Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs papildina treneru sastāvu un tiek pie jauna atbalstītāja

Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Točs papildina treneru sastāvu un tiek pie jauna atbalstītāja
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Foto: FIVB

Šis gads pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam sācies ar papildinājumiem komandā, taču galvenie plāni palikuši nemainīgi un enerģija tiek koncentrēta lielajam mērķim – vasaras olimpiskajām spēlēm Tokijā, kurās dalība izcīnīta jau pirms krietna laika, tāpēc šobrīd atliek vien stiprināt savas izredzes un tiekties pēc iespējami augstākiem rezultātiem.

Komandas galvenais kapteinis nemainīgi ir leģendārais Genādijs Samoilovs, taču viņam šogad talkā nāk titulētais un pieredzējušais Latvijas pludmales volejbolists Jānis Grīnbergs. Viņš teju visu savu profesionālo dzīvi ir saistījis ar pludmales volejbolu, līdz ar to likumsakarīgi, ka sekojis līdzi arī Mārtiņa Pļaviņa un Edgara Toča dueta gaitām, tāpēc ir gandarīts par šo jauno sadarbību. Arī paši spēlētāji priecājas, ka turpmāk Grīnbergs piedalīsies klātienes treniņos, sniedzot savus padomus, kā arī palīdzēs sagatavoties turnīriem un olimpiskajām spēlēm.

“Strādāt komandā, kurā ir tik augstas klases sportisti un treneris, man ir liels pagodinājums un motivācija. Domāju, ka, neskatoties uz grūtajiem apstākļiem sakarā ar Covid-19 ierobežojumiem, komanda varēs labi sagatavoties gaidāmajai sezonai un Olimpiskajām spēlēm,” apņēmības pilns ir Grīnbergs.

Izmaiņas notikušas arī treniņu procesā – gadu komanda sākusi ar nometni Ēģiptē, taču tur tiks pavadīts mazāk laika nekā iepriekšējās sezonas. Aktīvs komandas treniņu process tika sākts jau novembrī, kad sportisti individuāli strādāja pie fiziskās sagatavotības uzlabošanas, izmantojot Latvijas Olimpiskās vienības resursus. Šobrīd Ēģiptē sportisti aizvada līdz pat trim treniņiem dienā, taču turpmāko treniņu procesu plānots aizvadīt sparingā ar pasaules klases spēlētājiem (arī esošajiem pasaules čempioniem) Dubaijā un Tenerifē. Pirmais izaicinājums būs 8.-12.martā Katarā paredzētās 4 zvaigžņu sacensības pasaules tūrē. Šobrīd spēļu kalendārs turpina pildīties, Pļaviņš un Točs par to ir patiesi priecīgi, jo aktīva sezona ir tieši tas, pēc kā pludmales volejbolisti ir noilgojušies.

“Komanda mājas darbu ir izdarījusi – viss treniņiem nepieciešamais ir nodrošināts, un plāns ir gatavs, tagad atliek domāt tikai par savu attīstību un rezultātiem sacensībās. Esam no sirds pateicīgi un atbildīgi pret cilvēkiem, kuri stāv aiz mums un ir ar mums, sākot no ģimenēm un sponsoriem, līdz pat ikvienam, kurš seko līdzi mūsu gaitām. Lielāku motivāciju grūti atrast,” priecājas Mārtiņs Pļaviņš.

Savukārt Edgars Točs piebilst: “Pagaidām koncentrējos uz pirmajiem turnīriem. Šogad esmu izvirzījis vairākus mazos mērķus, lai katrā no sagatavošanās posmiem būtu labākajās sajūtas, tad pamazām vien sasniegsim arī lielo mērķi. Prieks par treneri Genādiju, ka viņš ir gatavs vairāk ceļot kopā ar mums un domāju daudz mācīšos no trenera Jāņa Grīnberga. Allaž priecājos arī par atbalstītājiem, kuri ļauj noticēt pašam sev un liek justies novērtētam.”

Likumsakarīgi, ka, augot komandas ambīcijām, palielinās arī izdevumi, tāpēc ir īpašs prieks par atbalstītājiem, kas arī šajā sarežģītajā laikā turpina ieguldīt savu enerģiju un finanses sportistu atbalstam. Šogad komanda Pļaviņš un Točs uzsāk sadarbību arī ar jaunu lieldraugu – “Optibet”.

“Mēs “Optibet” esam ļoti iedvesmoti par uzsākto sadarbību. Ceram, ka tā būs veiksmīga un ilgstoša. Šīs sadarbības ietvaros, kopā ar sportistiem strādāsim pie kopējā tēla veidošanas un būsim klātesoši ne tikai ar finansiālo atbalstu gatavojoties sacensībām, bet arī kā komandas trešais, morāli atbalstošais spēlētājs. Veidosim izglītojošu un izklaidējošu saturu, ar ko uzrunāt visu pludmales volejbolu, un īpaši šī dueta, mīlošo auditoriju,” prieku pauž “Optibet” zīmola vadītāja Latvijā, Zane Liepa.

Liela pateicība arī visiem citiem jau ilggadējajiem sportistu atbalstītājiem –, Latvijas Olimpiskā vienība, “Creditea”, “Lido”, “Bioderma”, “Krauss”, “Autoblitz”, “Nike”, “Sportland” un Latvijas volejbola federācijai.

     [+] [-]

, 2021-01-27 09:49, pirms 3 gadiem
Vai tik nenotiks tāpat kā ar Andri Krūmiņu, kurš drīz vien atvietotoja Samoilovu sieviešu komandā?