Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts Pļaviņš un Šmēdiņš Prāgā izcīna 9. vietu

Krišs Upenieks

Pļaviņš un Šmēdiņš Prāgā izcīna 9. vietu
Jānis Šmēdiņš blokā
Foto: fivb.org

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš izcīnījuši 9. vietu Pasaules kausa posmā Prāgā. Latvieši piektdien guva divas uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu.

Sacensības Mārtiņš ar Jāni, kuri turnīrā izsēti ar 17. numuru, iesāka droši, izcīnot uzvaru pār brāļiem Cesiem (16.) no Francijas - 21:14, 21:15. Otrajā mačā gan tika piedzīvots biezierunu zaudējums (14:21, 10:21) pret Pekinas Olimpiskajiem čempioniem Rodžeru un Dalhauzeru (1.). Otrais pēc mača atzina, ka amerikāņiem šī bijusi labākā spēle sezonā.

Nonākuši tā sauktajā ''zaudētāju zarā'', Latvijas pludmales volejbola pāris tikās ar zināmajiem norvēģiem Skarlundu un Spinangru (18.). Lai arī savstarpējo spēļu bilance mūsējie bija negatīva (0:2), šodien ļoti smagā un dramatiskā cīņā tika izcīnīta svarīga uzvara ar 21:18, 34:32. Pēc tam mūsējie sacentās ar poļiem Kadziolu un Šalankeviču. Viņus izdevās uzvarēt trīs setos ar 19:21, 21:19, 15:19.

Savā pēdējā mačā Pļaviņš ar Šmēdiņš tikās ar holandiešiem Stīkema/Varenhorsts. Mūsējie bija favorīti mačā pret Nīderlandes sportistiem un spēli sāka kā favorītiem pienākas – izvirzoties vadībā. Laba spēle blokā ļāva iegūt trīs punktu pārvaru – 9:3. Pretinieki atspēlējās, kādu brīdi spēle ritēja punkts punktā. Tā tas bija līdz 15:15. Pēc tam Stīkema/Varenhorsts uzvarēja trīs punktus pēc kārtas – 18:15. Setu mūsējie pabeidza ar diviem autiem pēc kārtas – 16:21.

Ar pretinieku bloka apspēlēšanu problēmas bija arī otrajā setā. Kad tam tomēr izdevās tikt garām, nereti laukums bija par šauru. Seta vidū Stīkema un Varenhorsts bija ieguvuši četru punktu handikapu – 12:8. Mūsējiem izdevās atspēlēties un panākt 13:13, taču galotnē atkal iegāza neprecizitātes – 19:21. Tādējādi Mārtiņš ar Jāni Čehijas galvaspilsētā ieņēma 9. vietu.

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...