Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš Sočos piekāpjas ASV veterāniem Dalhauzeram un Lusenam

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš Sočos piekāpjas ASV veterāniem Dalhauzeram un Lusenam
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar zaudējumu sākuši Pasaule kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Krievijas pilsētā Sočos. Latvieši pirmajā spēlē ar 0-2 piekāpās ASV pludmales volejbolistiem Filam Dalhauzeram un Nikam Lusenam.

Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam šis turnīrs būs īpaši svarīgs cīņā par olimpisko ceļazīmi, bet tas nebūs viegls uzdevums, jo latvieši nonākuši diezgan spēcīgā grupā. Pirmajā pretī pieredzējušie latvieši mērojās spēkiem ar ASV nu jau vecmeistariem Filu Dalhauzeru un Niku Lusenu, kuru labākais sasniegums šosezon ir trešā vieta Kankunas trešajā turnīrā, kā arī ceturtā vietā Dohas četru zvaigžņu turnīrā. Dueti nav tikušies kopš 2018. gada, kad pārāki bija Latvijas pludmales volejbolisti.

Jau ar pirmajām izspēlēm latvieši centās uzbrukt ātri, neļaujot pie tīkla sekmīgi darboties Dalhauzeram. Viņš gan pēc labas serves nokārtoja pārejošo bumbu, bet brīdi vēlāk arī atzīmējās ar bloku, izvirzot ASV duetu vadībā ar 7:4. Nākamajās divās izspēlēs ASV duets lieliski nospēlēja aizsardzībā, palielinot savu pārsvaru līdz pieciem punktiem (9:4). Paņemtais pārtraukums latviešiem nelīdzēja, tiem zaudējot vēl vienu punktu. Līdz tehniskajam pārtraukumam ASV duets iekrāja astoņu punktu pārsvaru, kas seta turpinājumu padarīja par formalitāti. Samoilovs un Šmēdiņš zaudēja pirmo setu vairāk nekā pārliecinoši - 10:21.

Otrā seta sākumā Lusena turpināja atspēlēt bumbas aizsardzībā, kas ASV duetam deva divu punktu pārsvaru (3:1). Tālāk cīņa ritēja punkts punktā, ASV duetam nekļūdoties teju nemaz. Pēc vienas no retajām kļūdām Dalhauzers no neērtas pozīcijas raidīja bumbu autā, bet pēc tam slikti uzcēla Lusenam, kurš arī raidīja bumbu autā. Ar labu darbību aizsardzībā latvieši turpināja izrāvienu, pirmo reizi spēlē tiekot pie divu punktu pārsvara (9:7). Pirms tehniskā pārtraukuma bumbu vēlreiz autā raidīja Lusena, Latvijas duetam esot vadībā ar 12:9.

Pēc pārtraukuma latvieši pieļāva pāris kļūdas uzbrukumā, kas pretiniekiem ļāva veikt četru punktu izrāvienu (13:12). Sekoja vēl viens pārtraukums, pēc kura ASV duets uzvarēja vēl vienu garāku izspēli. Pēc Šmēdiņa kļūdas uzbrukumā Latvijas duetam bija jau trīs punktu deficīts, kas seta otrajā pusē varēja būt izšķiroši. Šmēdiņa ieservētais eiss deva cerības, bet uzreiz sekoja vēl viens ASV dueta izrāviens, kas pilnībā izšķīra spēles likteni. Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš turnīru sāka ar zaudējumu - 0-2 (10:21, 15:21).

Tādējādi latviešiem piektdien rīta pusē būs jācīnās par vietu izslēgšanas spēlēs. Viņu pretinieki būs Nīderlandes pludmales volejbolisti Stefans Bormans un Joriks de Grots, kuri pirmajā spēlē ar 0-2 (20:22, 18:21) piekāpās Ondžejam Perusičam un Davidam Švaineram no Čehijas.

     [+] [-]

, 2021-05-27 16:14, pirms 3 gadiem
Ak Dievs , dabū pa jaņiem iekšā !

     [+] [-]

, 2021-05-27 19:22, pirms 3 gadiem
Tak paši veterāni! Kas tas par virsrakstu?! Zaudē perspektīvajiem vienaudžiem no ASV. Kaut kā šādi Kristap, ok?