Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pārgurušie norvēģi ar Molu priekšgalā vēlreiz triumfē Kankunas smiltīs

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pārgurušie norvēģi ar Molu priekšgalā vēlreiz triumfē Kankunas smiltīs
Anders Mols un Kristians Sērems. Foto: FIVB

Meksikas pilsētā Kankunā noslēdzies otrais četru zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Līdzīgi kā pirmajā, arī šoreiz uzvaras laurus plūca norvēģi Anders Mols un Kristians Sērems, bet sieviešu konkurencē pie zelta medaļām tika brazīlietes Agata un Duda.

Pēdējā spēļu diena Kankunas otrajā turnīrā sākās ar vīru cīņu par bronzas godalgām, kurā savā starpā tikās pusfinālā neveiksmi piedzīvojušie brazīlieši Alisons Seruti/Alvaru Filju un Itālijas pludmales volejbolisti Adrians Karambula/Enriko Rosi. Labi spēli sāka Brazīlijas duets, ātri iegūstot četru punktu pārsvaru (7:3). Lai arī Karambula un Rosi pietuvojās līdz minimālam deficītam, izlīdzinājumu izdevās panākt vien pēc tehniskā pārtraukuma (13:13). Uz brīdi Itālijas duets izvirzījās vadībā, bet seta galotnē Alisons un Alvaru Filju nokārtoja sev panākumu - 21:17. Otrajā setā cīņa ritēja ļoti līdzīgi, bet Itālijas duets tā arī neieguva vairāk nekā minimālu pārsvaru. Seta galotnē lieliski pie tīkla nospēlēja Alisons, dodot Brazīlijas duetam izšķirošo pārsvaru un ļaujot izcīnīt bronzas godalgas - 2-0 (21:17, 21:17).

Tikmēr vīru finālā otro turnīru pēc kārtas tikās norvēģi Anders Mols/Kristians Sērems un Kataras pludmales volejbolisti Čerifs Jounouse/Ahmeds Tidžans. Pirms nedēļas pārāki bija norvēģi, bet Kataras duets vēlējās revanšu. Savādāk domāja Mols, kurš jau pirmajās izspēlēs atzīmējās ar blokiem un eisu (6:2). Kataras duets spēja pietuvoties līdz viena punkta atstatumam, bet tad norvēģi atjaunoja trīs punktu pārsvaru (10:7). Pēc tehniskā pārtraukuma Ahmeds labi nospēlēja aizsardzībā, Čerifs pie tīkla, un Kataras duets panāca neizšķirtu (14:14). Sēremam kliboja spēle uzbrukumā, kas pretiniekiem ļāva pārņemt vadību. Talkā nāca Mols, kurš uzņēmās spēli uzbrukumā, kā arī tika pie diviem eisiem. Seta galotnē Mols turpināja spēlēt pārliecinoši pie tīkla, ļaujot norvēģiem uzvarēt setu ar 21:18.

Otro setu ar labām darbībām aizsardzībā un servēm sāka Kataras duets, iegūstot trīs punktu pārsvaru. Ar Mola sekmēm pie tīkla norvēģi šo deficītu atspēlēja, bet pirms tehniskā pārtraukuma Kataras duets atguva zaudēto pārsvaru (12:9). Seta otro pusi ar trim blokiem sāka Mols, kurš arī izvirzīja Norvēģijas duetu vadībā. Seta galotni norvēģi sāka vadībā ar 17:15, bet brīdi vēlāk Mols ar bloku panāca 19:16. Tas pilnībā izšķīra spēles likteni, Molam un Sēremam uzvarot otro turnīru pēc kārtas - 2-0 (21:18, 21:18). Pēc spēles Sērems neslēpa, ka Norvēģijas dueta spēki pēc diviem turnīriem ir pilnībā izsmelti, un, ka Mols finālā principā cīnījies vienatnē. Tādējādi nav pārsteigums, ka norvēģi nepiedalīsies trešajā turnīrā Kankunā.

Sieviešu turnīra finālā bija vērojams Brazīlijas un Krievijas duetu duelis - Agata un Duda cīnījās pret Nadježdu Makroguzovu un Svetlanu Holominu. Šajā finālā intrigas bija gaužām maz. Jau pirms spēles izteiktas favorītes bija brazīlietes, kuras pirmajā setā to lieliski nodemonstrēja, ātri iekrājot četru punktu pārsvaru (7:3), bet līdz tehniskajam pārtraukumam tiekot arī pie septiņu punktu pārsvara. Seta otrajā pusē krievietes nespēja mainīt cīņas gaitu, bet seta izskaņā atspēlēja vairākas setbumbas, izbēgot no graujoša rezultāta (15:21). Visu otro setu cīņa ritēja punkts punktā ar vairākām vadības maiņām. Agata un Duda seta pirmajā pusē uz brīdi ieguva divu punktu pārsvaru, bet visu izšķīra vien seta beigās, kad no 19:19 izcīnīja uzvaru nākamajās divās izspēlēs, triumfējot turnīrā - 2-0 (21:15, 21:19).

Cīņā par bronzas godalgām ASV pludmales volejbolistes Eiprila Rosa un Aleksandra Klainmena tikās ar nīderlandietēm Sanni Kaizeri un Madeleinu Mepelinku. Spēli komandas sāka ar cīņu punkts punktā, bet tad ASV duets iekrāja trīs punktu pārsvaru (10:7). Nīderlandietes seta otrajā pusē spēja panākt izlīdzinājumu, bet vadībā tā arī nespēja izvirzīties. ASV duets uzvarēja setā ar 21:17. Otrajā setā Rosa un Klainmena turpināja iesākto, neļaujot pretiniecēm izvirzīties vadībā. Klainmena izteikti dominēja pie tīkla, kas ļāva iegūt piecu punktu pārsvaru (13:8). Pēc pārtraukuma nīderlandietes pietuvojās minimālā atstatumā, bet tad Klainmena salika visu pa plauktiņiem, ļaujot ASV duetam turnīru noslēgt trešajā vietā - 2-0 (21:17, 21:17).

Jau ceturtdien Kankunā sāksies trešā četru zvaigžņu turnīra pamatturnīrs, kurā Latviju pārstāvēs vien Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri pirmajos divos posmos Meksikā izcīnīja attiecīgi piekto un devīto vietu.

     [+] [-]

, 2021-04-27 08:35, pirms 3 gadiem
Nemainīgi!!!