Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Rinkevičs un Bedrītis iekļūst Monpeljē turnīra pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rinkevičs un Bedrītis iekļūst Monpeljē turnīra pusfinālā
Artūrs Rinkevičs. Foto: FIVB

Francijas pilsētā Monpeljē notiekošo Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīru sekmīgi turpina Latvijas pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis. Latvieši ceturtdaļfinālā tika galā ar gados jaunajiem francūžiem, iekļūstot pusfinālā.

Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis šodien sāka izslēgšanas spēles, astotdaļfinālā pārliecinoši sakaujot Šveices duetu. Ceturtdaļfinālā pretī stājās vien 16 un 17 gadus vecie francūži Arturs Kanē un Teo Rotaru, kuri uzvarēja savā grupā un automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā.

Spēli labi sāka latvieši, bet pēc laukuma pušu maiņas izrāvienu veica Francijas duets, izvirzoties vadībā ar 7:3. Latvijas duets paņēma pārtraukumu, pēc kura francūži kļūdījās, rezultāta starpībai sadilstot uz pusi (5:7). Dueti apmainījās ar nesekmīgām darbībām serves uzņemšanā, bet Rotaru kļūdas uzbrukumā palīdzēja Latvijas duetam atjaunot līdzsvaru uz tablo (9:9). Francūži paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Bedrītis un Rinkevičs pārņēma vadību. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10.

Pēc pārtraukuma latvieši ieguva arī divu punktu pārsvaru, ko brīdi vēlāk ar bloku nosargāja Bedrītis. Vēlreiz bumbu autā raidīja Rotaru, bet Rinkevičs ieserevēja eisu (15:11). Latvieši nebija tālu arī no piecu punktu pārsvara iegūšanas, bet Rotaru sāka labāk spēlēt blokā. Francijas duets samazināja deficītu līdz diviem punktiem, bet seta galotnē Rinkevičs un Bedrītis nospēlēja gana pārliecinoši, lai gūtu panākumu ar 21:18.

Otrajā setā pirmie pie divu punktu pārsvara tika francūži, bet Latvijas duets uzreiz spēja atjaunot līdzsvaru uz tablo. Tad Rinkevičs atzīmējās ar diviem eisiem, piespiežot pretiniekus ņemt pārtraukumu. Pēc divām veiksmīgām servēm pa Rotaru Rinkevičs uzservēja pa Kanē, kurš arī nespēja savaldīt bumbu. Tādējādi latvieši tika pie četru punktu pārsvara (12:8). Pēc pārtraukuma sevi ar servēm un spēli blokā lieliski parādīja Bedrītis, palielinot Latvijas dueta pārsvaru līdz astoņiem punktiem (17:9). Spēles atlikušā daļa bija tikai formalitāte, latviešiem svinot uzvaru ar 2-0 (21:18, 21:12).

Līdz ar to Rinkevičs un Bedrītis iekļuva pusfinālā, kurā svētdien cīnīsies pret serbiem Džordži Klasniču un Lazaru Kolariču, kuriem zaudēja cīņā par uzvaru grupā.