Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

LVF pludmales volejbola komisija: uz PK finālu jābrauc "bronzas pārim"

Jānis Celmiņš

LVF pludmales volejbola komisija: uz PK finālu jābrauc "bronzas pārim"
Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš kopā ar savu treneri Aigaru Birzuli
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) pludmales volejbola komisija lēmusi, ka uz Pasaules kausa finālu, kas 2013. gada janvārī risināsies Brazīlijā, jādodas Londonas olimpiskajās spēlēs bronzas godalgas ieguvušajiem Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam, dueta līdzšinējā trenera Aigara Birzuļa vadībā.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa izcīņas fināls 2013. gada janvārī notiks pirmo reizi un Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) jau pavēstījusi, ka tas risināsies Brazīlijā. Latvijas pludmales volejbolisti vietu turnīrā nodrošināja pateicoties faktam, ka Londonas olimpiskajās spēlēs startēja divi mūsu pāri, kuri ceļazīmi uz četrgades lielāko sporta forumu nodrošināja caur olimpisko kvalifikācijas rangu. Pēc līdzīgiem nosacījumiem turnīram kvalificējušās arī Brazīlija, ASV, Vācija un Šveice. Tāpat turnīrā vīru duetiem startēs to valstu komandas, kuras triumfēja Kontinentālā kausa izcīņās – Japāna, Dienvidāfrika, Norvēģija, Venecuēla un Kanāda. Joprojām aktuāls ir jautājums, kas pārstāvēs Latviju šajā turnīrā, taču šķiet, ka lēmums jau tuvākajā laikā tiks oficiāli pieņemts.

Solītis uz priekšu šajā jautājumā ir sperts un jau tuvākajā laikā varētu būt arī oficiāls lēmums. „Federācijas pludmales volejbola komisija lēmusi, ka uz Brazīliju jādodas „bronzas pārim” – Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam ar treneri Aigaru Birzuli. Komisija uzskata, ka tas ir visloģiskākais lēmums un tieši „bronzas komandai” būtu jāpārstāv Latviju turnīrā Brazīlijā. Gribētu pateikties pludmales volejbola komisijai un Andrim Krūmiņam par operatīvu jautājuma risināšanu, patīkami, ka komisija darbu uzsākusi ļoti aktīvi,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž LVF ģenerālsekretārs Egils Cīrulis.

Visi iesaistītie un ieinteresētie cilvēki esot piekrituši šādā sastāvā doties uz Brazīliju, lai startētu turnīrā, kurš šādā formātā risināsies pirmo reizi, kas automātiski nozīmē, ka Pļaviņš un Šmēdiņš savu pēdējo kopīgo maču vēl nav aizvadījuši. Tālāk šis jautājums tiks virzīts izskatīšanai valdē, taču domājams, ka tā paļausies uz komisijas lēmumu. Valdes sēde varētu notikt jau tuvākajā laikā, jo jau 9. decembrī LVF jāiesniedz oficiāls komandas pieteikums Starptautiskajā Volejbola federācijā (FIVB).

Turnīra izspēles sistēma paredz, ka 10 dueti sākotnēji tiek sadalīti divās grupās pa pieciem katrā no tām un izspēlē viena apļa turnīru. Pēc tā divi spēcīgākie no katras grupas izspēlēs pusfinālus, kuriem sekos cīņas par godalgām. Šāda veida turnīrs risinās pirmo reizi. Līdzīgs turnīrs notiks arī dāmu duetiem. Sākotnēji tika ziņots, ka turnīrs risināsies 2013. gada janvāra pirmajā pusē, taču nu FIVB vēsta, ka datums vēl varētu tikt mainīts.

Jau vēstīts, ka Šmēdiņš jaunajā sezonā nolēmis spēlēt kopā ar Aleksandru Samoilovu, bet Pļaviņš savu jauno pārinieku pagaidām oficiāli vēl nav nosaucis.

 +13 [+] [-]

, 2012-11-26 12:40, pirms 12 gadiem
Gan jau ka Latvijas bīča "guru"-jefiņi,Samoilovs sr un Šmēdiņš sr būs citās domās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-11-26 12:51, pirms 12 gadiem
Prātīgs lēmums! Prieks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: talsins

  -2 [+] [-]

, 2012-11-26 13:14, pirms 12 gadiem
Kam tad vēl!? Atvainojiet, bet ne jau "Matainajam"....
Lai vecais!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-11-26 13:44, pirms 12 gadiem
lēmums taisnīgs un loģisks, bet manuprāt, lielus panākumus no viņiem Brazīlijā gaidīt nav rezona.

  +7 [+] [-]

, 2012-11-26 13:54, pirms 12 gadiem
tīri teorētiski jau ir pareizi - jābrauc tiem diviem, kuri pēdējie izcīnījuši vislielākās uzvaras! bet nez vai mikroklimats šajā komandā būs no labākajiem un līdz ar to arī cerēt uz uzvarām būtu veltīgi. vardu sakot - aizsūtīs P/Š, šie savā starpā kašķēsies, rezultāta nebūs un pēc tam sāksies spekulācijas - labāk vajadzēja sūtīt to un šito! man domāt, ka pat labāk būtu sūtīt Pļaviņu un kādu mr.X, bet...
šis ir tas gadījums no sērijas - kod kurā pirkstā gribi - visi sāp!

  +2 [+] [-]

, 2012-11-26 14:00, pirms 12 gadiem
Tieši tā, sen bij laiks, bet nu viņi kādu laiku nav spēlējuši kopā, Šmēdiņš aizmuka no Pļaviņa, bet nu cerams viss būs ļoti labi.

     [+] [-]

, 2012-11-26 14:21, pirms 12 gadiem
Nesakausies? Lai labāk brauc Pļaviņš ar savu turku, pilsonības jautājumu nokārtosim

  +7 [+] [-]

, 2012-11-26 14:27, pirms 12 gadiem
Pļaviņš ir ok, spēlē, būs labā formā, bet kā ar Šmēdiņu? Nesanāks galīgs tūrists?

  +1 [+] [-]

, 2012-11-26 15:41, pirms 12 gadiem
zinot, kāds saspīlējums varētu būt šo abu spēlētāju starpā... tad diez vai parāīs pašu labāko sniegumu. a varbūt būs pretējais efekts!
ļoti gaidu šo turnīru, lai uzzinātu kā tad būs.

     [+] [-]

, 2012-11-26 17:12, pirms 12 gadiem
lol tā braukt virsū cilvēkam neko nezinot... SA+ nesen intervija ar Šmēdiņu bija, kur pastāstīja par šķiršanās iemesliem (Smēdiņš arī grib spēlēt aizsarga pozīcijā, jo nu augums..) ar Pļaviņu jau bija vienojies, bet pēdējais gribēja nogaidīt ar paziņošanu un tur, aj negribas izplūst
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-26 20:33, pirms 12 gadiem
Vismaz abi varēs beidzot izrunāties un noskaidrot tās attiecības un varbūt pat izlīgt mieru!

  +1 [+] [-]

, 2012-11-26 20:51, pirms 12 gadiem
kurmeens rakstīja: Sveiks ekspert ,kā Tu zini ka viņiem ir kads saspīlējums ,kapēc ? no kurienes infi ? 100% ja pajautātu šādu tekstu katram sportacentrs pokemonam tad labākajā gadijumā dabūtu pieņēmumus .
Kas ta tev? Taveejaa neiedeva shovakar?
Leemums logjisks bet vai pareizs. Negribas ticeet ka tagad vinji savas sezonas uzupurees lai attieciigi trenneetos tam vienam turniiram. Jo shajaa sporta veidaa ar paaris trenninjiem nepietiek un tas ka ir jau speeleejushi kppaa diezko daudz nemaina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja