Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pludmales volejbola pāri uzsāk pēdējās "būt vai nebūt Londonā" cīņas

Jānis Celmiņš

Pludmales volejbola pāri uzsāk pēdējās "būt vai nebūt Londonā" cīņas
Emīls Borsma no Nīderlandes
Foto: fivb.org

Krievijas galvaspilsētā Maskavā šodien startējis Pasaules kausa olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kurā par divām ceļazīmēm, kā vīriem tā dāmām, cīnīsies 46 pāri no 17 valstīm.

Līdz Londonas olimpiskajām spēlēm atlicis mazāk kā mēnesis un lielākā daļa šī četrgades foruma dalībnieki jau ir zināmi. Pēdējās divas ceļazīmes šajā nedēļas nogalē izspēlēs pludmales volejbolisti, kuri pagaidām biļeti uz Londonu vēl nav nopelnījuši, bet vēl vēlas ielēkt Londonas aizejošajā vilcienā.

Vīru turnīrā par divām ceļazīmēm cīnīsies 12 valstu komandas, dāmām – 11. Vīru turnīra favorīte būs Nīderlande, kas nespēja uzvarēt Kontinentālajā kausā un tagad būs spiesta cīnīties „būt vai nebūt” turnīrā Maskavā. Savu smilšu priekšrocības būs Krievijas duetiem, kuri Kontinentālā kausa finālā nospēlēja pagalam nesekmīgi. Tāpat nedrīkst norakstīt arī poļus, austriešus un ķīniešus. Vai līderu grupā spēs ielauzties vēl kāds no augstāk neminētajām valstīm, redzēsim jau šīs nedēļas nogales laikā.

Arī dāmu turnīrā par favorītēm jāuzskata Krievijas un Nīderlandes pāri. Vai cīņā spēs iesaistīties vēl kāda valsts, redzēsim. Paredzams, ka gan vīru, gan dāmu cīņas solās būt īpaši karstas. Uzvaras cena ir ļoti augsta – olimpiskā ceļazīme.

Vīriešu turnīra apakšgrupas

A grupa: Nīderlande, Nigērija, Čīle, Krievija, Meksika, Austrālija
B grupa: Polija, Angola, Urugvaja, Austrija, Kuba, Ķīna

Sieviešu turnīra apakšgrupas

A grupa: Ķīna, Kenija, Urugvaja, Itālija Šveice
B grupa: Kazahstāna, Mozambika, Venecuēla, Krievija, Meksika, Nīderlande

Pirmajā turnīra fāzē komandas grupas ietvaros izspēlēs mačus katra ar katru. Pēc šīm cīņām labākās divas komandas tiksies ar otras grupas labākajām komandām. Šo pāru uzvarētāji izcīnīs divas ceļazīmes uz Londonas olimpiādi.

Atgādināsim, ka abi vadošie Latvijas pludmales volejbola dueti dalību olimpiādē nodrošināja caur olimpisko reitingu un šobrīd jau gatavojas startam Londonā.

Vīriešu turnīra rezultāti: FIVB Beach Volleyball World Cup Olympic...
Sieviešu turnīra rezultāti: FIVB Beach Volleyball World Cup Olympic...