocis uzbrukumā. Pēdējās piecās minūtēs Šmēdiņš nodemonstrēja arī savu meistarstiķi, bumbu uzņemot un piespēlējot ar krūtīm. Latvieši to varēja atļauties, jo vieta izšķirošajā spēlē par uzvaru grupā bija rokā. Samoilovs un Šmēdiņš otrajā spēlē savāca 15 punktus, bet izstājās čehi Jirži Sedlaks un Vaclavs Berciks.

Uzvara otrajā spēlē latviešiem ļāva sākt trešo spēli "karaļa" pusē. Ar pārdomātiem uzbrukumiem latvieši guva pirmos četrus punktus, bet tad Samoilovs netika galā ar Kratigera servi. Pēc pāris minūtēm Latvijas duets atgriezās "karaļa" pusē, turpinot rādīt tehnisku sniegumu uzbrukumā. Latviešus no "karaļa" puses varēja noņemt vien ar spēcīgām un sarežģītām servēm. Samoilovs un Šmēdiņš ņēma punktu pēc punkta, cenšoties tikt pie 15 pirms laika beigām. Pēc pus spēles latviešiem bija 11 punkti, bet viņu konkurentiem tikai pa vienam.

Labu pakaļdzīšanos "karaļa" pusē līdz ar lietus atnākšanu sāka Gutu un Arturs, kuri līdz pārtraukumam palielināja savu punktu bagāžu līdz pieciem punktiem. Pie septiņu punktu atzīmes Samoilovs un Šmēdiņš brazīliešus noņēma no "karaļa" puses. Samoilovs guva divus punktus, bet nespēja noslēgt spēli. Brīdi vēlāk viņš nospēlēja aizsardzībā, kā arī ar spēcīgu uzbrukumu guva vajadzīgo 15. punktu, lai pabeigtu šo spēli.

Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš atkārtoja Hamburgā sasniegto, uzvarot savā grupā un iekļūstot pusfinālā, ko bija garantējuši ar kvalificēšanos šīs dienas pēdējai spēlei. Vīru dueti pusfinālus aizvadīs sestdien, plkst. 14:50 un 17:50.

     [+] [-]

, 2021-08-28 02:40, pirms 3 gadiem
Vispār nesaprotu, piedodiet!

     [+] [-]

, 2021-08-28 07:41, pirms 3 gadiem
arish rakstīja: Vispār nesaprotu, piedodiet!
Slikti! Mācies,palasi,interesējies!!!!

     [+] [-]

, 2021-08-28 09:50, pirms 3 gadiem
Ļoooti interesanta spēle! Samoilovs bija savā elementā!

     [+] [-]

, 2021-08-28 10:32, pirms 3 gadiem
Lasot neko nesapratīsi, tur ir jāredz...

     [+] [-]

, 2021-08-28 11:05, pirms 3 gadiem
Šis formāts ir ļoti ļoti aizraujošs. Cerams,ka kādreiz olimpiādē arī pludmales vollim būs 'otra disiplīna'. Ne ar ko nav mazāk pelnījuši kā tenis vai peldēšanu 1000 discpilīnas

     [+] [-]

, 2021-08-28 11:58, pirms 3 gadiem
Raksts labs. Kuri nav paši spēlējuši "side out" formātu, protams, neko nesapratīs.