Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Rinkevičs/Bedrītis zaudē, Samoilovam/Šmēdiņam priekšā izšķirošā spēle

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rinkevičs/Bedrītis zaudē, Samoilovam/Šmēdiņam priekšā izšķirošā spēle
Ardis Daniels Bedrītis #2 un Artūrs Rinkevičs #1. Foto: CEV

Kontinentālā kausa fināla posmā zaudējumu pirmajā spēlē piedzīvojuši Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis, kuri nespēja noslēgt Latvijas dueli ar Baltkrievijas izlasi. Tādējādi Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam būs jādodas kortā vēlreiz, lai ievestu Latviju ceturtdaļfinālā.

Dueļa pirmajā spēlē Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš atnesa Latvijai pirmo uzvaru, bet otrajā spēlē Artūram Rinkevičam un Ardim Danielam Bedrītim bija iespēja likt punktu duelim pret baltkrieviem. Pretiniekos bija Baltkrievijas labākie pludmales volejbolisti Aleksandrs Dzjadkovs un Pāvels Pjatruška, kuri vienpersoniski Baltkrievijas izlasi aizveda līdz finālposmam Hāgā.

Baltkrievi ātri izvirzījās vadībā ar 2:0, Pjatruškam atzīmējoties ar eisu. Drīz vien Bedrītis ar bloku apturēja Dzjadkovu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Tas gan tā nepalika ilgi, jo latvieši nespēja realizēt uzbrukumu, ļaujot baltkrieviem atgūt divu punktu pārsvaru (6:4). Latviešiem vēlreiz izdevās atspēlēties, kad ar eisu atzīmējās Rinkevičs (8:8), bet tehniskajā pārtraukumā Latvijas duets jau devās minimālā vadībā (11:10).

Pēc pārtraukuma baltkrievi veica izrāvienu, kad latvieši netika galā ar Pjatruškas servēm (14:11). Rinkevičs ar divām lieliskām servēm spēja panākt izlīdzinājumu, bet Bedrītis ar bloku izvirzīja Latvijas duetu vadībā (16:15). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad baltkrieviem izdevās tikt pie pirmās setbumbas, kas palika nerealizēta. Trešās setbumbas izspēlē Pjatruškam bija iespēja izraut uzvaru, bet Bedrītis atzīmējās ar bloku. Pēc brīža jau latvieši tika pie setbumbas izspēles, bet baltkrievi to atspēlēja. Otrās setbumbas izspēlē Rinkevičs teicami nospēlēja aizsardzībā, atnesot Latvijas duetam panākumu ar 25:23.

Otro setu ar sekmīgu bloku sāka Dzjadkovs, bet drīz vien latviešiem vajadzēja ņemt pārtraukumu pie nelabvēlīgā 1:4. Bedrītim uzreiz izdevās atbildēt ar bloku, bet brīdi vēlāk kļūda uzbrukumā un nepaņemtā serve atmeta latviešus atpakaļ (3:7). Latvieši spēja saņemties un piecu punktu deficītu sadeldēja līdz diviem punktiem (9:11). Arī seta otrajā pusē Latvijas duetam piekliboja serves uzņemšana, kas liedza izveidot kvalitatīvus uzbrukumus. Cerību ļāva saglabāt Bedrīša spēle blokā, kā arī baltkrievu kļūdas uzbrukumā (15:16). Dzjadkovs ar bloku atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet brīdi vēlāk izšķīra seta likteni. Rinkevičs un Bedrītis to zaudēja ar 16:21.

Trešā seta sākumā ļoti labi spēlēja Dzjadkovs, ļaujot Baltkrievijas duetam izvirzīties vadībā ar 4:1. Drīz vien rezultāta starpība jau bija pieci punkti, kas latviešiem lika ņemt pārtraukumu, lai vēl ko glābtu šajā spēlē. Uz baltkrievu kļūdu rēķina rezultāta starpība saruka līdz diviem punktiem (8:10), bet pēc paņemtā pārtraukuma Baltkrievijas duets saņēmās un noturēja uzvaru ar rezultātu 2-1 (23:25, 21:16, 15:11).

Tādējādi uzvarētājs Latvijas un Baltkrievijas duelī noskaidrosies trešajā spēlē, kurā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš mērosies spēkiem ar Aleksandru Dzjadkovu un Pāvelu Pjatrušku. Spēles likme - Kontinentālā kausa ceturtdaļfināls. Izšķirošās spēle paredzēta 2. laukumā plkst. 20:30. To būs iespēja vērot European Volleyball YouTube kanālā.