Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Klāt "Betsafe" pludmales volejbola līgas fināls

Jānis Celmiņš

Šajās brīvdienās ar lielo finālu noslēgsies Betsafe pludmales volejbola līgas (iepriekš Elkor Sport pludmales volejbola līga) 5.sezona. Kopš 2017. gada 5. novembra, kad starts tika dots šīs sezonas pirmajam posmam Beach Box volejbola hallē, nu jau aizvadīti visi divpadsmit 5. sezonas regulārie līgas posmi. Lielais fināls šogad norisināsies divu dienu garumā - 28. un 29. aprīlī.

Dalībnieki, kuri izcīnījuši tiesības piedalīties finālā, cīnīsies par galveno naudas balvu fondu - 6000 EUR, ko sarūpējis šīs sezonas ģenerālsponsors tiešsaistes sporta totalizators Betsafe un kas tiks sadalīts starp 8 labākajām komandām.

Kopumā šosezon līgā piedalījās 99 pludmales volejbolisti, bet nepieciešamos 7 posmus, kuros bija jāpiedalās obligāti, lai kvalificētos finālam, spēja savākt - 40 spēlētāji.

Vietu fināla posmā izcīnījuši un dalību apstiprinājuši:

1. Arnis Reliņš / Toms Benjavs
2. Sandris Andrejevs / Mārtiņš Dauburs
3. Oskars Puga / Kristaps Punculis
4. Atvars Vilde / Mihails Samoilovs
5. Dāvis Nātriņš / Gints Antoms
6. Kaspars Salmiņš / Toms Šmēdiņš
7. Jānis Grīnbergs / Aleksandrs Dolotovs
8. Atis Šēfers / Jānis Kuprašovs
9. Aleksandrs Solovejs / Juris Orups
10. Rinalds Belerts / Rinalds Aišpurs
11. Jānis Rudzitis / Aivars Sviklis
12. Daniēls Nātriņš / Raimonds Vilmanis
13. Sandris Kalniņš / Jānis Sakniņš
14. Edgars Priede / Andris Grosbergs
15. Artūrs Hirkovskis / Mārtiņš Birze
16. Armands Ābelnieks / Renārs Astra
17. Rūdolfs Stankevičš / Toms Bergāns-Berģis
18. Roberts Leveika / Rihards Mugurēvičs

Fināla posms norisināsies pēc divmīnusa sistēmas, kas nozīmē to, ka arī zaudējot vienu spēli, komanda var vēl pacīnīties par tikšanu finālā.

28. un 29. aprīlī spēļu sākums plkst. 10:00 un abas dienas ikviens pludmales volejbola entuziasts ir laipni gaidīts Beach Box pludmales volejbola hallē (Brīvības gatvē 197D), lai atbalstītu spēlētājus un izbaudītu Fināla spēles!

Līgas pirmsākumi meklējumi pirms 5 gadiem, kad tā pārsteidza pludmales volejbola saimi ar lielo naudas balvu fondu šāda tipa turnīram, tādējādi pulcējot kuplu dalībnieku skaitu. Atskatoties uz vēsturi, 2013./2014.gada un pirmās ELKOR Sport līgas sezonas vēsturiskie uzvarētāji bija Klāvs Zaļkalns un Artūrs Kiseļevs, otrajā sezonā fināla uzvarētāji bija Londonas Olimpiskais medaļnieks Mārtiņš Pļaviņš, spēlējot pārī ar Uģi Puķīti, 2015./2016. gada sezonas uzvarētāji bija Jānis Grīnbergs un Sandris Andrejevs, bet pagājušajā gadā laurus plūca Toms Šmēdiņš un Kaspars Salmiņš. Interesanti, ka četru gadu laikā par līgas fināla čempioniem vēl ne reizi nav bijuši vieni un tie paši dalībnieki. Vai piektā sezona ieviesīs pārmaiņas, jeb tradīcijas turpinās savu ierasto gaitu un redzēsim atkal jaunus čempionus?

Informāciju sagatavoja:
Beach Box