Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš atnes Latvijai uzvaru pār Baltkrieviju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš atnes Latvijai uzvaru pār Baltkrieviju
Aleksandrs Samoilovs. Foto: CEV

Kontinentālā kausa izcīņas fināla posma ceturtdaļfinālā iekļuvuši Latvijas pludmales volejbolisti. Duelī pret Baltkrievijas izlasi viss izšķīrās trešajā spēlē, kurā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja uzvaru pār Aleksandru Dzjadkovu un Pāvelu Pjatrušku.

Latvijas un Baltkrievijas dueli ar uzvaru sāka Samoilovs un Šmēdiņš, bet pēc tam Rinkevičam un Bedrītim neizdevās noturēt seta pārsvaru, kam sekoja zaudējums. Tādējādi Samoilovam un Šmēdiņam vajadzēja vēlreiz doties laukumā izšķirošajā spēlē par vietu ceturtdaļfinālā, kurā viņu pretinieki bija Rinkeviču un Bedrīti pieveikušie Aleksandrs Dzjadkovs un Pāvels Pjatruška.

Spēles sākumā dueti apmainījās ar sekmīgām epizodēm, bet pirmie pie divu punktu pārsvara tika baltkrievi (6:4). Latvieši ātri vien atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet tad Šmēdiņš ar bloku izvirzīja Latvijas duetu vadībā (8:7). Baltkrievi ātri vien atguva vadību, tehniskajā pārtraukumā dodoties jau pārliecinošā vadībā (12:9). Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši sasparojās, pēc Šmēdiņa eisa rezultātam atkal kļūstot neižšķirtam (13:13).

Turpinājuā cīņa ritēja punkts punktā, te vienam, te otram duetam iegūstot minimālu vadību. Sākoties seta galotnei, Baltkrievijas duets ieguva divu punktu pārsvaru, kas latviešiem lika ņemt pārtraukumu. Pie otrās setbumbas izspēles Samoilovs ieservēja eisu, paildzinot setu (20:20). Brīdi vēlāk Samoilovs ar bloku panāca setbumbu Latvijas duetam (22:21). Ilgi setbumbu noturēt neizdevās, jo Samoilovs raidīja bumbu autā (23:24). Pēc kāda laika bumbu autā raidīja arī Dzjadkovs, kas latviešiem ļāva atgūt setbumbas izspēles tiesības (27:26). Baltkrievi paņēma pārtraukumu, pēc kura Šmēdiņš viegli pacēla bumbu aizsardzībā un lika punktu setam - 28:26.

Otrā seta sākumā Latvijas duetam izdevās iegūt iniciatīvu un arī trīs punktu pārsvaru (6:3). Baltkrievi turpināja spēlēt nepārliecinoši, ļaujot Latvijas duetam iekrāt arī četru punktu pārsvaru (8:4). Kritumu sniegumā piedzīvoja arī Latvijas duets, kas pretiniekiem ļāva sadeldēt deficītu līdz minimumam (8:9). Pēc tehniskā pārtraukuma cīņa ritēja līdzīgi, bet tad pāris kļūdas baltkrievu izpildījumā ļāva justies komfortabli (16:12). Seta izskaņā Šmēdiņš atzīmējās ar vēl vienu eisu, kas principā pielika punktu spēlei. Samoilovs un Šmēdiņš pārliecinoši noslēdza spēli ar uzvaru 2-0 (28:26, 21:15).

Tādējādi Latvijas izlase iekļuvusi ceturtdaļfinālā, kur tai pretī stāsies Turcijas pludmales volejbolisti, kuriem tika zaudēts Kontinentālā kausa 2. kārtas finālā. Šodien turki arī aizvadīja trīs spēles, tiekot galā ar Francijas pludmales volejbolistiem. Vispirms laukumā dosies Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis, kuri ceturtdien, plkst. 14.30 spēlēs pret Muratu Giginoglu un Volkanu Gogtepi, bet 16:30 Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš mērosies spēkiem ar Safu Urlu un Selčuku Sekerci.

     [+] [-]

, 2021-06-23 21:34, pirms 3 gadiem
ehhh..Braļukas gandrīz piesita fričus

     [+] [-]

, 2021-06-24 01:30, pirms 3 gadiem
Skumji, ka meitenes LVF izčakarēja!👹

     [+] [-]

, 2021-06-24 10:38, pirms 3 gadiem
kokvilna rakstīja: Skumji, ka meitenes LVF izčakarēja!👹
Vējgrābstos

     [+] [-]

, 2021-06-24 13:06, pirms 3 gadiem
Kur palicis lietotājs Bankir? Vienmēr bija kaut kāda inside info 😂 vai arī vecais Samoilovs uz korķa sēž