Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Bedrītis par treniņiem kopā ar Samoilovu un Šmēdiņu: “Mums ir veselīga konkurence”

Sportacentrs

Bedrītis par treniņiem kopā ar Samoilovu un Šmēdiņu: “Mums ir veselīga konkurence”
Artūrs Rinkevičs un Ardis Bedrītis. Foto: FIVB

“Tik daudz darba tiek ieguldīts, tik daudz tiek strādāts,” norāda pludmales volejbolists Artūrs Rinkevičs, kurš kopā ar savu komandas biedru Ardi Bedrīti šonedēļ viesojās “Radio SWH” raidījumā “Vakara sporta stunda” pie Anatolija Kreipāna un Edgara Barbaka.

Bedrītis un Rinkevičs ir vieni no jaunākajiem pludmales volejbola duetiem. Taujāti par piesātināto gatavošanos sezonai, Rinkevičs stāsta: “Tāds posms, kā mums tagad bija sagatavošanās, tāds vēl nav bijis nekad karjerā, ne tikai mūsu sadarbībā.” Pagājušajā gadā duets astoņas nedēļas pavadījis Tenerifē, tur atgriezušies arī decembrī, savukārt sagatavošanās ciklu aizvadījuši ASV, Meksikā un Brazīlijā, atklāj Bedrītis.

Gatavošanās kādā brīdī bijusi emocionāli un fiziski grūta. “Pa vidam mums vēl bija divi turnīri starp sagatavošanās ciklu. Tieši pēc tiem turnīriem bija tāds mazliet pagrimums, jo atkal viss no sākuma jāsāk – mēs gatavojamies kaut kādam konkrētam mērķim un pēc tam jāgatavojas nākamajam,” stāsta Bedrītis. “Tik daudz darba tiek ieguldīts, tik daudz tiek strādāts,” pievienojas Rinkevičs, “No zaudējumiem arī mācāmies. Turpināsim strādāt.”

Pludmales volejbolisti šogad izvirzīja mērķi kvalificēties Jūrmalas turnīram, kas arī izdevies. Savukārt treniņi norit kopā ar “Latvijas volejbola pirmo pāri” Samoilovu un Šmēdiņu. Taujāti par to, kā tajos klājas visiem kopā, Bedrītis atklāj: “Es teiktu, ka mums ir veselīga konkurence. Mums ir labs kolektīvs izveidojies. Mums ir tiešām interesanti treniņi. Jā, ir, protams, brīži, kad ir arī sakāpinātas emocijas, bet ir arī jautra gaisotne.”

Tuvākajos plānos ietilpst treniņi un turnīrs Madridē. Savukārt Rinkevičs, kurš ir par gadu jaunāks, vēl šogad var piedalīties U22 Eiropas čempionātā. Pēc spēlēm Madridē volejbolisti dosies Turcijas virzienā. Taujāti par to, vai spēle kopā vairāk nekā vienu gadu ir priekšrocība, abi volejbolisti piekrīt. “Es domāju noteikti. Mums joprojām ar Ardi ir tik daudz lietas pie kā strādāt, saprast vienam otru, tā spēle tikai uzlabojas ar laiku. Es pieņemu Jānis ar Aleksandru ar acīm ciet varētu saprast, neklausoties viens otrā, kur celt, ko darīt,” smejas Rinkevičs.

Pilns raidījuma ieraksts: