Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jaunā PK tūres sezona pludmales volejbola startēs Katarā - "burbulī"

Jānis Celmiņš

Jaunā PK tūres sezona pludmales volejbola startēs Katarā - "burbulī"
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Jaunā Pasaules kausa (PK) tūres sezona pludmales volejbolā startēs ar posmu Dohā (Katara) no 8. – 12. martam, pavēstījusi Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB). Plānots, ka šis turnīrs norisināsies tā sauktajā “burbulī”.

PK četru zvaigžņu posms iezīmēs 2021. gada sezonas startu. Lai gan šis turnīrs jau ilgstoši bija FIVB pludmales volejbola turnīru sezonas kalendārā, apstiprināts no organizācijas puses tas ir tikai šobrīd. Gan vīru, gan dāmu turnīros dueti cīnīsies ne tikai par organizatoru sarūpētajām naudas balvām (kopējais balvu fons 300 tūkstoši ASV dolāri), bet arī par olimpisko spēļu kvalifikācijas punktiem. Šis būs pirmais PK posms, kas norisināsies pēc aizvadītās sezonas pārtraukšanas Covid 19 pandēmijas dēļ.

FIVB kopā ar Kataras Volejbola asociāciju ir izstrādājuši īpašu Covid 19 ierobežošanas pasākumu kopumu, lai izvairītos no vīrusa izplatīšanās turnīra dalībnieku un organizatoru vidū. Atlētiem Covid 19 testi būs jāveic gan ierodoties Katarā, gan dodoties prom, turklāt sacensības norisināsies tā sauktajā "burbulī".

Plānots, ka piesardzības pasākumu protokols un tā darbība tiks testēta PK vienas zvaigznes turnīrā, kas no 22. – 26. februārim arī norisināsies Katarā. Interesanti, ka šeit norisinājās arī noslēdzošais posms pirms PK turnīru sezona tika atcelta Covid 19 vīrusa izplatības dēļ.

Jāatzīmē, ka viens no pirmajiem turnīriem, kurš tika aizvadīts tā sauktajā “burbulī” norisinājās Jūrmalā aizvadītā gada septembrī. Tas bija 2020. gada Eiropas čempionāts.

Abas vadošās Latvijas vīru komandas Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš šobrīd atrodas treniņnometnēs, attiecīgi Ēģiptē un Spānijā.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Volleyball