Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs atgriežas apritē ar uzvaru pār šveiciešiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs atgriežas apritē ar uzvaru pār šveiciešiem
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar uzvaru sākuši Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Krievijas pilsētā Sočos. Latvieši grūtā cīņā ar 2-0 pārspēja šveiciešus Brīru un Kratigeru. Tādējādi Latvijas duets garantējis vietu izslēgšanas spēlēs.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs sezonu sāka ar diviem zaudējumiem Dohas četru zvaigžņu turnīrā, bet Kankunas trīs turnīru maratonu bija spiesti izlaist. Sočos latvieši atgriezās turnīru apritē ar spēli pret kvalifikāciju pārvarējušajiem šveiciešiem Florianu Brīru un Marko Kratigeru, kuru labākais šīs sezonas sasniegums ir 9. vieta Kankunas pirmajā turnīrā.

Spēles sākumā Točs sekmīgi cīnījās pie tīkla, bet tas nedeva rezultātu punktu izteiksmē. Labāks nogrieznis padevās šveiciešiem, kuri izvirzījās vadībā ar 5:3. Kratigeram izdevās tikt arī pie eisa, uzservējot pa tīkla malu, palielinot Šveices dueta pārsvaru līdz trim punktiem (9:6). Pirms tehniskā pārtraukuma šveicieši kļūdījās, bet pēc pārtraukuma Kratigers pie tīkla atguva zaudēto (13:10).

Nākamajās izspēlēs Točs pie tīkla palīdzēja Latvijas duetam veikt izrāvienu un panākt izlīdzinājumu, bet tad Pļaviņš atspēlēja bumbu aizsardzībā, izvirzot latviešus vadībā (15:14). Šveicieši paņēma pārtraukuma, pēc kura piespieda Pļaviņu pieļaut pāris kļūdas uzbrukumā, kas deva divu punktu pārsvaru. Nu jau latvieši ņēma pārtraukumu, pēc kura izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo (19:19). Drīz vien Pļaviņam radās iespēja izraut uzvaru, bet pēc atspēlētas bumbas aizsardzībā viņš to raidīja Kratigera blokā. Brīdi vēlāk Pļaviņam bija vēl viena iespēja, bet šoreiz bumba lidoja autā. Arī trešā iespēja uzvarēt setu palika neizmantota, jo bumbu autā raidīja Točs. Pēc lielām pūlēm uzvara setā tomēr tika izcīnīta ar 28:26.

Otrajā setā šveiciešiem izdevās izvirzīties vadībā ar 4:2, brt tad latvieši mainīja cīņas gaitu, paši iegūstot divu punktu pārsvaru (7:5). Pēc trīs punktu pārsvara iegūšanas sekoja kritums, kas ļāva pretiniekiem atgūt vadību. Pirms seta galotnes latvieši panāca izlīdzinājumu, bet turpinājumā parādīja raksturu, svinot uzvaru ar 2-0 (28:26, 22:20) un garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

Piektdien rīta pusē Pļaviņam un Točam priekšā cīņa par uzvaru grupā un garantētu vietu astotdaļfinālā, kurā viņu pretinieki būs mājinieki Konstantīns Semjonovs un Iļja Ļešukovs, kuri pirmajā spēlē ar 2-0 (21:18, 21:15) pārspēja Gutu un Arturu no Brazīlijas.

     [+] [-]

, 2021-05-28 10:33, pirms 3 gadiem
Ar tādu spēli kā Točam-Pļaviņam var startēt vietējā mēroga Priekuļu turnīrā. Kur skatās Geņka? Neviena spēkā uzbrukuma, kaut kādi neveselīgi māņu sitieni, šausmas😔 Ko dod Toča it kā mega bloks, ja nevar pat bumbu aizķert, kur nu vēl nobloķēt tīri?