Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš atkal nonāk "King of the Court" izslēgšanas kārtā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš atkal nonāk "King of the Court" izslēgšanas kārtā
Jānis Šmēdiņš. Foto: volleyballworld.com

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar mainīgām sekmēm turpina dalību "King of the Court" turnīrā. Latvieši ceturtdaļfinālā uzvarēja spēli, bet nākamajā palika pēdējie, cīņu par vietu pusfinālā turpinot izslēgšanas kārtā.

• "King of the Court" šovā izspēles risinās pēc pludmales volejbola ierastajiem noteikumiem, taču citādi sacensību gaita ir ļoti savdabīga un visai grūti saprotama ne tikai vidusmēra līdzjutējam...

Sacensībās laukums ir sadalīts divās pusēs – karaļu/karalieņu pusē un izaicinātāju pusē. Ar izlozes palīdzību tiek noteikts, kuri sāk karaļu/karalieņu pusē, kuri – izaicinātāju pusē un kuri citi pāri gaida savu kārtu doties laukumā. Punktu iespējams gūt vienīgi karaļu/karalieņu pusē – ja izspēlē, kuru vienmēr ar servi sāk izaicinātāji, uzvar karaļi/karalienes, tad karaļi/karalienes saņem vienu punktu, bet izaicinātāji dodas malā. Ja izspēlē uzvar izaicinātājas, tad karaļi/karalienes dodas malā, izaicinātājas pāriet uz karaļu/karalieņu pusi, taču punktu nesaņem. Ja izaicinātājas kļūdās servē, šis duets dodas malā, bet karaļi/karalienes punktu nesaņem.

• Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vakar turnīru sāka ar vāju spēli grupu turnīra kārtā, netiekot pat pie punktiem. Tas nozīmēja to, ka latviešiem jāpārvar divas izslēgšanas kārtas, lai sasniegtu ceturtdaļfināla kārtu, ko veiksmīgi izdevās paveikt. Ceturtdaļfinālā latviešu konkurenti bija Čerifs/Ahmeds no Kataras, brālēni Marko un Estebans Grimalti no Čīles, Nīderlandes/Vācijas apvienotais duets Leons Luini/Robins Sova un šveicieši Kventins Metrāls/Jves Hauzeners. Lai iekļūtu pusfinālā, vajadzēja savā ceturtdaļfinālā tikt labāko trijniekā, ceturtās vietas ieguvējiem vēl būs iespēja izslēgšanas kārtā, bet piektās vietas ieguvējiem turnīrs bija galā.

• Pirmajā spēlē latvieši uzvarēja pirmo izspēli un nokļuva karaļa pusē. Izdevās gūt trīs punktus, bet tad Čerifs un Ahmeds Latvijas duetu nomainīja. Kataras duets guva piecus punktus, kad pieļāva kļūdu uzbrukumā, spēlējot pret latviešiem. Tiesa Samoilovs atdūrās Marko Grimalta blokā, nepapildinot latviešu punktu bagāžu.

• Pēc teju septiņām spēlētām minūtēm Samoilovs ar lielisku servi nogādāja Latvijas duetu karaļu pusē. Latvieši tika pie diviem punktiem, bet tad nospēlēja pārāk nepārliecinoši, dodot iespēju šveiciešiem. Pēc pārtraukuma Latvijas duets tika līdz 11 punktiem, bet pēdējā minūtē ar veiksmes palīdzību noturēja pirmo vietu (16 punkti) cīņā ar Čerifu un Ahmedu (12 punkti). Tikmēr turnīru noslēdza Grimalti.

• Otro spēli Latvijas duets sāka ar vienu punktu, bet tad ceļu pretī pusfinālam nobruģēja Čerifs un Ahmeds, tiekot pie septiņiem punktiem. Pēc piecām spēlētām minūtēm Samoilovs atzīmējās ar bloku, bet Luini un Sova izmantoja savu "zelta bumbu", liekot latviešiem pārspēlēt izspēli, kas beidzās par labu karaļa pusē esošajiem pludmales volejbolistiem. Nākamajā sekmīgajā piegājienā latvieši tika pie diviem punktiem, nedaudz atraujoties no pēdējā vietā esošajiem šveiciešiem. Pirms tehniskā pārtraukuma arī viņiem izdevās tikt līdz trim punktiem. Izšķirošajās piecās minūtēs Latvijas duets neizmantoja trīs iespējas karaļa pusē, kamēr šveicieši iekrāja četru punktu pārsvaru.

• Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš ar trim iegūtiem punktiem palika ceturtajā vietā, kamēr pārējie trīs pāri iekļuva pusfinālā. Latviešiem gan vēl būs iespēja par vietu tajā pacīnīties vēl vienā izslēgšanas kārtā, kas risināsies plkst. 22:30. Spēles iespējams vērot reģistrējoties watch.kingofthecourt.com

     [+] [-]

, 2022-06-25 16:19, pirms 2 gadiem
Kristap , labāk uzraksti par kriketa izspēles kārtību.