Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš pārspēj neuzvarētos norvēģus un iekļūst astotdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš pārspēj neuzvarētos norvēģus un iekļūst astotdaļfinālā
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Par zināmu pārsteigumu Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā Krievijas pilsētā Sočos parūpējušies Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kas jau izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā izslēdza teju neuzvaramos norvēģus Andersu Molu un Kristianu Sēremu, kas ļāva iekļūt astotdaļfinālā.

Samoilovs un Šmēdiņš šorīt izcīnīja vietu izslēgšanas spēlēs, pieveicot Nīderlandes pludmales volejbolistus, bet izloze latviešiem bija nelabvēlīga, pretiniekos piespēlējot norvēģus Andersu Molu un Kristianu Sēremu. Norvēģi nespēja uzvarēt savā grupā, bet nebija šaubu, ka šajā spēlē tie bija absolūti favorīti. Latviešiem uzvaru šajā spēlē vajadzēja par katru cenu, jo tiešie konkurenti olimpiskajā kvalifikācijas rangā jau bija uzvarējuši savās grupās un tikuši astotdaļfinālā. Tāpat bija iespēja sagādāt norvēģiem sliktāko turnīra noslēgumu pēdējo gadu laikā, jo Mols un Sērems ierasti spējuši tikt vismaz ceturtdaļfinālā.

Jau pirmajā izspēlē Samoilovs ar pirmo piespēli izvirzīja uzbrukumā Šmēdiņu, bet Mols pārliecinoši bloķēja šo uzbrukumu. Norvēģiem uzreiz izdevās tikt pie divu punktu pārsvara, ko Mols ar lieliskām darbībām pie tīkla palielināja līdz trim punktiem (6:3). Turpinājumā latvieši krietni regulārāk apspēlēja Molu pie tīkla, bet ar to vēl bija par maz, lai atjaunotu līdzsvaru uz tablo. Pirms tehniskā pārtraukuma Samoilovam izdevās pacelt bumbu aizsardzībā un tas jau deva minimālu vadību Latvijas duetam - 11:10.

Seta otrajā pusē Samoilovam izdevās pacelt bumbu aizsardzībā, bet ne apspēlēt Mola bloku, kas dotu divu punktu pārsvaru. Jau nākamajā izspēlē Mols vēlreiz bloķēja Samoilova uzbrukumu, izvirzot norvēģus vadībā (14:13). Tas gan nebija uz ilgu laiku, jo ar diviem eisiem un bloku atzīmējās Šmēdiņš (19:16). Latvieši nerealizēja pirmo setbumbu, bet ar otro Šmēdiņš lika punktu setam - 21:18.

Otro setu labi sāka Mols, atzīmējoties ar kārtējiem blokiem (4:0). Latvijas duets paņēma pārtraukumu, bet uzreiz zaudēja vēl vienu punktu. Likās, ka latvieši atgriezušies spēlē, bet tad rezultāta starpība pieauga līdz septiņiem punktiem (3:10). Norvēģi dominēja laukumā teju visa seta garumā, nedodot Samoilovam un Šmēdiņam nekādus variantus saasināt cīņas gaitu. Ar labām servēm problēmas norvēģiem sagādāja Šmēdiņš, bet deficīts tomēr bija pārāk liels. Tādējādi mača liktenis bija jāizšķir trešajā setā - 14:21.

Izšķirošo setu dueti sāka ar cīņu punkts punktā, minimālā vadībā turoties norvēģiem. Samoilovam bija jāiznes lielākais smagums, jo norvēģi konstanti spēlēja uz viņu. Pirmie tomēr kļūdījās norvēģi, nerealizējot divus uzbrukumus un ļaujot Latvijas duetam izvirzīties vadībā ar 9:7. Sekoja pārtraukums, pēc kura Mols ar grūtībām tomēr tika pie iespējas gūt punktu. Brīdi vēlāk Samoilovs pacēla bumbu aizsardzībā, palielinot rezultāta starpību līdz trim punktiem, bet tad Mola uzbrukumu bloķēja Šmēdiņš (12:8). Latvieši lika norvēģu rokām nolaisties, nekur neizpaliekot pelnītai un gaužām svarīgai uzvarai ar 2-1 (21:18, 14:21, 15:10).

Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš iekļuva astotdaļfinālā, kur būs jātiekas ar vieniem no tiešajiem konkurentiem cīņā par olimpisko ceļazīmi, Adrianu Haidrihu un Mirko Gersonu no Šveices. Spēle paredzēta sestdien no rīta.

     [+] [-]

, 2021-05-28 18:11, pirms 3 gadiem
Vai jūs spējat noticēt tam,kas tikko notika Sočos!

     [+] [-]

, 2021-05-28 18:20, pirms 3 gadiem
HAĻAVA.

     [+] [-]

, 2021-05-28 18:21, pirms 3 gadiem
Rīt pisaks pret Šveici un ārā