Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Eiropai viss goda pjedestāls Ālandu salās

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Eiropai viss goda pjedestāls Ālandu salās
Rihards Šuils un Rainders Numerdors
Foto: www.fivb.com

Ar Eiropas duetu triumfu noslēdzies FIVB pasaules kausa posms pludmales volejbolā, kas norisinājās Somijai piederošajās Ālandu salās. Zelta godalgas izcīnīja Nīderlandes duets Numerdors un Šuils, bet sudrabs un bronza vāciešiem.

Līdz fināla dienai Ālandu salu turnīrā bija aizkļuvuši divi Vācijas dueti – Brinks / Rekermans un Klemperers / Korengs, kā arī pa Numerdors / Šuils (Nīderlande) un Rikardu / Pedro (Brazīlija). Favorītu statuss pirms pusfināliem pienācās pasaules čempioniem Brinkam un Rekermanam, ko viņi apliecināja pārspējot brazīliešu ar 21:19, 21:19, bet Vācijas fināls īsti neiznāca, jo Nīderlandes duets izrādījās krietni pārāks – 21:18, 21:10.

Spēlē par bronzas godalgām Klemperers un Korengs trijos setos apspēlēja brazīliešus Rikardu un Pedro (21:19, 16:21, 15:13), tādējādi tikai otro reizi šosezon uz goda pjedestāla nekāpa kāds no Brazīlijas duetiem (pirmo reizi tas bija Marseļā). Totoes pirmo reizi sezonā tas ļāva labāko trijniekā atrasties tikai eiropiešiem, jo Marseļā uzvarēja amerikāņi Rodžerss un Dalhauzers.

Fināla mačā arī bija jāspēlē trīs seti. Pēc zaudēta pirmā seta Nīderlandes duets tomēr prata lauzt cīņas ritējumu un pārspēja pasaules čempionus ar 21:23, 21:15, 15:11. Raindera Numerdora un Riharda Šuila uzvara ir kā labs iesākums FIVB pasaules kausa posma nākamajam posmam, kas jau jaunnedēļ norisināsies Nīderlandes pilsētā Hāgā. Tajā plānojuši startēt arī Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kā arī brāļi Freidenfeldi.

Izmantotie resursi:
fivb.com

     [+] [-]

, 2009-08-24 07:46, pirms 15 gadiem
Un kur tad mūsu bāliņi?