Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

"Saulkrastu kokteilis" startē ar vairākiem olimpiskajiem duetiem un 3x3 basketbolu

Andris Liepa
Andris Liepa

"Saulkrastu kokteilis" startē ar vairākiem olimpiskajiem duetiem un 3x3 basketbolu
Edgars Točs un Jānis Šmēdiņš. Foto: @smedinsjanis

No 27. līdz 30. jūnijam Saulkrastu Jūras parkā norisināsies 31. ikgadējais sporta un kultūras pasākums “Saulkrastu kokteilis”, kas šogad ieguvis jaunu ģenerālsponsoru – veikalu tīklu „Elvi”. Arī šogad Saulkrastos pulcēsies labākie Latvijas pludmales volejbola pāri gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē, kā arī notiks cīņas 3x3 basketbola turnīrā.

Pasākumā uzstāsies arī Latvijā labi zināmi mākslinieki un grupas, bet ieeja skatītajiem, kā ierasts, būs bez maksas. Sākot ar ceturtdaļfināliem, „Elvi Saulkrastu kokteiļa” cīņas būs iespējams vērot „Best4SportTV” kanālā, savukārt izšķirošos mačus par medaļām arī „LTV7” kanāla tiešraidē.

Par pasākumu atzinīgi izteicās arī „SIA ELVI Latvija” valdes locekle Laila Vārtukapteine: „ “Saulkrastu Kokteilis” jau daudzus gadus ir iekarojis Latvijas sporta sabiedrības sirdis. Latviešu mazumtirdzniecības zīmols „ELVI” ir savējais Latvijas cilvēkiem un Saulkrastu novadam, tāpēc esmu gandarīta, ka abi šie zīmoli ir satikušies, lai radītu vērienīgu svētku kokteili pludmales volejbola un 3x3 basketbola entuziastiem. Ticu, ka kopā mums izdosies šo pasākumu padarīt vēl vērienīgāku, atpazīstamāku un jaudīgāku.”

“Elvi Saulkrastu kokteilis” iedvesmojas no olimpiešiem, kuri šogad piedalīsies Parīzes olimpiskajās spēlēs. Jau pirmajā 1992. gada pasākumā tika rīkoti gan ielu basketbola “Streetball”, gan pludmales volejbola turnīri, kad šie sporta veidi vēl nebija iekarojuši globālu uzmanību. Tagad tie ir olimpiskajā programmā un Latvijas sportisti ir atstājuši treknus ierakstus to vēstures grāmatās!

Kā ierasts, sportisti cīnīsies par lielāko sporta kausu Baltijā, ko darinājis pašmāju mākslinieks Armands Jēkabsons. Tomēr tas nav viss - šī gada pludmales volejbola turnīrs būs ar lielāko balvu fondu tā vēsturē un gan dāmu, gan kungu konkurencē tas sastādīs 10 tūkstošus ASV dolāru. Dāmu sacensībās šogad gaidāms visu laiku spēcīgākais dalībnieču sastāvs. Saulkrastu pludmales smiltīs darbībā būs iespējams redzēt mūsu olimpisko cerību duetu Anastasiju Samoilovu un Tīnu Graudiņu, kuras Tokijas OS palika soli aiz goda pjedestāla, bet var lepoties ar diviem Eiropas čempionāta tituliem. Viņām konkurenci sastādīs kaimiņienes no Lietuvas Monika Paulikiene un Aine Raupelīte, kuras arī kvalificējušās olimpiādei, kā arī polietes Kinga Vojtasika un Kasja Kocjoleka, kuras palika soli no tikšanas uz Parīzi. Vēl vienas no favorītēm būs 2022. gada Latvijas čempione Līva Ēbere un 2023. gada valsts čempione Deniela Konstantinova, kā arī Lietuvas māsas Gerda Grudzinskaite un Rugile Grudzinskaite.

Arī vīriešu turnīrā piedalīsies Latvijas pludmales volejbola lielākās zvaigznes. Trīskārtējais olimpisko spēļu dalībnieks, Eiropas čempions un divkārtējs sudraba medaļas ieguvējs Aleksandrs Samoilovs spēlēs pārī ar igauni Martu Tīsaru. Tāpat ierindā būs arī jaunizveidotais pāris ar Londonas OS bronzas medaļnieku un Eiropas čempionu, kā arī divkārtējo sudraba medaļas ieguvēju, kas izcīnīts pārī ar Samoilovu, Jāni Šmēdiņu un Tokijas spēļu 4. vietas ieguvēju Edgaru Toču. Pērn izcīnīto titulu arī ieradīsies aizsargāt Lielbritānijas duets brāļi Havjērs un Joakims Bello. Tāpat dalībnieku vidū būs divi pāri no Lietuvas un pa vienam no Igaunijas un Zviedrijas. Augsta līmeņa spēles būs garantētas!

Abos pamatturnīros startēs 16 komandas, no kurām zināmas jau 12. Dāmām par atlikušajām četrām vietām kvalifikācijā spēkosies 16, bet vīriem 29 dueti. Kvalifikācijas cīņas tiks uzsāktas jau 27. jūnijā, grupu turnīri tiks izspēlēti dienu vēlāk, bet čempioni tiks noskaidroti 29. jūnija vakarā. „Elvi Saulkrastu kokteilis” vienlaikus būs arī „Depo Open” Latvijas čempionāta posms, komandām krājot ieskaites punktus tā kopvērtējumā.

Tāpat, pateicoties jaunajai sadarbībai ar „Elvi”, šogad ir radusies iespēja paplašināt “Elvi Saulkrastu kokteiļa” sastāvdaļas ar 3x3 basketbolu un ar “Future Stars U19” pludmales volejbola turnīru, kas notiks 30. jūnijā. Uzvarētāji iegūs wild card uz nākamā gada pieaugušo turnīru. Tā būs iespēja redzēt darbībā jaunos un talantīgos latviešu pludmales volejbolistus, kuri no skatītājiem izauguši par pilnvērtīgiem pasākuma dalībniekiem! Arī 3x3 basketbola turnīrs „Basketbols Saulkrastiem” sola aizraujošas cīņas. Šoreiz skatītājiem būs iespēja vērot divas vecuma grupas puišiem U12 un U15, cīņām notiekot 29. jūnijā dienā.

Ar savu klātbūtni turnīra aktivitātes izkrāšņos arī Tokijas olimpiādes zelta medaļas kvartets – Nauris Miezis, Pauls Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš. Jauniešu turnīra uzvarētājiem būs iespēja izmēģināt savus spēkus pret olimpiskajiem čempioniem dažādos meistarības un metienu konkursos. Arī skatītājiem paredzētas dažādas aktivitātes. Neiztiksim arī bez leģendārā skatītāju volejbola servju konkursa, kurā būs iespējams tikt pie vērtīgām balvām, kuras sagādājuši vietējie uzņēmumi.

„Elvi Saulkrastu kokteilis” organizētājs Andris Vanags: „Ir patiesi liels prieks, ka turpinām iesāktās tradīcijas un skatītāji to novērtē, katru gadu to demonstrējot ar piepildītām tribīnēm un sniedzot nenovērtējamu atbalstu. Kopš pirmā turnīra 1992. gadā ir izaugušas vairākas paaudzes. Daudziem pirmā iepazīšanās ar „Saulkrastu kokteili” bijusi kā maziem bērniem skatītāju vai bumbu padevēju lomā, vēlāk palīdzot dažādos brīvprātīgo darbos, līdz tādiem, kuri vai nu paši ir dalībnieku lomā, vai jau atbalsta mūs ar saviem veiksmīgi izveidotajiem uzņēmumiem. Tāpat ciešā sadarbība ar Latvijas Volejbola federāciju (LVF), Saulkrastu novada domi, Skultes ostu, kā arī vietējo uzņēmumu atsaucība un šogad vēl vairāk nostiprinātā draudzība ar „Elvi” paver iespējas turnīram ne tikai pastāvēt, bet arī attīstīties un augt no gada uz gadu. Vislielākais paldies jāsaka Saulkrastu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem – bez viņu atbalsta un mīlestības turnīrs nesasniegtu tādas virsotnes, kādas tās ir šobrīd. Jūs esiet mūsu motivācija censties. „Saulkrastu kokteilis” bija, ir un būs!”