Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Točs atzīst poļu pārākumu un turnīru Sočos noslēdz 17. vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Točs atzīst poļu pārākumu un turnīru Sočos noslēdz 17. vietā
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar zaudējumu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā noslēguši Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Krievijas pilsētā Sočos. Latvieši ar 0-2 atziņa poļu Gžegorža Fijaleka un Mihala Brila pārākumu, ierindojoties 17. vietā.

Pļaviņš un Točs šorīt nespēja izrādīt nopietnu pretestību Krievijas pludmales volejbolistiem Iļjam Ļešukovam un Konstantīnam Semjonovam, piekāpjoties ar 0-2 (7:21, 14:21). Tādējādi izslēgšanas turnīru vajadzēja sākt no pirmās kārtas, kurā pretī tika ielozēti poļi Gžegoržs Fijaleks un Mihals Brils, kuri cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs izslēdza no turnīra Ņikitu Ļaminu un Taru Miskivu. Dueti kopā tikušies piecas reizes, bet tikai vienreiz uzvaru svinējuši latvieši.

Spēles ievadā dueti punktus guva pārmaiņus, bet tad Brils pie tīkla apturēja Pļaviņu, izvirzot poļus vadībā ar 5:3. Polijas duets uzreiz palielināja pārsvaru arī līdz trim punktiem, ko sekmīgi noturēja labu laiku, kad Točs pieķēra bumbu blokā, kas ļāva panākt 7:8. Polijas duets atguva zaudēto, bet tehniskajā pārtraukumā devās pie minimāla pārsvara (11:10). Pateicoties Fijaleka neatlaidīgajai spēlei aizsardzībā, pēc pārtraukuma poļi atjaunoja trīs punktu pārsvaru (13:10).

Točs pie tīkla šo situāciju laboja, bet brīdi vēlāk Pļaviņš panāca izlīdzinājumu (13:13). Poļi paņēma pārtraukumu, pēc kura uzbrukumā kļūdījās Fijaleks, bet latvieši atbildēja ar divām kļūdām uzbrukumā, kas pretiniekiem ļāva atjaunot divu punktu pārsvaru (16:14). Latvieši paņēma pārtraukumu, bet seta galotnē nespēja izglābties, zaudējot to ar 16:21.

Otrā seta sākumā minimālu vadību latviešiem panāca Pļaviņš, kurš guva punktu pēc paceltas bumbas aizsardzībā. Īsi pēc tam sekoja poļu atbilde un vadības maiņa (5:3). Brils turpināja labi spēlēt pie tīkla, kas latviešiem radīja problēmas un vairoja deficītu (4:7). Situāciju uzlaboja Točs, kurš arī atzīmējās ar bloku, bet pēc tam Latvijas duetam izdevās arī atjaunot neizšķirtu (8:8). Poļiem uzreiz bija iespēja atgūt trīs punktu pārsvaru, bet arī viņiem iezagās kļūdas sniegumā. Ko nepaveica poļi, to uzdāvināja pretinieki, duetiem dodoties atpūtā pie rezultāta 12:9.

Seta otrajā pusē poļi dubultoja savu pārsvaru, kas pilnībā izšķīra spēles likteni. Pļaviņam un Točam spēle, jo īpaši uzbrukumā, nevedās, kas neļāva atgriezties cīņā. Galu galā Pļaviņš un Točs zaudēja spēlē ar rezultātu 0-2 (16:21, 15:21), tādējādi noslēdzot turnīru Sočos 17. vietā. Līdz nākamajam turnīram tik ilgi jāgaida nebūs, jo jau nākamnedēļ sāksies četru zvaigžņu turnīrs Čehijas pilsētā Ostravā.

     [+] [-]

, 2021-05-28 17:56, pirms 3 gadiem
Novelu Norvegijai atriebt volejbola halavu un sagraut latiju 6-0.

     [+] [-]

, 2021-05-28 17:58, pirms 3 gadiem
Sovakar dziedasim Norvegijas himnu!